Επιστολή Γάλλων αξιωματικών

   Η Γαλλία αντιμετωπίζει φονικές απειλές.
   Υπάρχουν περιοχές που δεν εφαρμόζεται η Δημοκρατία και το Σύνταγμα.
  Εάν συνεχίσει θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο και χιλιάδες θύματα.
  Ο πολιτικός λόγος και τα ΜΜΕ μέχρι τώρα απαγόρευαν τις αντίθετες απόψεις. Τώρα διώκουν και την προσέγγιση.
✎ Τιερί Μεϊσάν:

❗  ... Όταν χαθούν τα πρώτα τρία Δικαιώματα του ανθρώπου  – ελευθερία, ιδιοκτησία και ασφάλεια – παρεμβαίνει το τέταρτο: «η αντίσταση στην καταπίεση» 

Επιστολή Γάλλων αξιωματικών

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο, αντιμετωπίζει πολλές φονικές απειλές»
...
«Η τιμή μας επιβάλλει την καταγγελία της αποσύνθεσης που πλήττει σήμερα την πατρίδα μας»
...
«αν δεν γίνει τίποτα, η υπερβολική ανοχή θα συνεχίσει να εξαπλώνεται αναπόφευκτα στην κοινωνία, προκαλώντας τελικά μια έκρηξη και την επέμβαση των εν ενεργεία συναδέλφων μας σε μια επικίνδυνη αποστολή προστασίας των πολιτισμικών αξιών μας και προστασίας των συμπατριωτών μας στην εθνική επικράτεια»
...
ο Ισλαμισμός στη Γαλλία είχε ως αποτέλεσμα μια προσπάθεια δημιουργίας περιοχών “όπου δεν εφαρμόζονται οι νόμοι της Δημοκρατίας” και “τις μετατρέπει σε περιοχές που υπόκεινται σε δόγματα αντίθετα με το σύνταγμά μας”.
...
«δεν είναι πλέον καιρός να καθυστερούμε, διαφορετικά, αύριο ο εμφύλιος πόλεμος θα τερματίσει αυτό το αυξανόμενο χάος, και οι θάνατοι, για τους οποίους θα αναλάβετε την ευθύνη, θα ανέλθουν σε χιλιάδες.»
...
«Η Τουρκία του Ερντογάν δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ.
Η ΕΕ δεν έχει όραμα, δεν έχει ηγέτες, δεν βλέπουν τις συνέπειες της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ.
Η Τουρκία στηρίζει τον ισλαμισμό στη Γαλλία. Στήριξε τον ΙSIS, όπου έκανε εμπόριο πετρελαίου μαζί τους!  Η θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, πρέπει να αξιολογηθεί, καθώς προκαλεί σε όλα τα επίπεδα.»

Γάλλος στρατηγός ε.α. Ντομινίκ Ντελαουάρντ

η κίνηση μας μεγαλώνει και ευχαριστώ όλους για αυτό. Ευχαριστούμε επίσης πολλούς διαχειριστές ιστότοπων ή ιστολογίων, οι οποίοι μετέδωσαν την έγγραφη προειδοποίησή μας χωρίς κομματικό πνεύμα και κριτική.
Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι ορισμένες πολιτικές ελίτ δεν έχουν επαφή με τις ανησυχίες ενός πολύ μεγάλου μέρους του γαλλικού εκλογικού τους σώματος.
Τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν 24 ώρες την ημέρα εχθρικά μηνύματα προς την ανοιχτή επιστολή των εν αποστρατεία Γάλλων αξιωματικών και για άλλη μια φορά, το ζήτημα αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, διότι γνωρίζουμε αυτούς που τους "ελέγχουν".

Το μανιφέστο, αποτελείται από 21 σελίδες!
O κύριος εμπνευστής αυτής κίνησης ήταν ο Christian Piquemal, 80 ετών, πρώην στρατηγός του γαλλικού στρατού, του οποίου έχουν αφαιρεθεί τα προνόμια, επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση κατά των μεταναστών στην χώρα του.

Ο αριθμός των υπογραφόντων συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς ξεπέρασε τις 20.300 το απόγευμα της 2ας Μαΐου. 

Πηγές:



  Σε διάστημα τριών χρόνων, η Γαλλία πέρασε δύο μεγάλες κρίσεις που παραμένουν αναπάντητες:
  • την αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης από τα κίτρινα Γιλέκα και 
  • την αποσύνθεση του Κράτους από τα αστυνομικά σωματεία. 

Τα κίτρινα Γιλέκα

Το 2018, η Γαλλία συγκλονίστηκε από τα «κίτρινα Γιλέκα». ως διαμαρτυρία για τις κοινωνιολογικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης του εμπορίου: εξαφάνιση των δυτικών μεσαίων τάξεων, υποβιβασμός των υπο-εξοπλισμένων επαρχιών.

Άγνωστες ομάδες διείσδυσαν το κίνημα και ενώ για 15 ημέρες, όλοι οι διαδηλωτές κυμάτιζαν περήφανα τη γαλλική σημαία και τραγούδησαν τη Μασσαλιώτισσα στη συνέχεια  κακοποιοί με κουκούλες βανδάλιζαν την Αψίδα του Θριάμβου και ειδικά το γλυπτό της Μασσαλιώτισσας (φωτογραφία). Η δίκη έδειξε ότι αυτή η ομάδα άγνωστων προβοκατόρων δεν είχε καμία σχέση με τα κίτρινα Γιλέκα. Το κίνημα εξασθένισε αλλά τα ζητήματα που έθεσε δεν εξαφανίστηκαν.

Κατά το παρελθόν, οι πολιτικοί δημιούργησαν Επιτροπές  για να εξουδετερώσουν τα προβλήματα που δεν ήθελαν να ακούσουν. Ο πρόεδρος Μακρόν, ξεκίνησε τη «Μεγάλη Εθνική Συζήτηση» ... αλλά κανείς δεν έλαβε απάντηση, ούτε από την εκτελεστική εξουσία ούτε από τη Εθνική Συνέλευση.

Οι αστυνομικοί κατά της αποσύνθεσης του Έθνους

Αυτή τη φορά το πρόβλημα είναι η απουσία του 3ου Δικαιώματος του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789 – δηλαδή, η ικανότητα των πολιτών να ασκούν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους για ελευθερία και ιδιοκτησία.
...
Παρατηρούμε μια διασπορά της παραβατικότητας, Ταυτόχρονα, η αστυνομία που θα έπρεπε να τους υπερασπιστεί άλλαξε λειτουργία. Είναι απρόθυμη να εισέλθει σε ορισμένες γειτονιές ... ορισμένοι μετατρέπονται σιγά σιγά σε παράγοντες καταστολής κάνοντας δυσανάλογη χρήση βίας κατά των κίτρινων Γιλέκων και, σήμερα, κατά των αντιπάλων της υγειονομικής πολιτικής.
...
Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα προσανατολισμό, όχι τυχαίο, αλλά σκόπιμο, που υποστηρίζεται από τη κορυφή του Κράτους
Τα συνδικάτα τους αυξάνουν τον αριθμό προειδοποιήσεων και καταγγέλλουν τους όρους πρόσληψης των νέων συναδέλφων τους. Πράγματι, άτομα με ψυχιατρικό ιστορικό και μικρο-παραβάσεις γίνονται δεκτά στις αστυνομικές ακαδημίες.

Οι προεδρικές εκλογές του 2022

Ήδη, τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων δεν θέλουν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Δεν μπορεί να ελπίζει παρά μόνο απαντώντας στις προσδοκίες του λαού, όπως εκφράζονται στα κίτριαν γιλέκα και τους αστυνομικούς ... δηλαδή υπέρ του γενικού συμφέροντος.
Μπορεί βέβαια να χρησιμοποιήσει εκλογικούς ελιγμούς.

Το κάλεσμα των πρώην στρατιωτικών

Ορισμένοι πρώην στρατιωτικοί συνέταξαν μια «Ανοιχτή Επιστολή στους κυβερνώντες μας». Η Λε Πεν τους κάλεσε να την ψηφίσουν τον Μάϊο
Το Ελιζέ βρήκε ευκαιρία και κατήγγειλε την «χούφτα στρατηγών εν αποστρατεία», ως διχαστική απόπειρα συνδέοντας το με το πραξικόπημα των στρατηγών στο Αλγέρι 
Ο αρχηγός της Ανυπότακτης Γαλλίας (France insoumise), Jean-Luc Mélenchon, κατέφυγε στον εισαγγελέα για να καταδικάσει τους «διχαστικούς στρατηγούς». 

Η θέση των στρατιωτικών στη δημόσια συζήτηση

Καλούμε τους αναγνώστες μας να διαβάσουν το κείμενο αυτής της ανοιχτής επιστολής και να παρατηρήσουν από μόνα τους ότι πρόκειται για πολύ θόρυβο για το τίποτα.
...
Καλούμε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τη δυνατότητα για την κυβέρνηση να ζητήσει από το στρατό να διατηρήσει την τάξη. Ωστόσο, οι στρατιώτες δεν εκπαιδεύονται για αυτό. Το σύνταγμα το προβλέπει, είναι η «κατάσταση πολιορκίας» που δεν εφαρμόστηκε ποτέ στη διάρκεια της Πέμπτης Δημοκρατίας
...
Η Κυβέρνηση και η Ανυπότακτη Γαλλία τονίζουν ότι η Ανοιχτή Επιστολή δεν αναφέρει πουθενά ότι τοποθετούνται εντός του συνταγματικού πλαισίου και επομένως υπονοούν τη πραξικοπηματική βούληση τους. Είναι μια πολύ κακή δίκη προθέσεων.

Κυρώσεις κατά των καταγγελώντων

Η υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις στους υπογράφοντες. 
Ορίστε!
Μόνο 18 από τους 10.000 είναι εν ενέργεια. Οι απόστρατοι απολαμβάνουν την πλήρη ελευθερία έκφρασης. Θα ήταν εκπληκτικό εάν εκείνοι οι 10.000 άνδρες τιμωρηθούν συλλογικά για τη νόμιμη έκφραση τους ως πολίτες. Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία εναντίον της Δημοκρατίας. Καμία διχαστική συμπεριφορά.
Με τον χαρακτηρισμό των υπογραφόντων αυτής της Ανοικτής Επιστολής ως «διχαστικών», ο υπουργός Δικαιοσύνης, εκτέθηκε σε ποινική δίωξη

Ταμπού

Το γεγονός ότι μερικοί είναι είτε μέλη είτε εγγύς του κόμματος της Marine Le Pen, δεν επιτρέπει να τους καταδικάσουμε συλλογικά. Στη Δημοκρατία, δεν υπάρχει ενοχή μέσω κληρονομικότητας, ούτε συλλογική. Όλοι είναι Γάλλοι πολίτες πλήρους δικαίου. 
...
Στη διάγνωσή τους, οι πρώην στρατιωτικοί εξέφρασαν την αντιδημοκρατική χρήση βίας που έχουν κάνει οι αρχές της αστυνομίας κατά των κίτρινων Γιλέκων. Η δυσανάλογη αντίδραση του Κράτους στην Ανοιχτή Επιστολή τους δείχνει ότι χτύπησαν ορθά.
....
Είμαστε θεατές μιας αντιστροφής των αξιών που καταδικάζει άτομα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης όχι για όσα έχουν κάνει, ούτε για αυτά που σκέφτονται, αλλά επειδή κάνουν μια διάγνωση με την οποία όλοι συμφωνούν και που λίγοι τολμούν να πουν δυνατά.
...
Ο πολιτικός λόγος απομακρύνθηκε σταδιακά από την πραγματικότητα. Μπαίνει σήμερα σε μια προβληματική ζώνη . Ο «κύκλος της λογικής» προσπαθεί εδώ και τριάντα χρόνια να απαγορεύσει αντιφατικές απόψεις, αλλά από τώρα και στο εξής προσπαθεί να απαγορεύσει την προσέγγιση ορισμένων θεμάτων.
...
Όταν χαθούν τα πρώτα τρία Δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη – ελευθερία, ιδιοκτησία και ασφάλεια – παρεμβαίνει το τέταρτο: «η αντίσταση στην καταπίεση»

Η εξέγερση των στρατηγών: Οι Γάλλοι φοράνε στολές, όχι παντόφλες! Και δυστυχώς ξέρουν πολύ καλά τι λένε… | Hellasjournal.com
(06.05.21)
...
μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50 απόστρατοι στρατηγοί και 25 χιλιάδες ένστολοι, αρκετοί εκ των οποίων εν ενεργεία(!), έχουν συνυπογράψει
...
η μεγάλη πλειονότητα των Γάλλων φαίνεται να συντάσσεται πλέον με την φωνή των στρατηγών και της Μαρίν Λε Πεν. Ο Μακρόν προσπάθησε να παίξει το χαρτί του «νόμου και της τάξης», αλλά τελικά εξάντλησε την καταστολή και την αστυνομική βία στους συμπατριώτες του με τα κίτρινα γιλέκα, αφήνοντας ανενόχλητα τα προπύργια του μαχητικού ισλαμισμού στο Παρίσι και τις άλλες πόλεις.
...
επισημαίνουν την πολιτική δύο μέτρων και σταθμών για τους Γάλλους και τους μουσουλμάνους μετανάστες που επιτείνεται από την ανεξέλεγκτη δράση ενός υστερικού «αντιρατσιστικού κινήματος» επαγγελματιών του «δικαιωματισμού». Ο Γάλλος πολίτης και φορολογούμενος είναι υπόλογος απέναντι στον νόμο, αλλά ο νόμος δεν εφαρμόζεται στα ισλαμικά γκέτο των γαλλικών πόλεων. Η πολιτεία δεν τολμά να τον εφαρμόσει, όπως και στην Ελλάδα η αστυνομία δεν τολμά να εισχωρήσει στην…Καμπούλ των Αθηνών.

Νέο άρθρο Γάλλων στρατιωτικών προς Μακρόν, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία: “Ενεργήστε τώρα να σωθεί η χώρα” | Hellasjournal.com
(Infognomon Politics)
(10.05.21)

νέο άρθρο Γάλλων στρατιωτικών με θέμα την «επιβίωση της χώρας» που υπογράφεται αυτήν την φορά από εν ενεργεία στρατιωτικούς και είναι ανοικτό σε υπογραφές.
Μέχρι πριν από λίγες ώρες, έχει λάβει 36.000 υπογραφές
Και αν δεν μπορούμε να εκφρασθούμε επωνύμως, μας είναι εξίσου αδύνατο να σιωπήσουμε

Είδαμε με τα μάτια μας τα εγκαταλελειμμένα προάστια, την συνάφεια με την παραβατικότητα. Υποστήκαμε τις απόπειρες εργαλειοποίησης εκ μέρους πολλών θρησκευτικών κοινοτήτων, για τις οποίες η Γαλλία δεν σημαίνει τίποτε – εκτός του να γίνεται αντικείμενο σαρκασμού, απέχθειας έως και μίσους

Λέξεις εντοπισμού: #Γαλλία



Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία