Οι ΗΠΑ εισάγουν μαζικά ρωσικό πετρέλαιο


●  Η Ινδία αγοράζει ρώσικο πετρέλαιο και προμηθεύει τις ΗΠΑ.
●  Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, βλάπτουν κυρίως την Ευρώπη, όπως και οι δολιοφθορές στους αγωγούς Nord Stream.
●  Για το Πεντάγωνο , ο κύριος εχθρός δεν είναι η Ρωσία, αλλά μια ανεξάρτητη Ευρώπη.
●  Οι ΗΠΑ εφαρμόζουν την πολιτική της ομάδας των Wolfowitz, Blinken και Nuland.
✎ Voltairenet

Ενώ η Ουάσιγκτον απαγορεύει στον πληθυσμό της και στους συμμάχους της να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, το εισάγει σε μαζική κλίμακα χωρίς να παραβιάσει τις λεγόμενες «κυρώσεις» της, αναφέρει η The Telegraph of India [1].

Η Ινδία αγοράζει 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου την ημέρα. Αυτό διυλίζεται αρχικά από την Nayara Energy and Reliance Industries και στη συνέχεια μεταπωλείται νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο οικονομικός πόλεμος της Ουάσιγκτον δεν βλάπτει τη Ρωσία, αλλά αποκλειστικά τους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι είναι οι μόνοι που στερούνται ρωσικούς υδρογονάνθρακες. Αυτή η παρατήρηση θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο της δολιοφθοράς των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2, αποκόπτοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση από την κύρια πηγή ενέργειας της.

Αυτό δείχνει ότι η Ουάσιγκτον έχει πλήρη επίγνωση ότι η Μόσχα δεν έχει εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά είναι εκεί κυρίως για να επιβάλει το ψήφισμα 2202 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Όλη η ατλαντική προπαγάνδα που κατηγορεί τη Ρωσία για τα πιο τρομακτικά εγκλήματα δεν αποσκοπεί, επομένως, στην κινητοποίηση των δυτικών δυνάμεων εναντίον της, αλλά στη χειραγώγηση των Ευρωπαίων ώστε να αποδεχτούν μια οικονομική ύφεση που επιβλήθηκε στο πνεύμα του εγγράφου πολιτικής του Πενταγώνου του 1992 που είχε εγκατασταθεί από τον Paul Wolfowitz (φωτογραφία) [2].

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken και η αναπληρώτριά του Victoria Nuland ανήκουν στην ίδια ιδεολογική ομάδα με τον Paul Wolfowitz [3] .

Εκείνη την εποχή, έγραψε:

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πρέπει να επιδιώξουμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση ευρωπαϊκών ρυθμίσεων ασφαλείας που θα υπονόμευαν το ΝΑΤΟ, και ειδικότερα τη στρατιωτική ολοκληρωμένη δομή διοίκησης του.
Για το Πεντάγωνο , ο κύριος εχθρός δεν είναι η Ρωσία, αλλά μια ανεξάρτητη Ευρώπη. 

Αναφορές κειμένου:



Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία