Η ραγδαία φινλανδοποίηση της Ελλάδας

   Στην Ελλάδα πραγματοποιείται μια "οικειοθελής" φινλανδοποίηση έναντι της Τουρκίας.
   Την εφαρμόζουν οι "ελληνικές" ελίτ, πολιτικοί, καθηγητές, ΜΜΕ, ...
   ... μέτρα υπάρχουν ... και πριν την ένοπλη αντιπαράθεση.

✎ Γ. Χαρβαλιάς Newsbreak


Περίληψη του κειμένου ~ 1 σελίδα
Κείμενο, Μέρος Α, Β, Γ ~ 5 σελίδες

Περίληψη

Τον Νοε 1939 η ΕΣΣΔ επετέθη με σαφή υπεροπλία στη Φινλανδία. Η αποτελεσματική άμυνα της Φινλανδίας επέφερε μεγάλο κόστος στην ΕΣΣΔ. Η συνθηκολόγηση δέσμευσε μέρος της επικράτειας και την εξωτερική πολιτική της Φινλανδίας. Μετά τον πόλεμο ανέκτησε την επικράτεια όχι όμως και την εξωτερική πολιτική. Η δέσμευση της εξωτερικής πολιτικής ονομάζεται φινλανδοποίηση.


Η ελληνική φινλανδοποίηση έναντι της Τουρκίας, είναι σταδιακή τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Δεν επιβάλλεται με τα όπλα. Την προωθούν οι ίδιες οι ελληνικές ελίτ, πολιτικοί, καθηγητές, και ΜΜΕ προβάλλοντας το διεθνές δίκαιο, τον δικαιωματισμό ανύπαρκτων μειονοτήτων, τους μετανάστες, κτλ.

Ταυτόχρονα παραμελούν ή και αδυνατίζουν εσκεμμένα την εθνική άμυνα, και πολεμούν με κάθε τρόπο τον πιο ισχυρό παράγοντα ισχύος, τον Ελληνικό πληθυσμό και την εθνική ομοιογένεια.

Αναίμακτα μέτρα περιλαμβάνουν.
  • Αύξηση αμυντικών δαπανών
  • Αναστολή χορηγήσεων ασύλου
  • Οριοθέτηση ΑΟΖ.

Σχόλια

Και πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι μεγάλο μέρος των "ελληνικών" ελίτ ξεπουλάνε τον Ελληνικό πληθυσμό και τους πόρους επιβίωσής του στους Τούρκους ... για τριάκοντα αργύρια (βλ. σχόλια στη συνέχεια).

Α' Μέρος

Oι εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο μέτωπο της ελληνοτουρκικής «αντιπαράθεσης κυριαρχίας», ... κατευθύνονται σε μια διάσταση ... φιλανδοποίησης της χώρας μας, στο άρμα της Άγκυρας.

Οι εξελίξεις αυτές επιγραμματικά είναι:
  • επιχείρηση υφαρπαγής τμήματος ελληνικής ΑΟΖ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο
  • η έμπρακτη τουρκική αμφισβήτηση της κυπριακής υφαλοκρηπίδας
  • η αναβάθμιση των παραβιάσεων με πτήσεις πάνω από χερσαία τμήματα της Δυτικής Θράκης,
  • η ματαίωση προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων
  • η μεθοδευμένη επαναφορά των σκέψεων περί «διεθνούς διαιτησίας»

Θα εξηγηθεί τι είναι φιλανδοποίηση, και θα δοθεί μαι ερμηνεία του «ενδοτισμού» των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης, καθώς και σκέψεις πιθανής ανάσχεσης.

Η Φινλανδία

Στις 30 Νοεμβρίου του 1939, 20 σοβιετικές μεραρχίες (500.000 στρατιώτες) εισέβαλαν σε μέτωπο 1.000 χιλιομέτρων στην Φιλανδία. Ο ρωσοφινλανδικός πόλεμος των 105 ημερών, γνωστός και ως «Χειμερινός Πόλεμος» αποτέλεσε μια πικρή εμπειρία για την ΕΣΣΔ. Πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Ελληνικό Έπος του 40, ένα χρόνο αργότερα.
Οι Σοβιετικοί με σαφή υπεροπλία καθηλώθηκαν και είχαν τριπλάσιες απώλειες από εκείνες του «ερασιτεχνικού» φινλανδικού στρατού υλοτόμων και κυνηγών.

Μετά από 3,5 μήνες οι αμυνόμενοι αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. Το τίμημα ήταν η παραχώρηση στη Σοβιετική Ένωση του 11% του εδάφους και συνακόλουθα του 30% των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Φινλανδίας, καθώς και η άτυπη προσχώρηση της σκανδιναβικής χώρας στη γεωστρατηγική ατζέντα της Μόσχας.
Αυτή ακριβώς η αναγκαστική πρόσδεση μιας χώρας στο άρμα ενός κατά πολύ ισχυρότερου γείτονα ονομάζεται στις διεθνείς σχέσεις «φινλανδοποίηση», ένας όρος μάλλον υποτιμητικός, που αναφέρεται στη δέσμευση της εξωτερικής πολιτικής με αντάλλαγμα διατήρηση εδαφικής κυριαρχίας.

Η Φινλανδία δεν απώλεσε ούτε ένα εκατοστό εδάφους ή εθνικής κυριαρχίας. Παρέδωσε απλώς, ύστερα από πόλεμο, το κυριαρχικό δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Και βεβαίως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ η χώρα αυτή των 5.500.000 κατοίκων μπόρεσε να αποδεσμευτεί τελείως από την κακόβουλη γειτονική επιρροή, εξελισσόμενη σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα

Στον αντίποδα η Ελλάδα, τελείωσε τις πολεμικές αναμετρήσεις με την Τουρκία το 1922.
Σήμερα η Ελλάδα:
  • αποτελεί ουραγό της ευρωζώνης,ευρισκόμενη υπό οικονομική και γεωπολιτική εξάρτηση
  • αντιμετωπίζει διαρκείς αμφισβητήσεις της εδαφικής της κυριαρχίας
  • δέχεται υβριδικό ή ασύμμετρο πόλεμο με την εισβολή εποίκων,  απειλώντας βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα που η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει στην νεότερη Ιστορία της: την εθνική ομοιογένεια

Η ελληνική φινλανδοποίηση έναντι της Τουρκίας, είναι σταδιακή, με ευθύνη όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων, κυρίως όμως αυτών μετά το 1996:
  • Η τραυματική εμπειρία των Ιμίων, 
  • η θεσμοθέτηση γκρίζων ζωνών, 
  • ο ντροπιαστικός παροπλισμός των S-300, 
  • η αδυναμία επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και 
  • η φυγομαχία με την ανακήρυξη ΑΟΖ
είναι διαδοχικά επεισόδια σε μία οικειοθελή παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων που προδίδει τρόμο απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ένοπλης αντιπαράθεσης με τους απέναντι.

Β' Μέρος

Ο ενδοτισμός ελληνικών κυβερνήσεων δεν είναι μόνο φαινόμενο της εποχής. Τέτοιο ήταν το δόγμα της άψογης στάσης του Γ. Θεοτόκη, που έφερε το Γουδί.
Στη σύγχρονη περίοδο, χωρίς αντικειμενικούς λόγους, αναπτύχθηκε η πολιτική του κατευνασμού, που βασίζεται σε 4 λόγους
  • την αναφορά της ελληνικής άρχουσας τάξης σε ξένα συμφέροντα
  • τον ευνουχισμό της εξωτερικής πολιτικής με τη μετεξέλιξη του διπλωματικού σώματος σε μία δημοσιοϋπαλληλική κάστα που χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών προϊσταμένων
  • Τη διαμόρφωση δόγματος «πολιτικής ορθότητας» στους άξονες:
    • σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο
    • προσήλωση στο γερμανικό όραμα ευρωπαϊκής ενοποίησης
    • προτεραιότητα στα δικαιώματα των κάθε λογής μειονοτήτων, έστω κι αν η δράση τους βλάπτει τα συμφέροντα της πλειονότητας

Ο "σεβασμός" στο διεθνές δίκαιο επιβάλλεται με κάθε κόστος, έστω και αν θίγονται εθνικά συμφέροντα, ακόμα και η επιβίωση του Ελληνικού πληθυσμού.
Δίνεται πλήρης προτεραιότητα στα δικαιώματα των κάθε λογής μειονοτήτων, έστω κι αν η δράση τους βλάπτει τα συμφέροντα της πλειονότητας.

Η φινλανδοποίηση στα ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ επιτείνουν τη μοιρολατρία βαφτίζοντας τη φοβικότητα «ψυχραιμία». Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Αθανάσιος Σαμαράς αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η φινλανδοποίηση, ακριβώς όπως ο επεκτατικός εθνικισμός, οδηγεί σε χειραγώγηση του επικοινωνιακού συστήματος. ... στον αποκλεισμό ορισμένων απόψεων που με τη σειρά τους οδηγεί στην έκπτωσή τους από τον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο … είναι πιο light από το αντίστοιχο οργουελιανό, αλλά όχι λιγότερο επικίνδυνο…
ο ενδοτισμός  με το ρητορικό κάλυμμα του φιλειρηνισμού έχουν παρεισφρήσει στον δημόσιο διάλογο για τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας
Η μόλυνση του κοινωνικού διαλόγου και, ακόμη χειρότερα, της διαδικασίας λήψης αποφάσεων από αυτά τα σχήματα είναι βέβαιο ότι υποσκάπτει τη δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να λειτουργήσουν ως διαπραγματευτικό όπλο για την ελληνική θέση. Αυτό αίρει την όποια ουσία της ελληνοτουρκικής φιλίας, μετατρέποντάς την από ισότιμη σχέση σε εθελοδουλία και συνεπώς σε φινλανδοποίηση.

Η φιλανδοποίηση και ο εθνομηδενισμός

Όταν η φινλανδοποίηση ως δόγμα των αστικών πολιτικών κομμάτων συνυπάρχει με τον εθνομηδενισμό της Αριστεράς, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπακούοντας στον «αξιακό κώδικα» της παγκοσμιοποίησης και του «δικαιωματισμού», κατέδειξε σταθερή προσήλωση στο δόγμα του ενδοτισμού, με αποκορύφωμα τη Συμφωνία των Πρεσπών που αποτέλεσε κυνική υποβολή διαπιστευτηρίων προς τον ξένο παράγοντα εις βάρος προφανούς εθνικού συμφέροντος.

Και ο φιλελεύθερος εθνομηδενισμός

Η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ επίσης υπηρετεί σταθερά τις αξίες μιας φιλελεύθερης εκδοχής διεθνισμού-εθνομηδενισμού. Ξεκίνησε με τη σιωπηρή αποδοχή μιας ντε φάκτο υφαρπαγής κυριαρχικού δικαιώματος (τουρκολιβυκό μνημόνιο) και κατέληξε στην αποδοχή της μαζικής λαθροεισβολής, την οποία, κάτω από τεράστια λαϊκή πίεση, επιχειρεί πλέον να ανασχέσει με μέτρα και ημίμετρα πολλά από τα οποία έπρεπε να έχει εφαρμόσει από την πρώτη μέρα στην εξουσία.

Η Ελληνική φινλανδοποίηση

Επιτείνεται ραγδαία και έχει το παράδοξο ότι δεν επιβλήθηκε με τα όπλα, αλλά οικειοθελώς από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις.
Όσο η οικονομία της χώρας παραμένει εξαρτώμενη από τρίτους και το ισοζύγιο δυνάμεων στο Αιγαίο υπονομεύεται  τόσο θα πυκνώνουν οι φωνές εκείνων που θα βαφτίζουν την παραίτηση ρεαλισμό, σπρώχνοντας στη Χάγη υπό συνθήκες πολύ δυσμενέστερες από εκείνες των περασμένων δεκαετιών…
Υπάρχει άραγε διέξοδος;

Γ' Μέρος 

Μια εύκολη απολογία, που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για να διασκεδάσουν την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, είναι η ανεξέλεγκτη τροπή που θα μπορούσε να πάρει μια θερμή αντιπαράθεση με την Τουρκία. Υπονοώντας ότι τελικά μπορεί να χάσουμε πολύ περισσότερα από αυτά που επιχειρήσαμε να προστατέψουμε.

... λελογισμένες παραχωρήσεις

Η θεωρία των «λελογισμένων παραχωρήσεων», που βαφτίζεται αναίσχυντα «πολιτική υπευθυνότητα», υποκρύπτει τα στοιχεία του φόβου και της ηττοπάθειας
Πράγματι, οι στρατιωτικές συγκρούσεις μπορεί να καταστούν ανεξέλεγκτες
 το «θέατρο πολέμου» στο Αιγαίο δεν ευνοεί τις ελληνικές αμυντικές επιδιώξεις σε ένα επεισόδιο μικρής διάρκειας και μέτριας έντασης
μια λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει την υπευθυνότητα από τη δειλία, τον ενδοτισμό και, τελικά, τη μειοδοσία
Δεν υπάρχει άλλο μέσο αποτροπής της τουρκικής απειλής, πλην της «φινλανδοποίησης» και του κατευνασμού, που αναφέραμε στα δύο προηγούμενα άρθρα; Είναι μονόδρομος διασφάλισης της ειρήνης μια αναγκαστική «μοιρασιά», μέσω προσφυγής στην… καρμανιόλα της Χάγης

... η εξάρτηση από ξένα συμφέροντα

Η «υπευθυνότητα» της πολιτικής του ενδοτισμού είναι πέρα για πέρα προσχηματική ... υπερισχύει η εξάρτηση από ξένα συμφέροντα ... με προεξάρχουσα στην Ευρώπη τη Γερμανία, έχουν φροντίσει τα τελευταία χρόνια να στραγγαλίσουν τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ελλάδας

Το πώς επέτρεψαν διαδοχικές κυβερνήσεις σε ξένους να έχουν λόγο στις δικές μας αμυντικές δαπάνες, με ορθάνοιχτο μάλιστα το μέτωπο της απειλής στο Αιγαίο, είναι ασφαλώς κάτι που θα κρίνει η Ιστορία.

Η Ιστορία θα κρίνει, επίσης, το ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δέχτηκαν να γεμίσουν τη χώρα με αλλόθρησκους μετανάστες, αλλοιώνοντας την πληθυσμιακή και εθνολογική της σύσταση, επειδή κάποιοι άλλοι αποφάσισαν ότι κάθε τυχοδιώκτης ή προβοκάτορας ισλαμοκανίβαλος δικαιούται «διεθνή προστασία».

Σχόλια:

Η Τουρκία εξαγοράζει αξιωματούχους στις ΗΠΑ, όπως τον στρατηγό Μάικ Φλίν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Προ ετών είχε ξεσπάσει σοβαρότατο σκάνδαλο τουρκικής κατασκοπίας που αποκάλυψε η Σίμπελ Έντμοντς, με πλήθος δωροδοκούμενων από την Τουρκία αμερικανών.
Τελευταίως ο πρέσβυς Μιχάλης Σπινέλης δήλωσε ότι έχει γνώση πως η Τουρκία ενίσχυε τραπεζικούς λογαριασμούς ιθυνόντων της Αλβανίας.

Πόσο μάλλον τις ¨ελληνικές" ελίτ ... ένθερμους εθνομηδενιστές ... δραστήριους προπαγανδιστές των τουρκικών θέσεων ... υποστηρικτές κάθε είδους δικαιωματιστών ... που συστηματικά εγκαθιστούν εποίκους, εκδιώκοντας και φορολογώντας άγρια τον Ελληνικό πληθυσμό.

Δεν χρειάζονται περίτεχνες οικονομικές και νομικές αποδείξεις. Ούτε καν ότι αποτελούν την Πέμπτη Φάλαγγα τους Ενρτογάν. Οι θέσεις που παίρνουν, και αυτά που εφαρμόζουν, χρόνια τώρα, είναι αρκετά για να αποδείξουν ότι ξεπουλάνε τον Ελληνικό πληθυσμό και την περιουσία του, έναντι πινακίου φακής ... οι ξεφτιλισμένοι ...

Μέτρα υπάρχουν

Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να αναχαιτίσει την τουρκική επέκταση, μπορεί και οφείλει να προχωρήσει στα παρακάτω απλούστατα μέτρα:

1. Άμεση και κάθετη αύξηση των αμυντικών δαπανών και ανασύσταση της πολεμικής βιομηχανίας, που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον εθνικό Προϋπολογισμό ειδικά τώρα, που, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, θα γίνουμε πλούσιοι…

2. Άμεση αναστολή χορήγησης ασύλου για όσο διάστημα συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις και στον βαθμό που η Άγκυρα αρνείται, με διάφορα προσχήματα, να δεχτεί τις επαναπροωθήσεις.

3. Άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο (έστω και με «εκπτώσεις») και σύναψη αμυντικού συμφώνου αμοιβαίας συνδρομής με το Ισραήλ, με αντάλλαγμα την ελληνική αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού κράτους, πριν ολοκληρωθεί η διαφαινόμενη στροφή προς την Τουρκία.

Αυτές οι «αναίμακτες» πρωτοβουλίες αρκούν για μια εντυπωσιακή αναβάθμιση της ελληνικής αποτρεπτικής ικανότητας μέσα σε λίγους μήνες.



Σχετικά με φιλανδοποίηση Ελλάδας από Τουρκία:

02.06.20 ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily: ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
20.05.20 "Η προσπάθεια της Τουρκίας για "φινλανδοποίηση της Ελλάδος" - Militaire.gr
Η «Φινλανδοποίηση» είναι διεθνής όρος που υποδηλώνει την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Φινλανδία μετά το πέρας του Β’ ΠΠ, δηλαδή τη διατήρηση της εδαφικής της ακεραιότητας με αντάλλαγμα αφενός την ευμενή ουδετερότητά της και αφετέρου την πειθήνια στάση της στην τότε Σοβιετική Ένωση επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο να διατηρεί η μικρότερη χώρα μία «οιονεί» ανεξαρτησία και το δικό της οικονομικό και πολιτικό σύστημα
Η Τουρκία ιεράρχησε τις προτεραιότητές της, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την απειλή χρήσης βίας κατά της Ελλάδος και τον ψυχολογικό καταναγκασμό της χώρας μας προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή του status quo στο Αιγαίο επ’ ωφελεία της. Θέτει θέματα που αφορούν:
 - την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο
 - την ΑΟΖ των νήσων
 - με το Τουρκολιβυκό σύμφωνο, θαλάσσιες έρευνες και γεωτρήσεις
 - τα 10 μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΑΧ)
 - δικαίωμα της Ελλάδος για ανακήρυξη 12 ν.μ, χωρικά ύδατα
 - έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο (SAR),
 - αποστρατικοποίηση νήσων του Ανατολικού Αιγαίου,
 - παρενοχλεί πτήσεις που μεταφέρουν πολιτικά πρόσωπα,
 - εκδίδει παράνομες NAVTEX
 - Σε συνεργασία με το Πακιστάν έκανε παράνομους ελέγχους στην Κυπριακή ΑΟΖ
23.02.20Φινλανδοποίηση με ή χωρίς Ερντογάν: Οι ελληνικές κυβερνήσεις βλέπουν τα τραίνα να περνούν… | Hellasjournal.com Γ. Χαρβαλιάς
Φινλανδοποίηση με ή χωρίς Ερντογάν - Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
23.06.19 Bόμβες από τον Μάζη: Εάν γίνει φινλανδοποίηση της Κύπρου η Τουρκία θα μπορεί να εκβιάζει τη Δύση | Pentapostagma
30.04.19Η Τουρκία θέλει φινλανδοποίηση του Αιγαίου και τουρκοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου | ΤΟ ΠΑΡΟΝ
25.09.18 Η φινλανδοποίηση της Ελλάδας και της Κύπρου ο στόχος του Ερντογάν | ΤΟ ΠΑΡΟΝ Κ. Τσάκαλος
24.04.18Η Τουρκία προσφέρει ειρήνη με όρο τη φινλανδοποίηση - slpress.gr
καλλιεργεί μεθοδικά ένα ασφυκτικό για την ελληνική πλευρά περιβάλλον, με απειλές, ελεγχόμενες εντάσεις, συστηματικές αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας, αυξομείωση των προσφυγομεταναστευτικών ρευμάτων, αποσκοπώντας στην ομηρία της Αθήνας προκειμένου η τελευταία σταδιακά να καθίσταται πιο δεκτική, πειθαρχώντας (όπου χρειάζεται) χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις
09.03.18 Οι "χακί Ιφιγένειες" φέρνουν φινλανδοποίηση - slpress.gr
Η αντίληψη ότι οι πολιτικοί μας ηγέτες λειτουργούν για να "εξευμενίσουν" κάποιους είναι αντιμετώπιση με όρους "φινλανδοποίησης", δηλαδή υποταγής
Η "φινλανδοποίηση" είναι όρος στην διεθνή πολιτική που περιγράφει την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Φινλανδία μετά το τέλος του Β παγκόσμιου Πολέμου. Δηλαδή, στην διατήρηση της ανεξαρτησίας, ύστερα από ακρωτηριασμό της εδαφικής ανεξαρτησίας, αλλά με τίμημα την πειθήνια στάση της έναντι της Σοβιετικής Ένωση
Οι άνθρωποι που διακινούν και πιστεύουν αυτές τις αντιλήψεις, υφίστανται διαβρώσεις, οι οποίες τους προετοιμάζουν να φινλανδοποιηθούν. Είναι ουσιαστικά προοίμια εθελοδουλείας. Ότι δηλαδή "το πολιτικό σύστημα δουλεύει με αυτό τον τρόπο, οι πολιτικοί μου είναι "πουλημένη" η χώρα μου είναι παραδομένη άρα θα παραδοθώ κι εγώ". Στην πράξη, δηλαδή, χτίζουν αυτή την εικόνα για την Ελλάδα. Είναι άραγε η εικόνα που επιθυμούμε;
07.03.18 Αριστερός Πατριώτης: "ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ"-ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒ.ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...
25.02.18 Η αναπόφευκτη «φινλανδοποίηση» - Free Sunday Φ. Βαρτζόπουλος
22.02.18Φινλανδοποίηση ή συντριβή; Η χώρα μας δεν είναι η Φινλανδία του Ψυχρού Πολέμου… | Hellasjournal.com
16.02.08 Από τη φινλανδοποίηση στην ιμιοποίηση της Ελλάδας, του Γ. Κοντογιώργη – Cognosco Team
Το 1982 προειδοποιούσα τους πολιτικούς ιθύνοντες της χώρας, εξηγώντας ότι πολύ σύντομα η Τουρκία θα οργανώσει την «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας. Η φινλανδοποίηση είναι ήδη γεγονός. Εδώ και χρόνια επισημαίνω ότι εκεί που οδηγείται η χώρα, είναι προδιαγεγραμμένο να οδεύσουμε ολοταχώς προς την «ιμιοποίηση» της χώρας
μην ψάχνουμε τους κακούς ξένους που θέλουν το κακό μας.
Η κατάπτωση αυτή της Ελλάδας σχεδιάστηκε και πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην Αθήνα, διά χειρός των φορέων της ελληνικής δυναστικής κομματοκρατίας
όπως έγραφα στο βιβλίο μου Πολιτικό σύστημα και πολιτική (1985)

04.01.18 Η φινλανδοποίηση της Ελλάδας Μ. Ευρυβιάδης Διεθνείς Σχέσεις Πάντειο Πανεπιστήμιο
01.01.18Η Φινλανδοποίηση της Ελλάδας – ΟΝΗΣΙΛΟΣ
12.07.15Αθανάσιος Σαμαράς, ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ; - Εκδόσεις Ποιότητα
01.11.14Τουρκία: Επιχειρεί «Φινλανδοποίηση» στην ΑΟΖ του Καστελλόριζου
λόγω της προσπάθειας της Τουρκίας να επαναλάβει το μοντέλο των Ιμίων στην θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελορίζου και εκεί που συναντώνται, εφόσον χαραχθούν, τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας, Αιγύπτου και Ελλάδος. Η ευρύτερη περιοχή, όπου βρήκε θάνατο πριν χρόνια ο ηρωικός Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης αποτελεί τον κύριο στόχο της Άγκυρας
Επιδιώκει ξεκάθαρα να διαμορφώσει «γκρίζες ζώνες» ώστε να διεκδικήσει μερίδιο από τα διαφαινόμενα πλούσια κοιτάσματα της περιοχής
Για προσπάθεια «Φινλανδοποίησης» της περιοχής έκανε λόγο ο  Θεόδωρος Τσακίρης, Επίκ. Καθηγητής Γεωπολιτικής & Υδρογονανθράκων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μιλώντας στο συνέδριο Capital vision 2014
28.06.14Από την φινλανδοποίηση στην δορυφοροποίηση: Η τουρκική επεκτατική πολιτική εις βάρος της Ελλάδας | Χρυσή Αυγή

Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία