Υπονόμευση Ψυχολογικού Πολέμου & Έλεγχος της Δυτικής Κοινωνίας

   O Yuri Besmenov (Tomas Shuman), πράκτορας της KGB που αυτομόλησε
   Εξηγεί με λεπτομέρειες σε μια διάλεξη στο Los Angeles το 1983.
   Tη διαδικασία που εφαρμόζει η KGB για να υπονομεύει τις δυτικές κοινωνίες.

 ♛ Εξαιρετικές περιγραφές του 1983, του τι συμβαίνει στην Ελλάδα το 2000.


Αποσπάσματα
00:00
Η αντίληψη ότι η κατασκοπεία είναι τύπου James Bond, είναι για το Hollywood.
Εάν κοιτάξει κανείς τον προϋπολογισμό της KGB θα δει ότι το μεγαλύτερο έξοδο στο εξωτερικό (85%) είναι για ενέργειες υπονόμευσης του κοινωνικού ιστού.

02:25
Για την ΕΣΣΔ η υπονόμευση είναι μια επιθετική και καταστροφική ενέργεια εναντίον μια χώρας ή μιας περιοχής ... με εμφανείς, νόμιμες, και εύκολα παρατηρήσιμες ενέργειες, για όσους αφιερώνουν λίγο χρόνο να παρατηρήσουν ... οι ενέργειες αυτές στις Δυτικές κοινωνίες δεν είναι εγκληματικές

03:30
η υπονόμευση είναι μια αμφίδρομη διαδικασία, πρέπει να το θέλει και το θύμα

05:12
η υπονόμευση εφαρμόζεται σε στόχους που είναι δεκτικοί.

05:46
η ιστορία της υπονόμευσης, πάει πίσω, σχεδόν 3.500 χρόνια, τότε που το ανθρώπινο όν, σχημάτισε τις τακτικές.
Ήταν ένα Κινέζος φιλόσοφος με το όνομα Sun Tzu, ο οποίος είπε:
Το να εφαρμόζεις πόλεμο για την πολιτική, είναι αντιπαραγωγικό, βάρβαρο και αναποτελεσματικό, ο πιο ηλίθιος τρόπος για να επιτύχεις την πολιτική σου.
Η υψηλή τέχνη του πολέμου, είναι να μην πολεμήσεις καθόλου, αλλά να υπονομεύεις ότι πολύτιμο έχει ο αντίπαλος στην χώρα του.
Συνεχώς, μέχρι του σημείου που η αντίληψη της πραγματικότητας που έχει ο εχθρός σου, να καταστραφεί σε τέτοια έκταση, ώστε να μην σε αντιλαμβάνεται για αντίπαλό του.
Με τέτοιο τρόπο ώστε, και το δικό σου σύστημα, ο δικός σου πολιτισμός και φιλοδοξίες να θεωρούνται δικά του.
Καλύτερα κόκκινος και νεκρός.
Τότε  μπορείς να τον καταλάβεις, χωρίς ένα πυροβολισμό.

Αυτό είναι η υπονόμευση. Δεν είναι να ανατινάζεις γέφυρες.
Η βάση της υπονόμευσης, όπως διδάσκεται σε κάθε μαθητή της KGB, και στις στρατιωτικές ακαδημίες της ΕΣΣΔ.

δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στη Δύση, είχα δυσκολίες να βρώ την μετάφραση στις βιβλιοθήκες πανεπιστημίων στο Τορόντο, και αργότερα εδώ στο Λος Άντζελες, είναι ένα βιβλίο που δεν είναι διαθέσιμο, αλλά το βιβλίο αυτό επιβάλλεται στους μαθητές στην ΕΣΣΔ

Τι είναι βασικά η υπονόμευση.
Η υπονόμευση συνίσταται από τέσσερις χρονικές περιόδους (φάσεις)
  • Πτώση ηθικού (demoralization). Διαρκεί 15 - 20 χρόνια.
  • Αποσταθεροποίηση (destabilization)
  • πληροφορία 3.1
  • πληροφορία 3.1

1. Πτώση ηθικού

09:30
Κρατάει 15 - 20 χρόνια, που είναι ο χρόνος για να εκπαιδεύσεις μια γεννεά μαθητών ή παιδιών
Χρόνος που χρειάζεται για ένα άτομο να σπουδάσει, να διαμορφώσει μια ιδεολογία και προσωπικότητα.
Αυτό περιλαμβάνει:
  • Επηρεασμό (διείσδυση, προπαγάνδα, προσωπικές επαφές, κτλ.) διαφόρων περιοχών όπου διαμορφώνεται η σχηματοποιείται η κοινή γνώμη. 
  • Οι περιοχές είναι θρησκεία, εκπαιδευτικό σύστημα, κοινωνική ζωή, διοίκηση, το σύστημα επιβολής του νόμου, τον στρατό, και τις σχέσεις εργοδοτών - εργαζομένων. οικονομία

Οι τακτικές υπονόμευσης, είναι ανάλογες με τις πολεμικές τέχνες. Όταν ο εχθρός είναι μεγαλύτερος και βαρύτερος, είναι δύσκολο να αντισταθείς στο χτύπημά του. Πρώτα το αποφεύγεις, και μετά πιάνεις το χέρι του και συνεχίζεις την κίνηση περίπου στην αρχική κατεύθυνση, και στον στέλνεις στον τοίχο.

Η χώρα στόχος, προφανώς κάνει κάτι λάθος. Ιδίως εάν είναι μια ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία, έχει πολλές διαφορετικές τάσεις και κινήσεις μέσα της. Πάντα θα υπάρχουν μέλη που θα είναι εναντίον της κοινωνίας, από εγκληματίες, μέχρι ιδεολογικά διαφωνούντες με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, συνειδητοί εχθροί, ψυχωτικές προσωπικότητες που είναι εναντίον των πάντων, κτλ.
Υπάρχουν τώρα μικρές ομάδες πρακτόρων, που έχουν στρατολογηθεί ή προσληφθεί.

Την στιγμή που όλες αυτές οι κινήσεις παίρνουν την ίδια κατεύθυνση, είναι και η ώρα να πιάσει κάποιος το χέρι, και να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι που η κίνηση να παρασύρει όλη την κοινωνία, και να την οδηγήσει σε κρίση.

12:42
Δεν τον σταματάμε, τον βοηθάμε και ενισχύουμε στην ίδια κατεύθυνση, που εμείς θέλουμε να πάει.

Σε κάθε κοινωνία θα υπάρχουν αντιτιθέμενες απόψεις, ακόμα και από τις βασικές ηθικές αξίες και αρχές. Εκμεταλλευόμαστε και κεφαλαιοποιούμε αυτές τις αντιθέσεις, αυτό είναι ο κύριος σκοπός αυτού που ξεκινά την υπονόμευση.

13:16
Έχουμε λοιπόν,
  • θρησκεία (religion - R)
  • εκπαίδευση (education - E) 
  • κοινωνική ζωή (social life - SL)
  • δομή εξουσίας (power structure - PS)
  • εργασιακές σχέσεις, (labor relationships - LR)
  • νόμος και τάξη (law and order - LO)

Και τι σημαίνει υπονόμευση σε αυτά:

13:44
Θρησκεία:
Καταστροφή, γελοιοποίηση, αντικατάσταση με διάφορες σέχτες, κουλτούρες, που φέρνουν την πίστη των ανθρώπων, ακόμα και αφελή ή πρωτόγονη, δεν έχει σημασία.
Το βασικό δόγμα που έχουν αποδεχθεί, σιγά σιγά διαβρώνεται, και απομακρύνεται από τον κύριο σκοπό της εκκλησίας, να κρατάει τους ανθρώπους σε επαφή με το υπέρτατο όν.
Αντικατάσταση λοιπόν των σεβαστών και αποδεκτών θρησκευτικών οργανισμών με ψεύτικους (fake) οργανισμούς,
Απόσπαση της προσοχής των ανθρώπων από την πραγματική πίστη, και προσέλκυση σε διαφορετικές πίστεις

14:32
Εκπαίδευση:
Απόσπαση από το να μάθουν κάτι εποικοδομητικό, πραγματικό, αποτελεσματικό.
Αντί για μαθηματικά, φυσική, ξένες γλώσσες, χημεία, δίδαξέ τους ιστορία του αστικού πολέμου, φυσικές τροφές, οικιακή οικονομία, σεξουαλικότητα, οτιδήποτε σε απομακρύνει

14:59
Κοινωνική ζωή:
Αντικατάσταση παραδοσιακά εγκαταστημένων θεσμών και οργανισμών, με ψευδείς (fake) οργανισμούς.
Πάρε την πρωτοβουλία από τους ανθρώπους, πάρε την υπευθυνότητα από φυσικά εγκαταστημένους δεσμούς μεταξύ των ατόμων και των ομάδων τους, και της κοινωνίας γενικότερα, και αντικατάστησέ τους με τεχνητά γραφειοκρατικά ελεγχόμενα σώματα (bodies).
 Αντί για κοινωνική ζωή και φιλία μεταξύ γειτόνων, εγκατάστησε ιδρύματα κοινωνικά εργαζόμενων, που πληρώνονται από την κοινωνία, όχι από την γραφειοκρατία.
 Το κύριο ενδιαφέρον των κοινωνικά εργαζομένων δεν είναι η οικογένειά σου, ούτε οι κοινωνικές σχέσεις των ατόμων και των ομάδων τους, το ενδιαφέρον τους είναι να πληρωθούν από την κυβέρνηση.
 Το αποτέλεσμα της κοινωνικής τους εργασίας δεν παίζει κανένα ρόλο, αναπτύσσουν όλων των ειδών τις ιδέες, για να δείξουν στην κυβέρνηση και στους ανθρώπους ότι είναι χρήσιμοι.
Είναι μακριά και από τους φυσικούς δεσμούς και τη δομή εξουσίας.
Τα φυσιολογικά σώματα διοίκησης που παραδοσιακά είναι είτε εκλεγμένα από τους ανθρώπους είτε διορισμένα από εκλεγμένους ηγέτες της κοινωνίας, αντικαθίστανται από τεχνητά σώματα που κανείς δεν εξέλεξε, ποτέ!
Στην πράξη στους περισσότερους ανθρώπους, δεν τους αρέσει καθόλου, αλλά υπάρχουν.

Ένα από αυτά τα σώματα είναι τα μέσα ενημέρωσης, ποιος τα επέλεξε; πως έχουν τόσο μεγάλη ισχύ; σχεδόν μονοπωλιακή ισχύ, στη σκέψη μας, μπορούν να βιάσουν το μυαλό μας, αλλά ποιος τους εξέλεξε, από που έχουν το νεύρο να αποφασίζουν τι είναι κακό και τι είναι καλό, για τους εκλεγμένους, τον νέο πρόεδρο και την διοίκησή του, ποιοί στο διάολο είναι;
Ο Σπύρος Άγκνιου, που τον μισούσαν οι φιλελεύθεροι αριστεροί, τους αποκαλούσε ένα μάτσο από άχρηστους σνόμπ, και αυτό ακριβώς είναι.
Νομίζουν ότι ξέρουν, αλλά δεν ξέρουν. Σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα ιδρυμάτων όπως New York Times, Los Angeles Times, κυριαρχεί η μετριότητα. Δεν χρειάζεται να είσαι εξαιρετικός δημοσιογράφος, πρέπει να είσαι ακριβώς μέτριος δημοσιογράφος, είναι ευκολότερο να επιβιώσεις, χωρίς ανταγωνισμό. Έχεις το καλό σου εισόδημα, το αν είσαι καλύτερος ή χειρότερος δεν μετράει, όσο χαμογελάς στην κάμερα, και κάνεις την δουλειά σου.

17:55
Δομή Εξουσίας:
Η δομή εξουσίας διαβρώνεται σιγά - σιγά, από σώματα και ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν προσόντα, ούτε την υποστήριξη ανθρώπων (δεν τους θέλουν οι άνθρωποι) να παραμείνουν στην εξουσία, και παρ' όλα αυτά έχουν την εξουσία.
Μαζί με την δομή της εξουσίας διαβρώνεται και ο νόμος και η τάξη.
Στα τελευταία 20 με 25 χρόνια, αν δεις τις παλιότερες και τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες, θα δεις ότι στις νέες ταινίες ο αστυνομικός, ο αξιωματικός του στρατού, παρουσιάζονται σαν ηλίθιοι, ψυχωτικοί, παρανοϊκοί.
Αντίθετα ένας εγκληματίας φαίνεται καλός, καπνίζει χασίσι, και χτυπάει και ενέσεις, αλλά βασικά είναι ένας καλός άνθρωπος, είναι δημιουργικός, και είναι αντιπαραγωγικός αλλά σ' αυτό φταίει η κοινωνία, ενώ ένας στρατηγός  στο Πεντάγωνο είναι εξ' ορισμού μανιακός για τον πόλεμο, και ένας αστυνομικός είναι πολύ βάναυσος, και καταχράται την εξουσία του, μια τέτοια περίπου γενίκευση.

19:10
Η έχθρα και η έλλειψη εμπιστοσύνης  στους ανθρώπους που έχουν ταχθεί να σε προστατεύουν και να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη, η σχετιστική ηθική, η διαδικασία του Angelo Buono, κράτησε δύο χρόνια στο Los Angeles, και ακόμα υπάρχουν δικηγόροι που λένε κοιτάξτε στο βάθος είναι καλός χαρακτήρας, υπήρχε κάποιος μάρτυρας,  και αυτός εγκληματίας, που είπε, είναι καλός άνθρωπος, του ζήτησα μια μέρα να κάψει το σπίτι ενός εχθρού μου, και αυτός το αρνήθηκε, καλός άνθρωπος.

19:47
Μια αργή αντικατάσταση των βασικών ηθικών αρχών, όπου ένας εγκληματίας, δεν είναι πραγματικά εγκληματίας, είναι εναγόμενος, ακόμα και αν αποδειχθεί η ενοχή του, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να έχει σκοτώσει ή όχι ...

20:19
Εργασιακές σχέσεις:
Σε αυτό το στάδιο στα 15 με 20 χρόνια καταστρέφουμε τους παραδοσιακά εγκαταστημένους δεσμούς διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών εργαζομένων.
Η κλασσική Μαρξιστική Λενινιστική θεωρία της φυσικής ανταλλαγής αγαθών ένα πρόσωπο έχει 5 σάκκους αλεύρι, ένα άλλος έχει 5 ζευγάρια παπούτσια και η φυσική ανταλλαγή χωρίς νόμισμα είναι όταν διαπραγματεύονται μεταξύ τους, και μόνο με την είσοδο τρίτου η οικονομία παίρνει μπρός, αλλά πεθαίνει η φυσική ανταλλαγή.

Οι εργατικές ενώσεις (trade union) ιδρύθηκαν πριν 100 περίπου χρόνια. Σκοπός ήταν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας, να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργατών, από εκείνους τους εργοδότες που καταπατούν τα δικαιώματά τους για περισσότερα χρήματα.
Αντικειμενικά, εκείνη την εποχή η κίνηση των εργατικών ενώσεων, αφορούσε την εργασία.
Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης δεν καταλήγει σε συμβιβασμό, που αντικειμενικά οδηγεί σε βελτίωση εργασιακών συνθηκών και αύξηση μισθού.
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι μετά από κάθε παρατεταμένη απεργία, οι εργάτες χάνουν. Ακόμα και να πάρουν αύξηση 10% στο μισθό, δεν μπορούν να πιάσουν τον πληθωρισμό, και τον χαμένο χρόνο. Επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την απεργία.
Γιατί τώρα η οικονομία είναι αλληλοεξαρτώμενη, σαν ένα σώμα.
Παλιότερα, πριν 100 χρόνια, οι εργάτες απεργούσαν, και κανένας δεν υπέφερε, τώρα αυτό είναι αδύνατο. Όταν απεργήσει σήμερα ο σκουπιδιάρης, η πόλη των εκατομμυρίων βρωμάει.
Στο Κεμπέκ, έκαναν απεργία οι ηλεκτρολόγοι στο μέσο του χειμώνα. Πάγωσαν όλοι, και αυτοί απεργούσαν. Πέτυχαν τίποτα; Όχι. Ποιοι ωφελήθηκαν; Οι αρχηγοί των συνδικαλιστών.
Ποιο είναι το κίνητρο για την απεργία; Βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων; Όχι. Να αποδείξουμε σε αυτούς τους καπιταλιστές και στον υπάκουο όχλο των εργατών που ακολουθούν σαν πρόβατα, και δεν παρακούουν, γιατί αλλιώς πρόστιμα, πυροβολισμοί στους οδηγούς
...
Στο Μόντρεαλ είδα με τα μάτια μου, ήμουν ανταποκριτής του CBC.
Εργάτες εργοστασίου αεροσκαφών, κατέστρεψαν τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό του εργοστασίου.
Η διοίκηση προσέλαβε ανθρώπους να σπάσουν την απεργία. Τους αναποδογύρισαν τα αυτοκίνητα, τα έκαψαν, τους έβαλαν φωτιά στα σπίτια, εκφόβισαν τα παιδιά τους, και υπήρχαν και θύματα.
Γιατί; Για να βελτιωθούν οι συνθήκες των εργατών; Όχι.
Ιδεολογία.

24:08
Αυτό βασικά συμβαίνει.
Μπορεί να γίνει με την βοήθεια της ΕΣΣΔ ή και χωρίς αυτήν.
Αλλά πάντα γίνεται εκμετάλλευση των φυσικών τάσεων, και κεφαλαιοποιείται από την Σοβιετική προπαγάνδα.
Πως;
Όποτε οι εργατικές ενώσεις απεργούν έχουμε αύξηση της προπαγάνδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διασπορά ιδεολογίας, τα δικαιώματα των εργατών, και το επαναλαμβάνουν σαν παπαγάλοι,
ποιανών τα δικαιώματα; των εργατών; όχι,
η μόνη ελευθερία των εργατών, να πουλήσουν την εργασία τους σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες, τους αφαιρείται, από ποιόν; από το αφεντικό της εργατικής ένωσης.
Του δίνεται απεριόριστη δύναμη, και υπευθυνότητα, ο εργάτης
Θέλω να πουλήσω την εργασία μου, όχι για 2.50 την ώρα αλλά για 2.00 αλλά δεν έχω το δικαίωμα, η ελευθερία αυτή μου έχει απαγορευθεί, ξέρω ότι αν πουλήσω την εργασία μου για 2 δολάρια και όχι για 3, θα είμαι πιο ανταγωνιστικός, από τον διπλανό μου, που είναι τεμπέλης και άπληστος, δεν θέλω 3 δολάρια, θέλω μόνο 2
Αλλά όχι
Με κάνανε να πιστεύω τα μέσα ενημέρωσης, οι επιχειρήσεις, οι διαφημιστικές εταιρείες, ότι χρειάζομαι περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα
Έχετε ακούσει καμία διαφήμιση στην τηλεόραση να διαφημίζει λιγότερη κατανάλωση; όχι !
Είτε χρειάζεσαι ένα 6κύλιδρο αυτοκίνητο είτε όχι πρέπει να το αγοράσεις ... και βιάσου
Όταν άνοιξα το ραδιόφωνο ένας ενθουσιασμένος παρουσιαστής είπε ... γρήγορα ... βιάσου ... και κέρδισε - κέρδισε - κέρδισε υπάρχει προσφορά ...  κέρδισε αγοράζοντας περισσότερα

22:54
Ασφαλώς, είναι πολύ αφελές να περιμένουμε ότι KGB  βάζει τη διαφημιστική εταιρεία να κάνει τέτοια τρελά πράγματα (διαφημίσεις), όχι, ασφαλώς όχι.
Αλλά εκείνο που κάναμε, όταν εγώ δούλευα σαν εκτιμητής γνώσεων (πληροφοριών), δίναμε σωρηδόν σε εκδοτικά γραφεία, φοιτητικές οργανώσεις, θρησκευτικές ομάδες, βιβλία με λογοτεχνία για την πάλη των τάξεων, αν όχι κατευθείαν μαρξιστική προπαγάνδα.
Μετά κάναμε προπαγάνδα για παράνομη (υπερβολική) φιλοδοξία, βελτίωσης της ζωής εργατικής τάξης, ισότητας, ισότητα, θυμηθείται ο Κένεντυ είπε: άνθρωποι, θα κάνουμε την Αμερική να πιστεύει ότι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι
γεννιούνται οι άνθρωποι ίσοι;
Υπάρχει τίποτα, στη Βίβλο, ή σε άλλο ιερό κείμενο, σε όποια θρησκεία, (ελέξτε το στη βιβλιοθήκη) δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για ισότητα, ακριβώς το αντίθετο.
Από τα πεπραγμένα σου θα σε κρίνει ο Θεός
Αυτό που κάνεις είναι το σημαντικό.
Η αξία της προσωπικότητά σου.
Δεν μπορείς να νομοθετήσεις την ισότητα.
Αν θες να είσαι ίσος, για να γίνεις ίσος, θα πρέπει να το αξίζεις.
Και παρ' όλα αυτά, χτίζουμε την κοινωνία μας, πάνω στην αρχή της ισότητας, λέμε ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ξέρουμε ότι είναι λάθος, ένα ψέμα.
Κάποιοι είναι ψηλοί και χαζοί, άλλοι είναι κοντοί, φαλακροί και έξυπνοι (όπως ο ίδιος),
(χειροκρότημα)

27:50
Εάν τους εξισώσουμε δια της βίας, εάν βάλουμε την αρχή της ισότητας στην βάση της κοινωνικοπολιτικής δομής, είναι σαν να χτίζουμε σπίτι στην άμμο. Αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Και εμείς που φτιάχνουμε την στέρεη προπαγάνδα, προσπαθούμε να σε σπρώξουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, να μεγαλώσεις με αυτήν την κατεύθυνση, ισότητα, ναι, οι άνθρωποι είναι ίσοι, ναι, η γh των ίσων ευκαιριών, είναι αλήθεια ή όχι. Σκεφτείτε το. Ίσες ευκαιρίες. Θάπρεπε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες;
Για μένα, και για τους τεμπέληδες που ήρθαν εδώ, από μια άλλη χώρα, και αμέσως γράφτηκαν στην κοινωνική πρόνοια.
Δεν πήρα ποτέ ένα σημείωμα, ποτέ δεν επισκέφτηκα, αλλά και ποτέ δεν ζήτησα κοινωνική πρόνοια.
Για 13 χρόνια, έκανα κάθε δουλειά, φρουρός ασφάλειας, δημοσιογράφος, οδηγός ταξί, ο,τιδήποτε.
Καλά, δεν ήθελα να κάθομαι, αλλά σε μερικούς αρέσει, επομένως γιατί να είμαστε ίσοι, και να έχουμε ίσες ευκαιρίες,
Ακροατής: έλλειψη ευκαιρίας να διαπρέψεις
Ίσες ευκαιρίες, σε ίσες περιστάσεις, ναι, αλλά ξέρετε, οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί,
να διαπρέψεις; ναι! με προϋπόθεση να φτάσουμε το ίδιο επίπεδο αριστείας, τελειοποίηση, στο υποθετικό απώτερο μέλλον, ναι, μπορεί, αλλά ξέρουμε πολύ καλά, ότι ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις, οι άνθρωποι, δεν μπορούν να είναι ίσοι.
Γιατί να έχουμε ισότητα στο νομικό σύστημα;
Εγώ, παίρνω τον εαυτό μου σαν νομοταγή, και ένα άτομο που έρχεται εδώ για να κλέβει και να πυροβολάει,
Η διοίκηση των ΗΠΑ στο θέμα της κάρτας, εισήγαγε χιλιάδες Κουβανούς εγκληματίες, δεν ήταν ακόμα εγκληματίες, έγιναν αποδεκτοί,
Το βλέπεις δίκαιο εάν εγώ και η γυναίκα μου από τις Φιλιππίνες που εργαζόμαστε σαν σκυλιά, πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα, με έναν εγκληματία από την Κούβα; Γιατί;
Και παρ' όλα αυτά πολλοί άνθρωποι, σαν παπαγάλοι επαναλαμβάνουν, ισότητα, ισότητα, ισότητα

30:18
Και το Σοβιετικό σύστημα προπαγάνδας μας βοηθάει να πιστεύουμε ότι η ισότητα είναι κάτι επιθυμητό.
Η δημοκρατία, όπως ιδρύθηκε από τους πατέρες αυτής της χώρας, τον τελευταίο αιώνα, δεν είναι ισότητα.
Είναι το σύστημα όπου διαφορετικοί άνθρωποι είναι ίσοι στην ευκαιρία να επιβιώσουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, σε συνεχή ανταγωνισμό, σε συνεχή τελείωση, όχι με ισότητα που επιβάλλεται από τον Θεό ή ένα καλό πρόσωπο στην πρωτεύουσα.

30:56
Η απόλυτη ισότητα υπάρχει στην Σοβιετική Ένωση.
Όλοι είναι ίσοι στη λάσπη.
Εκτός από μερικούς που είναι πιο ίσοι από τους άλλους.

31:15
Από την ώρα που φέρνεις μια χώρα στο σημείο της σχεδόν απόλυτης κάμψης του ηθικού,
εκεί που τίποτα πια δεν δουλεύει όπως παλιότερα,
που δεν είσαι σίγουρος αν κάτι είναι σωστό ή λάθος, κακό ή καλό,
δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ κακού και καλού
όταν ακόμα και οι ηγέτες της εκκλησίας, λένε μμμ βία για χάρη της δικαιοσύνης, ειδικά της κοινωνικής δικαιoσύνης, είναι δικαιολογημένη σε χώρες σαν τη Νικαράγουα και το Σαλβαδόρ, μπορεί και στη Ροδεσία, τους ακούσαμε και είπαμε εδώ πιθανόν είναι αληθές, αλλά όχι δεν είναι αληθές,
η βία δεν δικαιολογείται, ειδικά χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης που εισάγεται με τον Μαρξισμό Λενινισμό,

Αυτό είναι που ο Mile Forman λέει:
Που είναι αυτό το σημείο.
Το επόμενο σημεία είναι η αποσταθεροποίηση.

32:11

2. Αποσταθεροποίηση

Η λέξη το λέει από μόνη της.
Να αποσταθεροποιήσει όλες τις σχέσεις, όλους τους παραδεκτούς θεσμούς και οργανισμούς σε μια χώρα.
Πως το κάνεις;
Δεν χρειάζεται να στείλεις ένα τάγμα πρακτόρων της KGB, να ανατινάξουν γέφυρες. Όχι!
Τους αφήνεις να το κάνουν μόνοι τους.
Η περιοχή εφαρμογής είναι πάλι η ίδια, αλλά στενότερη τώρα, όχι τόσο ευρεία όσο η προηγούμενη περίπτωση.
Οι παλαιότερες νόμιμες ενέργειες της KGB, στην τωρινή περίπτωση, περνάνε απαρατήρητες.
Δεν είναι έγκλημα, αν ένας καθηγητής, που πρόσφατα πήγε στην ΕΣΣΔ, ξεκινάει μαθήματα Μαρξισμού Λενινισμού σε ένα κολέγιο στην Καλιφόρνια.
Κανείς δεν θα έρθει στην πόρτα του, να του πεi κύριε συλλαμβάνεσαι, δεν είναι έγκλημα, δεν θεωρείται ούτε καν ηθικό έγκλημα.

33:09
Η περιοχή εφαρμογής τώρα στενεύει, στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στον νόμο και τάξη, + τον στρατό, και πάλι τα μέσα ενημέρωσης, αν και λίγο διαφορετικά

Οικονομία:
Η ριζοσπαστικοποίηση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης (bargaining).
Εάν στο προηγούμενο στάδιο, θεωρητικά είχαμe πετύχει, κάποιο θετικό συμβιβασμό, μεταξύ των διαπραγματευομένων μερών, με ρήτρες διαπραγμάτευσης (arbitration charges) από τρίτο μέρος που κρίνει αντικειμενικά (arbitrator), τις απαιτήσεις των δύο πλευρών, εδώ έρχεται η ριζοσπαστικοποίηση.
Εδώ, τώρα, δεν συμβιβαζόμαστε, ακόμα και μέσα σε μια οικογένεια.
Ο σύζυγος και η σύζυγος δεν μπορούν να διακρίνουν τι είναι καλύτερο, ο σύζυγος θέλει τα παιδιά να τρώνε στο τραπέζι, και η σύζυγος θέλει το ένα παιδί να τρέχει ελεύθερα στο δωμάτιο, και να λερώνει το πάτωμα με φαγητό.
Δεν μπορούν να έρθουν σε συμβιβασμό, εκτός και μόνο αν καυγαδίσουν.

Είναι αδύνατον να έρθουν σε δημιουργικό συμβιβασμό ακόμα και με τους γείτονες.
Ο ένας γείτονας λέει δεν θέλω να ποτίζεις το γκαζόν σου αυτήν την ώρα, γιατί είναι η ώρα που βγάζω τον σκύλο μου βόλτα, και του προκαλεί ανησυχία, και δεν μπορεί να παίξει.
Φτάνουν και μέχρι δικαστήριο ή κάτι παρόμοιο

34:59
Ριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων.
Δεν υπάρχει πια συμβιβασμός, αλλά συγκρούσεις.
Οι κανονικές, παραδοσιακά αποδεκτές σχέσεις αποσταθεροποιούνται,
οι σχέσεις δασκάλων, μαθητών, σε σχολεία και κολέγια
οι σχέσεις στην οικονομική σφαίρα μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών χειροτερεύουν
δεν υπάρχει αποδοχή της νομιμότητας των απαιτήσεων των εργατών
αντίθετα με τους Γιαπωνέζους, αν το έχετε ακούσει, που οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων, και δεν έχουν ηθικό κίνητρο να συγκρουστούν με τα αφεντικά τους

34:44

... γραμμή πληροφορίας 2 ... πληροφορία 2.1 ... πληροφορία 2.2 ...
... γραμμή πληροφορίας 3
  • πληροφορία 3.1
  • πληροφορία 3.2
  • πληροφορία 3.3
... γραμμή πληροφορίας 4



Πηγές:

Άλλες πηγές:



Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία