Η Μεγάλη Μακεδονία ... παραμένει στα σχολικά βιβλία

   Η Επιτροπή για τα σχολικά εγχειρίδια είχε εντοπίσει σημεία προς αλλαγή.
   Η τελευταία συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, η Ελλάδα άλλαξε την επιτροπή.
   Τα σχολικά βιβλία παραμένουν με αλυτρωτικές αναφορές.
✎ Ethnos.gr

❗  ... εγκατάσταση ... βάσει σχεδίου ... με ανόητες δικαιολογίες 

...
στα σχολεία της Βόρειας Μακεδονίας χωρίς, αλλαγές στα σχολικά βιβλία όπως αυτές συμφωνήθηκαν από την Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Αθήνας-Σκοπίων.
...
θα διδαχθούν και φέτος τους χάρτες της… «Μεγάλης Μακεδονίας», τη… «Μακεδονία του Αιγαίου» καθώς και μια σειρά από αλυτρωτικές αναφορές όπως η συσχέτιση της χώρας τους με την αρχαία ελληνική Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου μια και δεν έχουν διαγραφεί από τα βιβλία δύο χρόνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών
...
Η άμισθη ελληνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό τον Σπυρίδωνα Σφέτα ... έχει επισημάνει 37 προβληματικούς χάρτες, ... κατέθεσε κείμενο 57 σελίδων με τις παρατηρήσεις ... χωρίς όμως να προχωρήσουν οι αλλαγές. Την ίδια ώρα ούτε στα ελληνικά βιβλία η γειτονική χώρα αναφέρεται ως «Βόρεια Μακεδονία» και οι πολίτες της «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας», όπως και έχει συμφωνηθεί
...
Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν συνολικά τέσσερις φορές ... αναμένονταν άλλη μία ... που δεν πραγματοποιήθηκε
...
οι συντακτικές επιτροπές για τη συγγραφή ... δεν συγκροτήθηκαν τον Νοέμβριο του 2019, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω ελληνικής ολιγωρίας. 
...
Η νέα Επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι η Σοφία Ηλιάδου – Τάχου ... που έχει εκφράσει στο παρελθόν κριτική για τη Συμφωνία των Πρεσπών.



Λέξεις εντοπισμού: #Μακεδονικό Συμφωνία #Πρεσπών

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία