Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα


●  Η οικογένεια εξανθρωπίζει και κοινωνικοποιεί το παιδί.
●  Η πολιτεία παρασύρθηκε απο τον διεθνή συρμό, ο οποίος όμως συχνά κάνει σοβαρά και μεγάλα λάθη.
●  Το νομοσχέδιο δημιουργεί προβλήματα
 ✎ Συνέντευξη Ράμφου στον Α. Κυριαζάνο - Capital.gr

 ... μπορεί η πολιτεία να μην παρασύρθηκε αλλά να επιδιώκει να δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα (βλ. σχόλια) 

Περίληψη του κειμένου της συνέντευξης του κ Ράμφου

τι είναι ο γάμος και η οικογένεια;
... θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί επί τόσες χιλιετίες,  ... άνθρωποι άγνωστοι  μεταξύ τους και παντού στη γη  αισθάνονται την ανάγκη να ενωθούν και να σχηματίσουν αυτό το παράξενο μόρφωμα που είναι η βάση της κοινωνίας και λέγεται οικογένεια.

είναι ο γάμος το επιστέγασμα μιας αγάπης;
... Η αγάπη που καλώς υπάρχει, δεν ίσχυε επι χιλιετίες ...  Αν δεχτούμε την ερμηνεία ότι ο γάμος είναι το επιστέγασμα της αγάπης, τότε ... θα κατέθετα ένα νομοσχέδιο κατά του γάμου, επειδή αν έφτανε η αγάπη δεν θα χρειαζόταν γάμος.

άρα ο γάμος είναι κάτι πολύ περισσότερο.
... Στον γάμο υπήρχε πάντα ένα βαθύτερο αίτημα ... Μέσω του γάμου αναπροσανατολίζεται με τρόπο ποιοτικό και με τρόπο αξιακό, η επιθυμία του ανθρώπου ... Αντί δηλαδή για ζωώδεις ορμικές πιέσεις, αναπτύσσουμε επιθυμίες αξιακές που μπορούν να μας εξανθρωπίσουν.
Αυτός ο αναπροσανατολισμός της επιθυμίας, ανεξαρτήτως του τι γίνεται στη ζωή, ανεξαρτήτως του αν έχουμε άθλιες και κακές οικογένειες, αποτελεί τον ιδεότυπο της οικογένειας.
Ο σκοπός της οικογένειας, είναι ο εξανθρωπισμός του ανθρώπου, ... άσχετα από το αν υπάρχουν άθλιοι γονείς. καταστραμμένες οικογένειες, κτλ.

ένα επιχείρημα όμως κατά της "φυσιολογικής"  οικογένειας, που ακούγεται συχνά
... Είναι όμως σαν να λέμε ότι αν κάνουμε λάθος στην πρόσθεση, φταίνε οι αριθμοί. Το θέμα δεν είναι μια συγκεκριμένη οικογένεια, που μπορεί και να είναι κακή, αλλά το "δέον" που θα διαμορφώσει μια κοινωνία ελαττώνοντας τα άγρια ένστικτα και αναπτύσσοντάς αισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, αλληλοβοήθειας. Γι αυτό και λέμε ότι ο πυρήνας της κοινωνίας είναι η οικογένεια, ως ιδεότυπος, και όχι ως καλή ή κακή πρακτική.

Και που περιλαμβάνει και το παιδί, ως φυσικό επακόλουθο; 
... Ακριβώς. Το σημαντικό είναι η εικόνα εαυτού που αποκτά το παιδί ως υποδοχέας αξιών και συναισθημάτων. Η οικογένεια το εξανθρωπίζει μέσα από τα μικρά και μεγάλα "μη" και "όχι", που περιστέλλουν τις ορμικές επιθυμίες.
Με ατελείωτη ορμική επιθυμία, τελειώνει και η κοινωνία, επειδή και η βία θα είναι χωρίς όρια όπως τείνει να γίνει σήμερα. Υπό αυτή την έννοια, το παιδί έχει ανάγκη μητέρας και πατέρα, και όχι ομοφύλων συζύγων για να έχει μια  σωστή και ξεκάθαρη εικόνα εαυτού, και όχι μια θολή εικόνα εαυτού επειδή τότε δεν θα μπορεί να εκτιμήσει τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Για να αναπτύξει ένα παιδί συναισθήματα κοινωνικότητας θα πρέπει να έχει μια καθαρή εικόνα εαυτού.

είναι σχετικό και με την προσφατη έξαρση της μαθητικής βίας; 
... Δεν είναι τυχαίο, και έχει σχέση με αυτά που λέμε. Την θέση των γονιών, και το κύρος τους, την έχουν πάρει οι μηχανές. ... όμως οι μηχανές δεν συμμετέχουν στην οργάνωση της κοινωνίας όπως συμμετέχουν τα παιδιά στην πραγματική οικογένεια. Με αυτή την θολή εικόνα εαυτού, τα παιδιά ως ενήλικες θα δημιουργήσουν κοινωνίες, σκληρά ανταγωνιστικές, όπου το μεγάλο ψάρι θα τρώει το μικρό. Θα επιστρέψουμε σε μια ζωώδη κατάσταση των ανθρώπων και της κοινωνίας.

Όμως οι κοινωνίες δεν εξελίσσονται, δεν προχωράνε μπροστά όπως είναι η κοινή αντίληψη για τον πρόοδο;
... Η εξέλιξη των κοινωνιών σήμερα, είναι μια κατακόρυφη επαύξηση της βίας. Μια επιστροφή φυσικών ορμών και επιθυμιών που δεν έχουν αναπροσανατολιστεί αξιακά. Και μιας χρονικότητας που ζητάει εδώ και τώρα την ικανοποίησή της, όπως τα ζώα. Γυρνάμε κατ ευθείαν στη ζούγκλα  και επειδή αναφερόμαστε σε ανθρώπους θα είναι πιο άγριο.
Τα δικαιώματα που επιχειρούν να προωθήσουν δημιουργούν προϋποθέσεις αδιέξοδων καταστάσεων.
Το ότι χώρες προηγμένες οικονομικά έχουν θεσπίσει τέτοια μέτρα δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν λάθη. Και το μεγαλύτερο λάθος των προηγμένων χωρών είναι ότι προκάλεσαν την κλιματική αλλαγή, την πιο επικίνδυνη κρίση, στο όνομα της ανάπτυξης. Οπότε δε μπορούμε να παίρνουμε τοις μετρητοίς ό,τι εκείνες αποφασίζουν.

Καταλήγοντας λοιπόν η  γνώμη σας είναι ότι...
... Ο  πατέρας και η μητέρα, ο μπαμπάς και η μαμά, είναι η  καταστατική προϋπόθεση της κοινωνίας. Όχι ο μπαμπάς -μπαμπάς, ή  η μαμά -μαμά ή ο γονέας 1- γονέας 2. Επειδή σ' αυτά τα σχήματα, διαμορφώνει το παιδί μια τόσο θολή εικόνα εαυτού που μετά δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ορμικές του επιθυμίες και στην ίδια την κοινωνικότητά  του. Αυτό είναι το πρόβλημα.  Είμαι βέβαιος ότι με την καλύτερη των προθέσεων η πολιτεία σκέφτηκε αυτό το μέτρο, κυρίως πιεζόμενη  από την επικαιρότητα του διεθνούς συρμού.
Καλύτερα θα ήταν να ακούσουμε τις ενοχές μας για τον  άθλιο τρόπο που φέρθηκε η ανθρωπότητα ανά τους αιώνες στους ομοφυλόφιλους και να κρατήσουμε την θετική  λύση όπως είναι το σύμφωνο ελευθέρας συμβιώσεως, το οποίο καλύπτει όλα τα θέματα απολύτως.
Και αν υπάρχει κάποιο κενό ή κάποια παράληψή ας διορθωθεί επί  τούτο. Επομένως το νομοσχέδιο περί γάμου των ομοφύλων ζευγαριών περισσότερο δημιουργεί  παρά λύνει προβλήματα.


Σχόλια:

Το κίνημα αυτό, πηγάζει από τις ΗΠΑ και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον δυτικό κόσμο. Χρηματοδοτείται δε και προωθείται από την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, τα ΜΜΕ, την διαφήμιση, και την πολιτική. Στην τελευταία του φάση, περνάει στην νομοθεσία.

   Υπάρχει και μια άλλη πιθανή εκδοχή:
Το κίνημα αυτό δεν είναι ένας τυχαίος συρμός. Είναι μηχανευμένο, ώστε να επιφέρει στις κοινωνίες τα φαινόμενα, τις περιγραφές και τα συμπεράσματα που περιγράφει ο κ. Ράμφος.
(όπως πολλοί διατείνονται ότι έκαναν οι φαρμακευτικές εταιρείες με τον COVID, για να αυξήσουν τα κέρδη τους).

Επιδιώκει να πολλαπλασιάσει τα άτομα που θα λειτουργούν (συμεριφέρονται) στο
  • "εδώ και τώρα" (πχ. καθημερινότητα),
  • "κατά μόνας" (αυτό που θέλω εγώ, δικαιωματισμός, κτλ.), 
ώστε να κατακερματίσει και αδυνατίσει στις κοινωνίες την ευρεία εσωτερική συνοχή και την υποστήριξη του κοινού συμφέροντος,
Χαρακτηριστικό το σύνθημα "να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουμε εμείς". κτλ.


Λέξεις εντοπισμού: #Σχόλια

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία