ΑΟΖ, δικαίωμα που δεν ασκείται ... ατροφεί

   Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα διστάζει να ανακηρύξει ΑΟΖ.
   Και υποστηρίζεται ισχυρά και από δεξαμενές σκέψης και ΜΜΕ.
   Η Τουρκία δωροδοκεί για να προωθήσει τις θέσεις της, ακόμα και στις ΗΠΑ.
   Η δωροδοκία μπορεί να εξηγήσει περίεργες συμπεριφορές στη πολιτική και δημοσιογραφική ελίτ της Ελλάδας.
 Χ. Πουγκιάλης - SLpress


Γράφει ο Χρήστος Πουγκιάλης*

... η "ανεξήγητη" διστακτικότητα της Ελλάδας

Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, ... διστάζει να ανακηρύξει ΑΟΖ ... με διάφορες δικαιολογίες

Μετά όμως την 18 Μαρτίου, όταν η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες ΑΟΖ με τη Λιβύη ... ο χρόνος τρέχει εις βάρος της Ελλάδας ... η Τουρκία δηλώνει και μάλλον θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις

Όμως το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) σε ποια όρια θα υπερασπιστεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ;
Ποια είναι τα όρια που θα κληθούν να υποστηρίξουν οι Έλληνες διπλωμάτες και νομικοί στο διεθνές στερέωμα;
Είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στις ατέρμονες καθυστερήσεις της Αιγύπτου να συμφωνήσει για την ΑΟΖ;

Η μόνη αιτιολογία είναι ότι η Ελλάδα επιθυμεί να έχει ελαστικά σύνορα  ... ώστε, αν υποχωρήσει, να κρυφτεί πίσω από εύσχημες δικαιολογίες ... ίσως παρουσιάζοντας την ήττα ως «επιτυχία» που προάγει την ειρήνη και την «φιλία»

... η ¨υποχωρητική" αρθρογραφία στην Ελλάδα

Αντίστοιχα στην Ελλάδα εντείνεται η υποχωρητική αρθρογραφία ... σε ΜΜΕ ιδιοκτησίας φιλικής προς το κυβερνών κόμμα; («Νέα», in.gr.) ... ένας από τους αρθρογράφους συμμετείχε και στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με το ΕΛΙΑΜΕΠ

δημιουργούν στον αδαή την απατηλή εντύπωση ... ότι η Ελλάδα ευρίσκεται εν αδίκω έναντι της Τουρκίας ... ότι αν υποχωρήσει θα επικρατήσει η πολυπόθητη ειρήνη και όλα θα έχουν ένα ευτυχές τέλος.
Πόσο ανεξήγητο φαίνεται που Έλληνες συγγραφείς τέτοιων άρθρων δεν χρησιμοποιούν τη ευρηματικότητα τους για να ενισχύσουν τις ελληνικές θέσεις, αλλά το αντίθετο;

... η Τουρκία δωροδοκεί αφειδώς 

Πρόσφατα, (αποκαλύψεις Τζέιμς Γούλσι πρώην αρχηγού της CIA, και σημαντικών ΜΜΕ των ΗΠΑ) ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, θα πληρωνόταν 15 εκατομμύρια δολάρια για τις «καλές» υπηρεσίες που πρόσφερε στην Τουρκία.

Προ ετών είχε ξεσπάσει σοβαρότατο σκάνδαλο τουρκικής κατασκοπίας που αποκάλυψε η Σίμπελ Έντμοντς, με πλήθος δωροδοκούμενων από την Τουρκία αμερικανών. Κορυφαίος δωροδοκούμενος ήταν το τρίτο ανώτατο στέλεχος στο Υπουργείο Εξωτερικών!

Τελευταίως ο πρέσβυς Μιχάλης Σπινέλης δήλωσε ότι έχει γνώση πως η Τουρκία ενίσχυε τραπεζικούς λογαριασμούς ιθυνόντων της Αλβανίας.

Για να πετύχει επιρροή στο διεθνές σύστημα η Τουρκία δαπανά κολοσσιαία ποσά. Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ το 2019 είχε προϋπολογισμό 346.000.000 ευρώ, με δυνατότητες επαύξησης. Η δική μας ΕΥΠ το 2019 είχε προϋπολογισμό 39.750.000 ευρώ.

... ενδείξεις, αποτυπώματα και αποδείξεις (;)

Οφείλει λοιπόν η ηγεσία του ΥΠΕΞ ... να λαμβάνει υπ’ όψη τις σοβαρές πιθανότητες δωροδοκίας προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης προκειμένου να καταθέσει συντεταγμένες, να μην αναμένει το νεύμα ξένων παραγόντων, ούτε την συμφωνία με την Αίγυπτο. Διότι με αυτόν τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτει η Τουρκία μπορεί να εξαγοράζει δεξαμενές σκέψης, ιδρύματα, πολιτικούς, πρέσβεις, αρθρογράφους, διαπραγματευτές κλπ.

Όμως οι δωροδοκούμενοι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δεν είναι εύκολο να συλληφθούν από τα ίχνη του χρήματος, αλλά από τα αποτυπώματα των, άλλως ανεξήγητων, πράξεών τους. Άλλωστε το ανεξήγητο είναι συχνά ύποπτο ...

*Υποπτέραρχος – Μετεωρολόγος


Πηγές:

Σχετικά:

Σχετικές αναρτήσεις:



Λέξεις εντοπισμού: #ΑΟΖ #Τουρκία

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία