Η δύναμη της ομάδας

Τα πρόσωπα των ελίτ δεν έχουν περισσότερη εξυπνάδα ή ικανότητες.
   Το ισχυρό σημείο τους είναι ότι  συνεργάζονται για το κοινό τους συμφέρον.
   Λειτουργούν σαν ομάδα, η οποία πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες των μελών τους.
   Όσοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ομάδα, είναι καταδικασμένοι ...
 The Analyst

♕ Ίσως το πιο σημαντικό όπλο της ελίτ, είναι ότι καταφέρνει και διασπά τις άλλες ομάδες, όπως έθνη και κράτη, ώστε να μην μπορούν να λειτουργούν για το δικό τους συμφέρον.

... Οι ελίτ

πώς είναι σε θέση το πλουσιότερο 0,01% του πληθυσμού, να ελέγχει το υπόλοιπο 99,99%
Η απάντηση είναι πολύ απλή: ΟΜΑΔΑ.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για συνεκτικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων συνεργάζονται στενά μεταξύ τους, με γνώμονα το κοινό συμφέρον – ενώ το ένα μέλος δεν «βυθίζει το μαχαίρι» στην πλάτη του άλλου, ούτε υφαίνει ίντριγκες με στόχο τα δικά του και μόνο συμφέροντα.
Το βασικό τους πλεονέκτημα δεν είναι η εξυπνάδα ή/και οι ικανότητες τους – αλλά οι δυνατότητες τους να συνεργάζονται με άλλους.
Γνωρίζουν πως η δύναμη μίας ομάδας είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τους εκάστοτε συνδετικούς κρίκους που τη συναποτελούν, αφού αυξάνεται γεωμετρικά με τη βοήθεια της ίδιας της συνεκτικότητας της.

... Οι Έλληνες

οι Έλληνες, οι οποίοι είναι ως λαός γνωστοί για τις ατομικιστικές τους αντιλήψεις, εάν δεν αλλάξουν νοοτροπία είναι και θα είναι εκ των πραγμάτων χαμένοι στη σύγχρονη εποχή – όπου τα ομαδικά δίκτυα έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, αυξάνοντας κατακόρυφα την ισχύ τους.

... Τα Ελληνικά κόμματα

στα κόμματα στην Ελλάδα κυριαρχούν τα «πισώπλατα μαχαιρώματα» και οι ίντριγκες, με στόχο την ατομική ανέλιξη του εκάστοτε στελέχους τους. Ειδικά οι αρχηγοί τους έχουν την απαίτηση να στηρίζονται και να προβάλλονται από όλους τους υπόλοιπους, σαν να πρόκειται για επίγειους θεούς

Το ίδιο επικρατεί στις σχέσεις των κομμάτων μεταξύ τους ... οι οποίες χαρακτηρίζονται ανάλογα από πισώπλατα μαχαιρώματα, από ίντριγκες, από επιθέσεις, από διασυρμούς, από κακεντρέχειες και από συγκρούσεις – με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τη νομή της εξουσίας.
Σε καμία περίπτωση δηλαδή δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της πατρίδας τους.

Τα κόμματα έχουν εξελιχθεί αντί σε ομάδες, κυριολεκτικά σε εγκληματικές συμμορίες που πολεμούν μεταξύ τους, με στόχο την εκμετάλλευση της χώρας – όπως οι συμμορίες της Μαφίας για το έλεγχο των περιοχών τους.
Οι μάχες μαίνονται στο εσωτερικό τους, εμποδίζοντας παράλληλα την πρόσβαση στην πολιτική όλων των ικανών και έντιμων Ελλήνων – ενώ η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο να υποφέρουν 10.500.000 Πολίτες από τους 1.000 πολιτικούς που υπέγραψαν ενδοτικά τα μνημόνια, παραμένοντας ατιμώρητοι στο απυρόβλητο.

... Τα ΜΜΕ

Τα περισσότερα ΜΜΕ, είναι καλοπληρωμένοι μισθοφόροι της κυβέρνησης ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με στόχο τη χειραγώγηση του πληθυσμού, ο οποίος παίζει τον άχαρο ρόλο του εκλογέα χωρίς πραγματικές επιλογές, στον οποίο τον έχουν καταδικάσει.
Δυστυχώς, παρά το ότι όλοι γνωρίζουν πως τόσο το ένα κόμμα, όσο και το άλλο, δεν έχουν κανένα δικό τους σχέδιο αλλά μόνο τα μνημόνια – ενώ φοβούνται όσο τίποτε άλλο και τα δύο την τιμωρία, εάν δεν καταφέρουν να παραμείνουν σε θέσεις εξουσίας στη Βουλή.
Το κακό βέβαια δεν σταματάει μόνο εκεί, αφού διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία που βρίθει από ιδιοτέλεια.

... Άλλες ομάδες

Αλγεινό παράδειγμα είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα εθνικά συμφέροντα, αλλά μόνο για τα συντεχνιακά δικά τους, καταστρέφοντας δεκάδες παραγωγικές επιχειρήσεις.

... Συμπέρασμα

εκείνες οι κοινωνίες, τα κράτη, τα κόμματα, οι οργανώσεις κοκ. που δεν λειτουργούν ως ομάδες, έτσι όπως τις περιγράψαμε παραπάνω και χαρακτηρίζουν τις ελίτ, είναι καταδικασμένες στη σκλαβιά.

Η σκλαβιά δε αυτή έχει πολλά πρόσωπα, όπως είναι:
  • οι υποκλίσεις, η διεθνής επαιτεία και οι κυβιστήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων,
  • η δουλοπρεπής υποταγή των κομματικών στελεχών στους αρχηγούς τους,
  • το σκύψιμο του κεφαλιού των αρχηγών τους στην οικονομική εξουσία που τους στηρίζει ή/και στα ΜΜΕ,
  • η αποδοχή της παντοδυναμίας των χρηματαγορών για πολλά Έθνη,
  • τα δεσμά του χρέους κρατών, επιχειρήσεων ή νοικοκυριών κλπ.

Σχόλια

Οι ομάδες και τα δίκτυα είναι περίπλοκες δομές, που ακόμα μελετώνται.

Το μερίδιο σε μια ομάδα είναι μεγαλύτερο από το μερίδιο που θα επιτύγχανε κάποιος μόνος του, για τον πιο απλό λόγο αρχικά, διότι δεν θα ξοδέψει δυνάμεις να ανταγωνιστεί τα άλλα μέλη της ομάδας.

Μια ομάδα μπορεί να εμφανίσει χαρακτηριστικά και δυνατότητες που είναι τελείως διαφορετικά από τα μέλη της ομάδας, και προκύπτουν από τον κατάλληλο συνδυασμό των υπαρχόντων χαρακτηριστικών των μελών της.




Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία