Κ. Μητσοτάκης ... ελληνοτουρκικά

Με προσεκτική διατύπωση στη Βουλή:
   Χωρικά Ύδατα 6 νμ, Εναέριος Χώρος 10 νμ.
   Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ ... φαίνεται να ξεθωριάζουν
✎ Pronews

 ❗  ... αρχίζει και φαίνεται (βλ. σχόλια)


Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την κυριαρχία της. Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 ναυτικά μίλια και στον εναέριο χώρο στα 10
 Η χώρα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, έχει Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα κι έχει αποδείξει στο πεδίο την αποτρεπτική της ισχύ
 Το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι μονομερές, αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, δεν αμφισβητείται, δεν τίθεται υπό αίρεση. Όμως υπάρχει το casus belli στο Αιγαίο, δεν πιστεύω να εισηγείστε αυτό;
...
Αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού συνιστά μία μεγάλη εθνική υποχώρηση καθώς μέχρι σήμερα η «κόκκινη γραμμή» των ελληνικών κυβερνήσεων αφορούσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δηλαδή τα όρια της υφαλοκρηπίδας/ δυνητικής ΑΟΖ.


Σχόλια:

Οι κόκκινες γραμμές είναι προπαγάνδα που εφαρμόζουν οι "ελληνικές" κυβερνήσεις, για "ξεκάρφωμα".

Φαίνεται από τις συνεχείς τους μετατοπίσεις, καθώς και την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Ντόκου σαν συμβούλου ασφαλείας.

Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό, δεν έχει κόκκινες γραμμές, σε πολλά θέματα, όπως την οικονομία, το μεταναστευτικό, το δημογραφικό, τον ίδιο τον Ελληνικό πληθυσμό εν τέλει.

Οι συνεχείς αναφορές στα χωρικά ύδατα, καθώς και η πρόσφατη δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να επιτύχουμε μερικά πράγματα στα 12 vμ.

Αυτό θα γίνει για να καλύψει την ουσία.

Και η ουσία όμως είναι οι πλουτοπαραγωγικές περιοχές (κοιτάσματα) της ΝΑ. Μεσογείου, από τις οποίες η Ελλάδα αποσύρεται οικειοθελώς, όπως έγινε με τη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Αρκεί κανείς να προσέξει την συνέχεια της οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, και την συνάφεια που έχει με την προταθείσα στον ΟΗΕ από την Τουρκία τον Νοέμβριο του 2019, μοιρασιά μεταξύ της Τουρκίας και Αιγύπτου (λεπτομέρειες εδώ).




Η κυβέρνηση, υποχώρησε ~18% από την μέση γραμμή μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου.





παραχωρώντας σχεδόν όλο το μερίδιό της από την λεκάνη του Ηροδότου (~25%) που της έδινε η μέση γραμμή.
Την μέση γραμμή την τηρεί απόλυτα η Τουρκία όταν μοιράζει την Μάυρη Θάλασσα, και την ΝΑ. Μεσόγειο με την Αίγυπτο (αγνοώντας βέβαια την Ελλάδα).




Αυτό παρουσιάστηκε από την "ελληνική" κυβέρνηση, σαν επιτυχία, εξουδετέρωση του τουρκολυβικού μνημονίου, κτλ.

Όταν οι πολίτες άλλων χωρών θα εκμεταλλεύονται τον θαλάσσιο πλούτο της ΝΑ. Μεσογείου, οι ¨ελληνικές" κυβερνήσεις θα ταΐζουν τον Ελληνικό πληθυσμό με τη ¨νίκη" των 12 νμ.

Δεν τους νοιάζει, γιατί φιλοδοξούν και προσπαθούν να μην είναι και πολύ ... Ελληνικός ... και να είναι και αρκετά φτωχοποιημένος ... και να φοράει μάσκες ... για το καλό του ... 




Λέξεις εντοπισμού: #Σχόλια

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία