8 - Τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα

●   Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για το καζάνι που άναψε και βράζει
●   Η πλύση εγκεφάλου οδηγεί στην αποδόμηση της δημόσιας ζωής.
●   Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ
●   Ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον Τσίπρα, μια καρικατούρα του ΓΑΠ.

 Berlin - Athen Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης
 Στον λαβύρινθο των ψυχολογικών επιχειρήσεων


Καθαίρεση του Σαμαρά

Όλες οι παραπάνω αναφορές έχουν έναν σκοπό, να μας δείξουν, ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για το καζάνι που άναψε και βράζει (και πάλι) και αυτοί είναι η ειλημμένη απόφαση καθαίρεσης του Σαμαρά και αναβίβασης του Τσίπρα.

Όμως ο κόσμος περι άλλα τυρβάζει, είναι ανάστατος, έχει ξεσηκωθεί και ζητάει αλλαγή, με το σκεπτικό, ε, ας δοκιμάσουμε και τον Τσίπρα και αν δεν κάνει τον ξαναβγάζουμε. Και αυτό ακούγεται ακόμη και από οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, π.χ. στην σελίδα www.antinews.gr που ζητάνε εδώ και μήνες αλλαγή και κάνουν καθημερινά κριτική στην κυβέρνηση.

Μακρόχρονη πλύση εγκεφάλου

Όταν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτή την κοινωνία. Η πλύση εγκεφάλου των μελών της, που άρχισε, όπως είπαμε, ήδη από τον εμφύλιο πόλεμο, πήρε μια πιο συστηματική μορφή με το λεγόμενο Πολυτεχνείο και οριστικοποιήθηκε με το ΠΑΣΟΚ μετα το 1981 δεν ερευνήθηκε ποτέ. Ποτέ δεν έγινε μια έρευνα για το αν, ιδιαίτερα η ελληνική νεολαία, έχει προσβληθεί από μια „αριστερή τρέλα“, που την κάνει ευάλωτη σε θεωρίες και πράξεις αντάρτικου των πόλεων, σε καταλήψεις Πανεπιστημίων, σχολείων, δημοσίων κτιρίων, αυτοκινητοδρόμων κ.λπ. και από κεί πέρασε στους πολίτες με το δεν υπακούω, δεν πληρώνω, κάνω ότι θέλω, καταπατώ δημόσια γη και δεν δίνω φράγκο σε κανέναν και γενικά με την αποδόμηση της δημόσιας ζωής.

Αντιπροσωπευτική για τα παραπάνω είναι η οργάνωση που έχει στο λάβαρό της όλα αυτά και λέγεται ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπεύθυνη για πολλές „επαναστατικές“ δράσεις (τις Σκουριές φερ’ ειπείν) και αυτή που βρίσκεται κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Που ο ίδιος ξεκίνησε την καρριέρα του σαν καταληψίας του σχολείου του και του οποίου το κόμμα με τις λεγόμενες συνιστώσες του ασχολείται ιδιαίτερα με καταλήψεις κτιρίων (ΕΡΤ), προπηλακισμούς πολιτικών και κάθε είδους φασαρία, αρκεί αυτή να αναστατώνει την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Έλληνας τα έχει χαμένα

Από την αβάντα που μου δίνει η απόσταση του Βερολίνου βλέπω λοιπόν τον Έλληνα να συμπεριφέρεται σαν κάποιον που τα έχει τελείως χαμένα, που δεν έχει που να πιαστεί και πνιγόμενος, όπως λέει και η παροιμία, πιάνεται ακόμη κι’ απ’ τη νεροφίδα. Δεν εξηγείται αλλιώς, το ότι τέσσερα μόλις χρόνια μετά τον ΓΑΠ και τα Μνημόνια που υπέγραψε, ετοιμάζεται να εκλέξει για Πρωθυπουργό τον Τσίπρα, μια καρικατούρα του ΓΑΠ, που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί ΓΑΠ ο Β.



Λέξεις εντοπισμού: ΨΠ::

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία