Ο Μύθος του Αθώου Πολίτη


The Myth Of the Innocent Civilian, Βy Harold Thomas ©2002

●  Οι άμαχοι δεν είναι εντελώς αθώοι διότι υποστηρίζουν με διάφορους τρόπους τις πολεμικές συγκρούσεις.
●  Οι κυβερνήσεις και μεγάλοι οργανισμοί χειραγωγούν και εκμεταλλεύονται τους πολίτες.


Ο Μύθος του Αθώου Πολίτη (Χάρολντ Τόμας)

Στον πόλεμο

Ο Χάρολντ Τόμας αμφισβητεί την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη των αμάχων ως παθητικά θύματα σε περιόδους πολέμου.
Βασιζόμενος σε εκτεταμένη έρευνα και ιστορικά παραδείγματα, υποστηρίζει ότι οι άμαχοι δεν είναι εγγενώς αθώοι αλλά μάλλον ενεργοί συμμετέχοντες στις συγκρούσεις μέσω των συνεισφορών τους, πληρωμών φόρων, κατανομής πόρων ή ιδεολογικής υποστήριξης.
Το βιβλίο εμβαθύνει στην περίπλοκη δυναμική του πολέμου, εξετάζοντας πώς οι άμαχοι συμβάλλουν στη διαιώνιση της βίας μέσω της υποστήριξής τους, της συνεργασίας και της εμπλοκής τους με ένοπλες ομάδες. και των ευθυνών τους σε περιόδους πολέμου.
Ζητά μια πιο λεπτή κατανόηση της περίπλοκης σχέσης μεταξύ αμάχων και πολέμου. Ένα έργο που προκαλεί τη σκέψη και αμφισβητείται, ενθαρρύνει τους αναγνώστες να επανεκτιμήσουν τις υποθέσεις τους σχετικά με τους ρόλους των πολιτών σε ένοπλες συγκρούσεις.

Στις σχέσεις με την κυβέρνηση και τους μεγάλους οργανισμούς

Διερευνά επίσης την περίπλοκη σχέση μεταξύ κυβέρνησης, εταιρειών, οργανισμών μέσων μαζικής ενημέρωσης και τον αντίκτυπό τους στους πολίτες.
Ο Τόμας αποκαλύπτει τις συχνά παραγνωρισμένες πραγματικότητες της δυναμικής εξουσίας και της χειραγώγησης που διαπράττουν αυτές οι οντότητες εναντίον του λαού τους.
Με σχολαστική έρευνα και συναρπαστικά παραδείγματα, το βιβλίο εκθέτει
πώς οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τους πολίτες τους για πολιτικό όφελος,
πώς οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στο κέρδος έναντι της ευημερίας των πολιτών και
πώς οι οργανώσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης διαιωνίζουν αφηγήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτών που βρίσκονται στην εξουσία.
Ο Τόμας αμφισβητεί την ιδέα αθώων πολιτών ρίχνοντας φως στους περίπλοκους ιστούς επιρροής και καταναγκασμού που τους περιβάλλουν.Αυτό το έργο που ανοίγει τα μάτια απαιτεί μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και κριτική ανάλυση του ρόλου που διαδραματίζουν αυτά τα ιδρύματα στη διαμόρφωση της κοινωνίας και στον αντίκτυπο της ζωής των πολιτών.






Λέξεις εντοπισμού: #βιβλίο

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία