7 - Η σχιζοφρένεια σαν ψυχολογική επιχείριση

●   Το μυαλό του ανθρώπου είναι ο στόχος εχθρικών επεμβάσεων.
●   Οι στρατηγικές χειραγώγησης του Gregory Bateson.
●   Γνώσεις για τη διατάραξη της ψυχικής ισορροπίας ενός λαού.
●   Ελλάδα: κοινωνική αναστάτωση, αυτοκτονίες, παγκόσμια δυσφήμιση ...
❓  Τυχαίο;

 Berlin - Athen Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης
 Στον λαβύρινθο των ψυχολογικών επιχειρήσεων

Η σχιζοφρένεια σαν PsyOp

Το μυαλό του ανθρώπου σας στόχος εχθρικών επεμβάσεων τύπου PsyOps βρίσκεται επίσης στις εργασίες του αμερικανικού Gregory Bateson:
„Οι στρατηγικές χειραγώγησης του Gregory Bateson“ (Die Manipulations-Strategien des Gregory Bateson).

O Gregory Bateson, που από τους ευρωπαίους φουτουρολόγους θεωρείται σαν ένας μεγάλος γκουρού, ανέπτυξε στο Palo Alto κατ‘ εντολή της OSS (της μετέπειτα CIA) διάφορα μοντέλλα της θεωρίας της επικοινωνίας και της δυναμικής της ομάδας, τα οποία αργότερα μπήκαν στο καθημερινό λεξιλόγιο, όπως οι όροι „μετα-επικοινωνία“ και „double bind“, μια θεωρία σχετικά με τις συνθήκες γενέσεως σχιζοφρενικών ασθενειών, δηλαδή για το πως μπορεί κάποιος να πάθει μια ψύχωση, ώστε να μην μπορεί πλέον να διαχειρίζεται την καθημερινότητά του.

Γιατί μια έρευνα περι σχιζοφρένειας; Διότι ο Bateson είχε αναπτύξει την θεωρία του περί σχιζοφρένειας, πρώτα για να ανακατώσει τα μυαλά των αιχμαλώτων πολέμου οδηγώντας τους στην τρέλα και μετά να τα ξαναπλάσει κατά το δοκούν. Και αργότερα εφαρμόσθηκε η μέθοδός του και για ολόκληρους πληθυσμούς „εχθρικών χωρών“, ακόμη και στη δική μας χώρα. Έτσι και σήμερα οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από τα πρώτα πειράματα χρησιμοποιούνται από τους σημερινούς „στρατηγούς“ για την διατάραξη της ψυχικής ισορροπίας ενός λαού, που οδηγείται έτσι κατ‘ ευθείαν στην σχιζοφρένεια.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να συνδέσουμε τέτοιες επεμβάσεις στην Ελλάδα με την κοινωνική αναστάτωση των τελευταίων ετών και τις αυτοκτονίες πολλών συμπατριωτών μας, που για κάποιους λόγους (ποιους άραγε;) κυκλοφόρησαν ανά τον κόσμο, για να μας δυσφημίσουν σαν τεμπέληδες, καλοπερασάκηδες, μπαταχτσήδες κ.λπ. κ.λπ., σαν τον παρία της Ευρώπης;

Όλα τα κεφάλαια του Άρθρου: Στον λαβύρινθο των ψυχολογικών επιχειρήσεων


Πηγή:

Αναρτήσεις:

Σχετικά


Λέξεις εντοπισμού: ΨΠ::

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία