Ακόμα ένα πόλεμος στην Ευρώπη θα μπορούσε να διαλύσει το ΝΑΤΟ


●  Η πιθανότητα πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 2023 είναι υψηλή.
●  Οι Τούρκοι, είναι πιο βέβαιοι από ποτέ ότι θα επικρατήσουν.
●  Η Τουρκία θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να δράσει.
●  Ένας νέος πόλεμος στην Αν. Μεσόγειο θα διαλύσει το ΝΑΤΟ.
✎  Strategika 51 Intelligence

Ακόμα ένα πόλεμος στην Ευρώπη θα μπορούσε να διαλύσει το ΝΑΤΟ

Ένταση και απειλές της Τουρκίας
Το 2023 δημιουργείται υψηλή πιθανότητα ενός πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το ενδεχόμενο αυτό θα περιπλέξει περαιτέρω μια ήδη χαοτική στρατηγική κατάσταση  στην Ανατολική Ευρώπη.
«Όταν έρθει η ώρα, θα μπορούσαμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν την Τρίτη 09/07/2022 απευθυνόμενος στους Έλληνες ηγέτες. Άμεση απειλή...
Η άνοδος της έντασης στο Αιγαίο είναι σχεδόν συνεχής εδώ και μήνες. Οι Τούρκοι είναι πιο βέβαιοι από ποτέ ότι θα επικρατήσουν σε μια πιθανή σύγκρουση μετά τις σχετικές επιτυχίες τους στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και το Ναγκόρνο. Καραμπάχ.
 


Χάρτης ΑΟΖ Ελλάδας
από το International Institute for Law of the Sea Studies (IILSS)

Συμμαχίες
Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα υποστηρίξουν αυτόματα την Ελλάδα.
Η Τουρκία θα έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Παραδόξως, η Ορθόδοξη Ρωσία θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει την Τουρκία ενάντια στην Ορθόδοξη Ελλάδα για γεωστρατηγικούς λόγους που συνδέονται με την εξάλειψη της ατλαντικής απειλής στην Ευρώπη.

Συσσωρευμένες δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη
Το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του μπλοκ του ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ τόσο επικείμενη.
Τεχνικά, όλη η Ανατολική Ευρώπη αυτή τη στιγμή είτε βρίσκεται σε πόλεμο είτε στα πρόθυρα του. Το ξέσπασμα ενός πολέμου νότια της Ανατολικής Ευρώπης θα περιπλέξει περαιτέρω μια ήδη συγκεχυμένη κατάσταση.
Οι πιθανότητες για άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Πολωνίας και Ρωσίας είναι 1500%. Πολλοί «Πολωνοί εθελοντές» πέθαναν στην Ουκρανία και τουλάχιστον το 12% των πολεμικών αεροσκαφών που διατέθηκαν στην Ουκρανία και συμμετείχαν τους πρώτους μήνες της σύγκρουσης ήταν στην πραγματικότητα Πολωνοί.

Η Τουρκία στον πειρασμό μιας ευκαιρίας
Η Τουρκία αρνείται οποιαδήποτε στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και έχει απειλήσει να καταφύγει στα όπλα σε περίπτωση που η Ελλάδα επανεξοπλίσει αυτά τα νησιά. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί το 2023 και δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που δημιουργήθηκε και επιδεινώθηκε τεχνητά από τα μέσα του υβριδικού παγκόσμιου πολέμου των δυτικών και ρώσων εμπόλεμων, η Τουρκία θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να δράσει σε ένα περισσότερο από χαοτικό διεθνές πλαίσιο για να επιβεβαιώσει τη νέα της στάση.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε νέο πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο και διάλυση του ΝΑΤΟ.

Το 2024, η Τουρκία θα γιορτάσει την 100η επέτειο από την κατάργηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου στις 3 Μαρτίου 1924. Μια ημερομηνία που η εξουσία του Προέδρου Ερντογάν θέλει να αφιερώσει στην αναγέννηση της Τουρκικής Αυτοκρατορίας.

Το ΝΑΤΟ
Μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ δύο χωρών μελών του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου θα θέσει τέλος στην ύπαρξη αυτής της συμμαχίας όπως υφίσταται μέχρι τώρα.


Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία