Οι υποστηρικτές της Χαμάς

   Οι Παλαιστίνιοι είναι διαιρεμένοι πολιτικά και γεωγραφικά.
   Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς εντείνεται.
   Η Χαμάς χρηματοδοτείται από Κατάρ, Τουρκία , και από "μη κρατικούς" οργανισμούς, ίσως και από Ισραήλ.
Ντάβιντ Ελ - DW

❓  ... Ποιός ωφελείται από την ακτογραμμή της Λωρίδας της Γάζας ;;;

Η Παλαιστίνη, η Λωρίδα της Γάζας και Χαμάς

...
τα γερμανικά ΜΜΕ χαρακτήριζαν την Χαμάς ακραία ισλαμική, τώρα τελευταία την αποκαλούν ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση
...
Λέγεται ότι η Χαμάς χρηματοδοτήθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση για να αποτελέσει αντίβαρο στην PLO, κάτι που αποκηρύσουν και οι δύο πλευρές
...

ο Γιασέρ Αραφάτ, συνήψε ειρήνη με το Ισραήλ το 1993 (διαδικασία του Όσλο) δίνοντας τέλος στην πρώτη Ιντιφάντα. 
Η Χαμάς δεν αναγνώρισε αυτό το βήμα και συνέχιζε τρομοκρατικές πράξεις σε ισραηλινό έδαφος.

Το 2006 η Χαμάς κέρδισε τις εκλογές στη Λωρίδα της Γάζας μετά από έναν αδελφοκτόνο πόλεμο κατά της μετριοπαθούς Φατάχ, η οποία ελέγχει τη Δυτική Όχθη. 

Από το 2007 η Χαμάς κυριαρχεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό το 2008/9, το 2012 και το 2014.

Έτσι τα παλαιστινιακά εδάφη δεν είναι μόνο γεωγραφικά αλλά και πολιτικά διαιρεμένα.


Η Λωρίδα της Γάζας είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου και εντελώς απομονωμένη οικονομικά. Εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία όμως υπό τον Τραμπ μειώθηκε αισθητά. 

Από πού προέρχονται τα χρήματα και οι ρουκέτες;

Ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς χορηγούς της και ξένος εταίρος της είναι το Κατάρ ... έχει εμβάσει πάνω από 1,5 δις ευρώ 
...
Άλλος σημαντικός εταίρος της Χαμάς είναι η Τουρκία. Ο πρόεδρος Ερντογάν υποσχέθηκε στον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, την πλήρη στήριξή του.
...
Και με μια σειρά από μη κρατικές πρωτοβουλίες και συλλόγους, ... στέλνονται ποσά εκατομμυρίων στη Χαμάς


Ποιός ωφελείται (άρθρο του 2017)

Το 1999 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Ομίλου BG και της Παλαιστινιακής Αρχής υπό τον Γιάσερ Αραφάτ για θαλάσσιες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Το 2000 η British Gas (BG Group) που έκανε έρευνες εκτιμά την αξία σε 4 δισ. $. Το μέγεθος των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Παλαιστίνης μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το 2001 εξελέγη ο Ariel Sharon το 2001. Η κυριαρχία της Παλαιστίνης στα υπεράκτια κοιτάσματα φυσικού αερίου αμφισβητήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.

Το 2007, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του πρωθυπουργού Ehud Olmert «για την αγορά φυσικού αερίου από την Παλαιστινιακή Αρχή. Η προτεινόμενη σύμβαση ήταν για 4 δισεκατομμύρια δολάρια, με κέρδη της τάξεως των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων να πηγαίνουν στους Παλαιστίνιους. Δημιουργήθηκε μια ειδική ισραηλινή ομάδα διαπραγματευτών και η συμφωνία ακυρώθηκε

Το 2008 το Ισραήλ διεξήγε την επιχείριση Συμπαγής Μόλυβδος (Cast Lead), στην Λωρίδα της Γάζας. Μια από τις πιο σφοδρές επιχειρήσεις εναντίον των Παλαιστινίων με 1.400 νεκρούς.
Ταυτόχρονα οι ισραηλινές αρχές επικοινώνησαν με την British Gas, προκειμένου να επαναλάβουν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις σχετικά με το φυσικό αέριο της Γάζας.

Το 2009 το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν στην Ανατολική Μεσόγειο «εκτός των ακτών του Ισραήλ»
...
Σε συνδυασμό με το κοίτασμα Ταμαρ που ανακαλύφθηκε το 2009, στην ίδια τοποθεσία, οι προοπτικές δείχνουν μια σίγουρη ενεργειακή τόνωση για το Ισραήλ, για την Τεξανή Noble Energy και τους συνεργάτες της Delek Drilling, Avner Oil Exploration και Ratio Oil Exploration. (Δείτε επίσης άρθρο της Global Research, Ισραήλ: Αέριο, Πετρέλαιο και Προβλήματα στην Εγγύς Ανατολή, 30-12-2013.
...
Η στρατιωτική κατοχή της Γάζας προτίθεται να μεταφέρει την κυριαρχία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε από την Global Research με αρχικό τίτλο: «Πόλεμος και Φυσικό Αέριο: Η Ισραηλινή Εισβολή και τα Υπεράκτια αποθέματα φυσικού αερίου της Γάζας», την περίοδο της εισβολής των Ισραηλινών στη Γάζα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Cast Lead» (8/1/2009).
 


Σχόλια:

Το παραπάνω ιστορικό δείχνει πως το Ισραήλ, ενεργεί σχεδόν επί 10 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών επεμβάσεων, ώστε να αποκτήσει θαλάσσιες εκτάσεις, που διαθέτουν φυσικό αέριο (1999-2009). 
Και πως μόλις τις αποκτήσει έρχεται σε συμφωνίες εκμετάλλευσης, οι οποίες βέβαια θέλουν άλλα 10 χρόνια για να αποδώσουν. 

 Ο κ. Δένδιας (με ΠΘ τον κ. Μητσοτάκη
  • με μια υπογραφή, στη συμφωνία με την Αίγυπτο (εδώ), 
     - παραχωρεί θαλάσσιες εκτάσεις της Ελλάδας,
     - ακριβώς τις εκτάσεις που έχουν κοιτάσματα (εδώ)
     - στη Λεκάνη του Ηροδότου (εδώ),
     - σε συμφωνία με τη μέση γραμμή Αιγύπτου - Τουρκίας (εδώ)
    σβήνοντας ουσισαστικά την κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου ανατολικά της Κρήτης.
  • ισχυρίζεται ότι επειδή χρειάζονται 10 χρόνια για εκμετάλλευση, δεν αξίζει τον κόπο (εδώ) ... Και οι παρόμοιοι με αυτόν πολιτικάντηδες, 10 χρόνια πρίν, τα ίδια έλεγαν.
 
Είπε επίσης ότι δεν θα αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου ... δεν θα κάνει το Αιγαίο κόλπο του Μεξικού ... κτλ.
Αφήνει πεδίο για κάποιους άλλους που δεν θα διστάσουν να σκάψουν, για να πουλάνε μετά στον Ελληνικό πληθυσμό ...το δικό του φυσικό αέριο ... σε τιμές που θα καθορίζουν "οι αγορές".

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ ως προς το φυσικό αέριο (εδώ):
  • το θεωρούν "πράσινη¨ενέργεια 
  • ήδη τροφοδοτούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο 35 κράτη.
  • θεωρούν ότι η ενεργειακή ασφάλεια μια χώρας εξαρτάται και από τους προμηθευτές της
  • τώρα δημιουργούν την προμήθεια σε Ευρώπη, Βαλκάνια, Βαλτική.
 

Ο κατήφορος αυτός οδηγεί με ακρίβεια στην συνεχή φτωχοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού, μέχρι και την εξαφάνισή του από τις ορδές των μουσουλμάνων που εγκαθιστούν με συνέπεια και συνέχεια οι κ. Μηταράκης και Μπακογιάννης στην Ελληνική επικράτεια ... ενώ ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται ... - και με - τα προσφυγόπουλα και τις κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ.


Λέξεις εντοπισμού: #Ισραήλ #Παλαιστίνη #Σχόλια

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία