Η Ελλάς παραιτείται σιωπηρώς από τα δικαιώματά της στα νησιά του Αιγαίου


● Οι συμβολικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων για του Πάσχα, δεν έγιναν στα νησιά του Αιγαίου.
●  Πολλές ακόμα ενδείξεις δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα ετοιμάζεται να παραδώσει το Αιγαίο.
Μ. Κοττάκης - ΕΣΤΙΑ

 ❗  ... και έρχεται η σειρά του Ελληνικού πληθυσμού (βλ. σχόλια)


... Εφημερίς ΕΣΤΙΑ

... συμβολικές επισκέψεις για το Πάσχα 

O ΠΘ Κ. Μητσοτάκης αποστέλει στην Τουρκία κωδικοποιημένο μήνυμα:
ψηφίζουμε ταυτόχρονα με τους γείτονές μας ... το αποτέλεσμα θα στείλει ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά ... μένουμε σταθεροί στα εθνικά μας δίκαια, αλλά και περιμένουμε ειλικρίνεια και σχέσεις καλής γειτονίας, Με τις πόρτες κλειστές στις προκλήσεις, όμως τα παράθυρά μας πάντα ανοιχτά σε προσεγγίσεις.
Είχε προηγηθεί εσκεμμένη απουσία κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων από δυο κρίσιμες περιοχές που αφορούν στην εθνική μας κυριαρχία, τα νησιά που οι Τούρκοι:
  • έχουν βαφτίσει «γκρίζες ζώνες», 
  • θεωρούν ότι, η Ελλάς υποχρεούται να τα έχει αποστρατιωτικοποιημένα.

Και αυτό κατά παράβαση του από δεκαετίες εθίμου, με την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου να τσουγκρίζει τα αυγά της με τους φαντάρους μας και τους αξιωματικούς μας, που υπηρετούν σ’ αυτές τις δυο κρίσιμες ομάδες των νησιών του Αιγαίου.
Πλην του Α/ΓΕΝ, που πήγε στην Λέσβο

Είναι μήνυμα στην Άγκυρα ότι αποδέχεται σιωπηρώς την βάση των διεκδικήσεών της και δεν την προκαλεί!
Στο παρελθόν:
  • ο ΥφΕΘΑ κ. Στεφανής επισκεπτόταν τους Λειψούς, τους Αρκιούς, την Σάμο και άλλα νησιά,        
  • Το Πάσχα του 2020, ο ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, και ο κ. Παναγιωτόπουλος  επισκέφθηκαν την Λήμνο και τα γειτονικά νησιά, ενώ        
  • τα Χριστούγεννα του 2022 επισκέφτηκε την Ρόδο και το Καστελλόριζο, προκαλώντας τότε την οργή της Άγκυρας!

Αντί αυτού, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο ΠΘ επισκέφτηκαν την Τρίτη του Πάσχα, το Μεγάλο Πεύκο στον Σκαραμαγκά. Κίνηση σωστή και επιβεβλημένη.
Η αξιωματική Αντιπολίτευση δεν διατύπωσε την παραμικρή διαμαρτυρία

Επισκέψεις πολιτικών και στρατιωτικών αυτήν την ημέρα, όπως διαπιστώθηκε από το πρόγραμμα του Πενταγώνου, έγιναν μόνο σε μονάδες της ηπειρωτικής Ελλάδος!

... σιωπηρή συμφωνία;

Υπάρχουν πληροφορίες ότι  έχουν προχωρήσει σε μια σιωπηρή συμφωνία προκειμένου να αποφευχθούν «κακοτοπιές» κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το ενδιαφέρον είναι τι ορίζει ως «κακοτοπιές» η Άγκυρα ;;;
  • Τις διαμαρτυρίες στις επισκέψεις Ελλήνων στα νησιά που "έπρεπε να είναι αποσtρατικοποιημένα"; συνολικά 11 μέχρι σήμερα.
  • Την απαίτηση για ειδικό συνυποσχετικό για την Χάγη για αποστρατικοποίηση νήσων και γκρίζες ζώνες;
  • Το ποια νησιά, ποια μικρονήσια και ποιες βραχονησίδες δικαιούνται να έχουν χωρικά ύδατα! (Τσαβούσογλου).

Για τα χωρικά ύδατα ο ΥπΕΞ δήλωσε  ότι ο Τσαβούσογλου ... δυσχεραίνει μετεκλογικά τις πιθανότητες συνεννόησης των δυο πλευρών.
Στην ουσία, καλείται η Ελλάς να θέσει υπό την κρίση τρίτων, έστω κι αν αυτοί είναι το Δικαστήριο της Χάγης, κάτι δικό της, την από αιώνων κυριαρχία της σε ελληνικά νησιά!

... διαφορά μεταξύ Μαξίμου και Υπουργείου Εξωτερικών

Ενώ ο ΥπΕΞ μιλάει για σταθερά για μια και μόνη διαφορά που περιλαμβάνει υφαλοκρηπίδα, και αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), ο ΠΘ μιλάει για θαλάσσιες ζώνες, που περιλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα.
Τα χωρικά ύδατα βάσει του Διεθνούς Δικαίου είναι μονομερές δικαίωμα της παράκτιας χώρας και όχι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

... τι συμβαίνει;

Τι συμβαίνει, λοιπόν, εδώ; Η επίσκεψη είναι άσκηση κυριαρχίας. Και αυτήν την κυριαρχία στα επίμαχα νησιά που διεκδικεί να αφοπλίσει η Άγκυρα δεν την ασκήσαμε.

Παραιτείται η Ελλάς των δικαιωμάτων της στα νησιά του Αιγαίου σιωπηρώς;
Δέχεται επί της αρχής συζήτηση για την αποστρατιωτικοποίηση;

(Όπως είχε κάνει η κυβέρνηση Σημίτη, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που έστελνε στο Σταίητ Ντηπάρτμεντ ο πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς το 1997;)

.. οι τρεις όροι που θέτει η Ελλάς για να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία

Οι τρεις όροι που θέτει η Ελλάς για τον διάλογο με την Τουρκία είναι:
  • η άρση του casus belli,
  • η αναίρεση του τουρκολιβυκού μνημονίου
  • η αποδοχή εκ μέρους της Τουρκίας των βασικών αρχών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας
Το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης δεν περιλαμβάνεται στους τρεις όρους.

Πρόβλημα θα ανακύψει από το πως ερμηνεύει η Τουρκία το Δίκαιο της Θάλασσας. Καθώς είναι πιθανό ότι θα ελέγχει - με την στήριξη της Ελλάδας - την προεδρία του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ), ο οποίος έχει καθοριστικό ρόλο σε ζητήματα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, τα οποία συνδέονται ευθέως με ζητήματα κυριαρχίας και εύρους χωρικών υδάτων.

... η Χάγη και οι ΗΠΑ 

Η Χάγη, το διεθνές δικαστήριο του ΟΗΕ, τέμνει στην μέση τις διακρατικές διαφορές, οι αποφάσεις δεν παίρνονται μόνο με νομικά κριτήρια.
Έλληνες πολιτικοί επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ και αποκομίζουν την εντύπωση ότι οι επιδιώξεις συνιδιοκτησίας του Αιγαίου δεν βρίσκουν αντίσταση στην Ουάσιγκτων. Και αυτό γιατί διευκολύνει την ρυμούλκηση της Τουρκία στην δύση, όπως και:
  • Η εισήγηση του Σταίητ Ντηπάρτμεντ για την προμήθεια σχετικά με τα F-16,
  • Η ξαφνική κάθοδος του κεμαλικού υποψηφίου Ιντζέ στις εκλογές, ο οποίος διευκολύνει την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν,
  • Το «πάγωμα» της υποθέσεως της τράπεζας Halkbank
Για αυτό και είναι λίαν πιθανόν οι ΗΠΑ να μεροληπτήσουν υπέρ της γείτονος και εναντίον ημών σε μια πιθανή διαπραγμάτευση.

... τι κερδίζει η Ελλάς;

Τι κερδίζει η Ελλάς από την απόφασή της να μην στείλει Έλληνες αξιωματούχους σε νησιά που η Άγκυρα θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένα;
Στην ουσία, αναγνωρίζει την βάση της τουρκικής διεκδικήσεως ότι το νομικό καθεστώς τους είναι αμφισβητούμενο και διαφιλονικούμενο; Κερδίζει κάτι;

Τα «παράθυρα» της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, είναι ανοιχτά για προσεγγίσεις.
Ωστόσο, με βάση όσα βλέπουμε επί του πεδίου, οι Τούρκοι μπαίνουν στο σπίτι μας από την κυρίως πόρτα! Τους την ανοίγουμε εμείς!

... ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ

... ιστορικό

Η προδοσία είναι προσχεδιασμένη από την δεκαετία του 70, με τις προτάσεις Karl του '77 και Wilson του '78-'79.
Καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε να κατοχυρώσει τα νησιωτικά εδάφη, που δεν αναφέρονταν ρητά στις συνθήκες.
Κάτι που έκαναν οι Τούρκοι όταν κατά την κρίση των Ιμίων επικαλούντο το γεγονός, ότι οι νησίδες αυτές ήταν καταχωρημένες στο κτηματολόγιο του Μπόντρουμ.

Σε αντιδιαστολή, οι "ελληνικές" κυβερνήσεις και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, δεν έχουν καν φροντίσει, να δημιουργήσουν για καθένα από αυτά τα 152 νησιά έναν περιεκτικό φάκελο, ο οποίος να αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, την επί 60 χρόνια αδιατάρακτη άσκηση κυριαρχίας επ' αυτών από το ελληνικό Κράτος.

Από το 2018 ΕΔΩ  ... μιλούσα για τον 25 Μεσημβρινό και έλεγα ότι ο Ελλαδέμπορας Κυριάκος πούλησε το Αιγαίο και μας το φέρνει σιγά σιγά. ότι..." Τα πάντα συζητούνται, τα πάντα έχουν συμφωνηθεί και όταν το πλαίσιο της μειοδοσίας θα έχει ολοκληρωθεί, θα πάει στην Χάγη, ίσα για να πάρει την σφραγίδα."

Τα λέγαμε και ΕΔΩ , αλλά και ΕΔΩ ... Δεν μπορεί να γίνει καμμία διαπραγμάτευση για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τα ζητήματα των χωρικών υδάτων και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των νησίδων και βραχονησίδων. Αυτών που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες ενσωμάτωσης και τα οποία θεωρούν οι Μογγόλοι ακαθόριστης κυριαρχίας, καλώντας μας σε διαπραγμάτευση για το καθεστώς τους.

... η Μαδρίτη

Απόλυτα σχετικό ΕΔΩ ...για την Συνθήκη της Μαδρίτης. Τι λέγαμε τότε :
Όσο αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο… έχει απόλυτο δικαίωμα, και αυτό το απόλυτο δικαίωμα το δώσαμε εμείς, τουλάχιστον όσοι ψήφισαν τον Κ. Σημίτη στις εθνικές εκλογές της 22ο Σεπτεμβρίου 1996, δηλαδή 9 μήνες μετά την νύκτα στα Ίμια!
Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους» (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)

Η Συμφωνία της Μαδρίτης
  • χαιρετίστηκε από την Ν.Δ. και 
  • τον τότε…. Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. 
  • Ο τωρινός Πρόεδρος των ΑΝ.Ελ Π. Καμμένος τότε (1997) ήταν βουλευτής της Ν.Δ.
  • ο δε ΣΥΝ αποτελεί την σημερινή πολιτική πτέρυγα και προέκταση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα υποχείριο των Αμερικάνων, δηλαδή η πολύ "αριστερή" κυβέρνηση, έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στον κάθε πολιτικό βραχίονα της C.I.A. μέσω της θάλασσας των Μ.Κ.Ο.
Από τότε (Ιούλ. 97, Συνθήκη Μαδρίτης) η Τουρκία , έχει αναγνωρισμένα, υπογεγραμμένα, και αποδεκτά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην Κ.Κ.Ε.) ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… ΕΑΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ Η.Π.Α.-ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ… ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ… ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ… ΣΕΙΣΜΟΙΠΑΡΑΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ... ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΙ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, (ΑΛΛΑΧ ΟΥ ΑΚΜΠΑΡ) …  ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΥΠΟΥ 12/2008… ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ… Κ.Λ.Π.

 Υ.Γ  Το μόνο που μένει είναι η θυσία σας… γραμμάτια έχουν υπογραφεί και ζητάνε την αποπληρωμή τους!


Σχόλια:

Δεν χρειάζεται η παράδοση να είναι καθολική. 
Μόνο εκεί που υπάρχουν, περάσματα, λιμάνια και υδρογονάνθρακες.

Μετά ο Ελληνικός πληθυσμός, όσοι ζήσουν,  και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο, θα πουληθεί άλλη μια φορά από τους Τούρκους στο σκλαβοπάζαρο ... ξέρουν από τέτοια οι Τούρκοι.

Την αρχή έκανε ο κ. Δένδιας, στη συμφωνία με την Αίγυπτο, με την παραχώρηση πλουτοπαραγωγικών περιοχών της Ελληνικής επικράτειας, και τις αναφορές ότι δεν θα κάνουμε το Αιγαίο κόλπο του Μεξικού, κτλ.

Λίγο μετά ο κ. Μητσοτάκης μίλαγε γενικώς για θαλάσσιες ζώνες ... υπεράσπιση των 3 μιλλίων, πλοία που τα παρασέρνει ο αέρας, κτλ.

Μετά επικράτησε μια δημιουργική ασάφεια, σχετικά με τον αμυντικό εξοπλισμό των νησιών, όπου άρχισαν να αποσύρονται τα ρώσικα οχήματα μάχης πεζικού, που θα τα αντικαθιστούσαν τα γερμανικά, που τελικά βρέθηκαν στον Έβρο. Ακολούθησςε η απόσυρση των ρωσικών αντιαεροπορικών.

Η οδυνηρή αλήθεια, είναι ότι η σύγκρουση θα κριθεί πολιτικά, είναι στα χέρια του πρωθυπουργού, όπως έγινε στην Κύπρο το 74 και στα Ίμια το 96.
Και η ψήφος, αν και παίζει ακόμα καθοριστικό ρόλο, ολοένα και αδυνατίζει, όπως έγινε στο τελευταίο δημοψήφισμα.



Λέξεις εντοπισμού: #

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία