Στρατιωτική ανάλυση των επιθέσεων στο Καζακστάν







●  Η επίθεση στο Καζακστάν περιελάμβανε δύο ομάδες,
●  20.000 μαχητές με κοινή διοίκηση εκτός χώρας.
●  Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και του Καζακστάν αιφνιδιάστηκαν.
●  Ανέκτησαν τον έλεγχο μέσα σε μια εβδομάδα.
●  Περιγραφή αντιμετώπισης από τον Ρωσσικό στρατό.
✎ Valentin Vasilescu - Voltairenet


Ελεύθερη σύντομη απόδοση από τον αναρτώντα, ακολουθεί τις παραγράφους του αρχικού κειμένου.

Περίληψη

Η επίθεση στο Καζακστάν περιελάμβανε δύο ομάδες, υπό κοινή διοίκηση εκτός χώρας, με 20.000 μαχητές, από το Καζακστάν και ξένους.
Οι μαχητές είχαν εκπαιδευτεί στην Συρία και το Αφγανιστάν.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και του Καζακστάν αιφνιδιάστηκαν, αλλά ανέκτησαν τον έλεγχο μέσα σε μια εβδομάδα.

Το πρώτο βήμα είναι η κατανόηση του προβλήματος.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν ειρηνικά, και ξαφνικά πέρασαν στον έλεγχο προβοκατόρων. Βασικό στοιχείο ήταν η χρήση επικοινωνιών που συντόνιζαν τις ταυτόχρονες επιθέσεις στους καθορισμένους στόχους. Χρησιμοποιούσαν σταθμούς επικοινωνιών έξω από το Καζακστάν, που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν από τον εθνικό στρατό. Υπήρχε ένα κέντρο διοίκησης που συντόνιζε όλες τις ενέργειες.

Οι παραστρατιωτικοί είχαν ειδικούς ψυχολογικού πολέμου, που χειρίζονταν τις διαθέσεις του πλήθους. Μετέδιδαν ζωντανά παραπληροφόρηση που είχε προετοιμαστεί σε τηλεοπτικά στούντιο. Οι τρομοκράτες που κατέλαβαν τον τεηλεοπτικό σταθμό Mir, δεν κατάφεραν να ελέγξουν τον πύργο με την κεραία, και αυτό συνέβαλε πολύ στην αποτυχία τους.

Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η μεγάλη ομάδα (Α) δρούσε ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις του νότιου και δυτικού Καζακστάν, τρομοκρατώντας τον πληθυσμό, διασκορπίζοντάς τον και εμποδίζοντας την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας. Περιελάμβανε κατάληψη και εμπρησμό κυβερνητικών κτιρίων, πλιάτσικο σε μαγαζιά, οδοφράγματα στις γειτονιές, και προσπάθεια κατάληψης του αεροδρομίου Almaty. Παρατηρήθηκαν άτομα με υψηλή ετοιμότητα μάχης, βίαιοι, και ελεύθεροι σκοπευτές, που στόχευαν προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας. 

Ο τακτικός αντικειμενικός σκοπός την ομάδας Α ήταν να δημιουργήσει ένα αιματηρό αντιπεριπασμό, για να καλύψει την ομάδα Β που έκανε στοχευμένες επιθέσεις σε οπλοπωλεία και αποθήκες πυρομαχικών του στρατού και της αστυνομίας.

Υπήρχαν συνεργοί τους μέσα στη χώρα. Μερικοί προδόθηκαν και αυτό χάλασε την πραγματοποίηση των σχεδίων.Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καζακστάν δεν βρήκαν ενδείξεις προετοιμασίας επιθέσεων τρομοκρατών.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Μόνο μετά από 3 με 4 ημέρες αποκαταστάθηκε η τάξη στην πλειονότητα των περιοχών, και προστατεύτηκαν κυβερνητικά κτίρια και στρατηγικές υποδομές. Τα σύνορα έκλεισαν, οι δρόμοι ελέγχθηκαν, και πολλοί περιφερειακοί υπάλληλοι και αστυνομικές δυνάμεις καθαιρέθηκαν.

Συνελήθησαν 3.811 για πράξεις βίας. 26 άτομα που επιτέθηκαν με όπλα σκοτώθηκαν, και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν. Πληροφορίες από την εισαγγελία λένε ότι πολλοί ήταν ξένοι, που πληρώθηκαν για να εκτελέσουν εγκληματικές ενέργειες.

Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα από το Καζακστάν, η Ρωσσία έστειλε 3.000 στρατιώτες, η Λευκορωσία 500, το Τατζικισταν 200, και η Αρμενία 70. 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ο Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (Collective Security Treaty Organisation (CSTO)) δεν προβλέπει επιχειρήσεις μάχης στο Καζακστάν. Μόνο για προστασία ζωτικών εγκαταστάσεων. Υπο-μονάδες έχουν αναπτυχθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Nur-Sultan, στο Γενικό Επιτελέιο Στρατού και στο κτίριο του τηλεοπτικού κέντρου στο Kazmedia.

Άλλα σημεία περιλαμβάνουν το προεδρικό μέγαρο, την κεντρική τράπεζα, την επιτροπή εθνικής ασφαλείας, το διεθνές αεροδρόμιο Almaty και το κοινό κέντρο αεραμύνης. Επίσης μια αεροπορική βάση και κυβερνητικά κτίρια στην πόλη Shymkent, καθώς και στην πόλη Kamenogorsk (ορυχεία) και Kazatomprom (πυρηνικά).

Ξεχωριστά έχουν αναπτυχθεί επίσης μικρές Ρωσσικές μονάδες ψυχολογικού πολέμου, εναέρια μέσα επιτήρησης, μη επανδρωμένα μέσα επιτήρησης ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, ακόμα και δίκτυα GSM. Όταν εμφανισθεί ένα δίκτυο επικοινωνιών παρεμβάλλονται κάποιοι πομποί, για να εμποδίσουν την μετάδοση εντολών, αλλά σε περιορισμένη εμβέλεια 6 χλμ. Υπάρχουν επίσης εναέριοι αναμεταδότες, και οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου στην περιοχή 3MHz-3GHz.

Άλλη Ρωσσική ομάδα ειδικεύεται σε αναγνωρίσεις, διεισδύοντας στους τρομοκράτες και συλλέγοντας πληροφορίες (HUMINT). Ανιχνεύουν δίκτυα ανθρώπων, μέσα επικοινωνίας, τους επικεφαλής, και τοποθετούν συσκευές ιχνηλάτισης.

Όπως και στη Συρία, αυτό ολοκληρώνεται σε κεντρικό σύστημα στο Ρωσσικό Υπουργείο Άμυνας (MK VTR-016). Εκατοντάδες φορητοί σταθμοί μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες στη Μόσχα μέσω δορυφόρων. Οι επικοινωνίες αυτές είναι δύσκολο να ανιχνευθούν ή παρεμβληθούν. 

Οι ΗΠΑ μετά την κατάληψη του Ιράκ, είχαν το πρόβλημα των απαγωγών πολιτών της Δύσης. Έτσι δημιούργησαν τους δικούς τους "απαγωγείς" όπου οι απαχθέντες ήταν αξιωματικοί πληροφοριών ενταγμένοι στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό τράβηξε την προσοχή των πραγματικών ανταρτών που θέλησαν να αναλάβουν τους απαχθέντες. Έτσι εισέδυσαν στις ανταρτικές ομάδες.

Ο Ρωσσικός στρατός έχει μάθει από τις καινοτομίες που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ στην μάχη τους με τους αντάρτες στο Ιράκ. Οι Ρώσσοι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι είναι πιο εύκολο να τους πιάσεις με δόλωμα, παρά να τους κυνηγάς για να τους εξουδετερώσεις. Έτσι έστησαν ένα "Μέτωπο Απελευθέρωσης του Καζακστάν" που ανεβάζει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενθαρρύνει τις ομάδες τρομοκρατών που πήραν μέρος στην εξέγερση να ενωθούν. 

Valentin Vasilescu
 
Μέτωπο Απελευθέρωσης του Καζακστάν
Να ελευθερώσει την χώρα από τη Ρωσική επιρροή




Κατά κάποιο τρόπο και η Ελλάδα είχε συμμετοχή, στον αγώνα του λαού του Καζακστάν, ενάντια στα ντόπια και ξένα – ευρωπαϊκά, αμερικανικά, ρωσικά και κινεζικά – μονοπώλια.
 

Οι εργαζόμενοι από τα σωματεία ... φοιτητές ... εξέφρασαν αλληλεγγύη στον λαό του Καζακστάν ... την κινητοποίηση στήριξε και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.
,,,
 
O Xρ. Ματαράγκας, πρόεδρος του συνδικάτου Ενέργειας, σημείωσε πως

το Καζακστάν είναι μια από αυτές τις «πλούσιες» χώρες που η καπιταλιστική εκμετάλλευση καταδικάζει εκατομμύρια να ζούν μέσα στη φτώχεια, ενώ κάποιοι ζουν στην απόλυτη χλιδή, ενώ ο ενεργειακός πλούτος καταληστεύεται από ντόπια και ξένα – ευρωπαϊκά, αμερικανικά, ρωσικά και κινεζικά – μονοπώλια 
... 
ενώ η κυβέρνηση και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα βιάστηκαν να μιλήσουν για ξένη επέμβαση, κατηγορούσαν τον ξεσηκωμένο λαό
για να δικαιολογήσουν την καταστολή και την ενεργοποίηση δυνάμεων του ΟΣΣΑ.



Αυτά που εφαρμόστηκαν στο Καζακστάν, είναι κλασσικές πια επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου, οι οποίες εφαρμόζονται και στην Ελλάδα, όπως φαίνεται στις σχετικές αναρτήσεις στη συνέχεια. 



Λέξεις εντοπισμού: #Υβριδικός


Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία