2 - Πολιτική και οικονομία

●   Τα πολεμικά μέτωπα σε παγκόσμιο επίπεδο, προστατεύουν το Κέντρο
●   Η αόρατη κυβέρνηση, ο Ηγεμών, χειρίζεται τα Κράτη.
●   Έλεγχος παραγωγής και διακίνησης ενέργειας.
●   Η θέση της Ελλάδας, στις ενεργειακές ισορροπίες της περιοχής, και με την Ρωσσία.

 Berlin - Athen Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης
 Στον λαβύρινθο των ψυχολογικών επιχειρήσεων

Πολιτική και οικονομία

Τα πολεμικά μέτωπα, παγκόσμια

Ας δούμε χοντρικά σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο κόσμος:

Παγκόσμια έχουμε μια σειρά από ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, κυρίως στην Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράκ, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ύστερα από στρατιωτικές ή κεκαλυμμένες επεμβάσεις του Κέντρου/ΝΑΤΟ και διατηρούνται εν εξάρσει – για γεωστρατηγικούς σκοπούς. Ποιοι είναι αυτοί;

Στόχος τους είναι η περικύκλωση της Ρωσίας, η οποία ύστερα από ένα διάστημα δραματικής αποσυνθέσεως που γνώρισε μετά την παράδοσή της στο Κέντρο και τον κίνδυνο να εξαφανιστεί τελείως σαν έθνος, κατάφερε να ανασυνταχθεί, αποτελώντας σήμερα για το Κέντρο μια απειλή.


Το Κέντρο

Και μετά, γιατί οι μεταβληθέντες σε μέτωπα χώρες είναι βασικής σημασίας για την οικονομία του Κέντρου, γιατί απ‘ αυτές διέρχονται οι μεγάλοι αγωγοί ενέργειας για την δυτική Ευρώπη.
Η Συρία και το Ιράκ παράγουν μάλιστα και πετρέλαιο, έχουν άρα μια τεράστια οικονομική σημασία για τις μεγάλες διεθνείς εταιρίες διακίνησης και διανομής των δύο αυτών ενεργειακών μέσων, χωρίς τα οποία η δυτική βιομηχανία θα παρέλυε.

Είναι όμως οι εταιρίες πετρελαίου αυτές που βρίσκονται πίσω από τα πολεμικά μέτωπα και τις κρίσεις που αυτά προκαλούν στις όμορές τους χώρες όπως η Ελλάδα; Ασφαλώς και όχι, διότι τράπεζες και επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τους μηχανισμούς που απαιτούνται για τέτοιους σκοπούς, είναι όμως απαραίτητες για την χρηματοδότησή τους.

Υπάρχει λοιπόν μια αόρατη δύναμη, ένα είδος άτυπης κυβέρνησης, ένα άτυπο επιχειρησιακό επιτελείο, το οποίο ερευνά, μελετά και συντονίζει τις αναγκαίες επιχειρήσεις  εναντίον κρατών και κυβερνήσεων που πρέπει να υποταχθούν με πολεμικά ή άλλα μέσα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Η αόρατη κυβέρνηση

Η αόρατη αυτή κυβέρνηση δεν είναι οι ΗΠΑ, όπως τελείως εσφαλμένα νομίζεται, αλλά το σιωνιστικό σύστημα Rothschild, αυτό που εγώ ονομάζω και θα αναφέρω από τώρα Ηγεμόνας, αυτός, που με τα δύο χρηματοπιστωτικά κέντρα που διαθέτει, την City of London και την Wall Street, παράγει και ελέγχει το χρήμα στον κόσμο – και αυτόν που ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουν το μεγάλο κεφάλαιο. Το οποίο δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά έχει όνομα. Γιατί αποτελείται από τις χιλιάδες μεγαλομεσαίες επιχειρήσεις, που αν τις θεωρούσαμε προς στιγμήν σαν νήματα που τα ενώναμε μεταξύ τους, θα αποτελούσαν ένα χοντρό σκοινί, μια τριχιά, που θα έφερε το όνομα Rothschild!

Ο έλεγχος των αγωγών

Πιο συγκεκριμένα. Οι εταιρίες που έχουν συμφέρον
  • να αποκτήσουν τον έλεγχο των αγωγών από την Ασία προς την Ευρώπη ΚΑΙ 
  • να ανακόψουν την περαιτέρω εξέλιξη της μεταφοράς και προμήθειας ενέργειας της Ρωσίας προς την Ευρώπη,
είναι οι λεγόμενες εφτά αδελφές (Seven Sisters – oil companies):
  • Η πρώην Anglo-Persian Oil Company (σήμερα BP),
  • Gulf Oil,
  • Royal Dutch Shell,
  • Standard Oil of California (Chevron),
  • Standard Oil of New Jersey (Esso/ Exxon),
  • Standard Oil Co. of New York (Socony/Mobil/ExxonMobil και
  • Texaco/Chevron.
Όλες αυτές οι εταιρίες ανήκουν στους Rothschild και Rockefeller, που εγώ ονομάζω Ηγεμών
(βλέπε και το άρθρο μου: „Σε ποιόν ανήκει η Γη; Ποιός είναι το αφεντικό της παγκόσμιας Οικονομίας;„).

Το σύστημα Rothschild, αυτό που εγώ ονομάζω Ηγεμόνα, είναι λοιπόν επιμελέστατα κρυμμένο πίσω από τις πολεμικές και οικονομικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αυτών, που τα μαζικά μέσα, που ανήκουν όλα στο σύστημα Rothschild, κινούν σε τέτοιες περιπτώσεις μπροστά μας σαν σκιάχτρα, για να μην φαίνεται το ίδιο.

Η Ελλάδα

Όλα αυτά έχουν να κάνουν άμεσα με την Ελλάδα, γιατί η χώρα μας έχει μια τεράστια γεωστρατηγική σημασία για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Οι εκλογές του 2009

Η δραματική εξέλιξη των εκλογών το 2009 με την ήττα του Κώστα Καραμανλή και της ανάληψης της κυβέρνησης από τον ΓΑΠ ύστερα από τις τρομοκρατικές ενέργειες που προηγήθηκαν, με την έξαρση των απεργιών και τις απειλές από ΗΠΑ και ΕΕ να μην πραγματοποιηθεί το έργο South Stream όπως και η τρομοκρατία εναντίον του Σαμαρά και των υπουργών του πρόσφατα για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ είχαν έναν και μοναδικό σκοπό:
Να αποτρέψουν την οποιαδήποτε συνεργασία της Ελλάδος με την Ρωσία και την παρουσία της Ρωσίας στην Ελλάδα, που θα την έφερνε πιο κοντά στους αγωγούς ενέργειας που διέρχονται από την Μέση Ανατολή και εφάπτονται της χώρας μας.

Το πρόσφατο παρελθόν

Μια τέτοια ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας ήταν για την Δύση πάντα ένα κόκκινο πανί, ένα ενδεχόμενο, που έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο.
Και αυτό εξηγεί όλα τα πολιτικά σκαμπανεβάσματα των τελευταίων εξήντα ετών, από την εποχή του γέρου Παπανδρέου, των Συνταγματαρχών, του Καραμανλή και του Σαμαρά, που απέβλεπαν στην ακύρωση κάθε σκέψεως από ελληνικής πλευράς να δυναμώσει τις σχέσεις της με την ΣΕ, πρώτα, και αργότερα την Ρωσία.

Πηγή:

Αναρτήσεις:

Σχετικά



Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία