Σενάρια Τουρκικής επίθεσης στην Ελλάδα

   Βρισκόμαστε στην πιο ευνοϊκή για την Τουρκία συγκυρία, για να αποκτήσει οφέλη με στρατιωτική βία έναντι της Ελλάδας.
   Σχεδιάζει σύντομο και μαζικό πόλεμο, για απόκτηση εδαφών που θα της αποφέρουν κέρδη,
   Βασίζεται σε αιφνιδιασμό, ψυχολογικό αντίκτυπο (σοκ και δέος), καταρράκωση ηθικού.
   Αντιμετωπίζεται; ΝΑΙ, αν προετοιμαστούμε, δεν χάσουμε το ηθικό, και δεν εγκαταλείψουμε τα σημεία άμυνας, ακόμα και αν ο εχθρός έχει μπεί στα σπίτια μας.
   Αν αποτύχουμε θα πρέπει να ζήσουμε σαν πάμφτωχοι υποτελείς άλλων.
✎ Μαινόμενος Hellenic Sunrise 2


Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο.
Παρακίνηση για ΜΕΛΕΤΗ του άρθρου, σε όλη του την έκταση ... πολλές φορές 

Εισαγωγή

...
δεν υπάρχουν πια πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις της Τουρκίας
...
σκοπός  είναι να επισημάνω τα πιθανά τουρκικά σχέδια, τα κενά στην δική μας άμυνα και να υποδείξω τρόπους αντιμετώπισής τους, με την ελπίδα ότι κάποιος αναγνώστης με επιρροή στο χώρο θα αντιληφθεί την επικινδυνότητα της κατάστασης και θα προχωρήσει σε μέτρα πρόληψης πριν να είναι πολύ αργά.

Η τουρκική ηγεσία αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται να γίνει αλλαγή συνόρων στην ευρύτερη περιοχή και θέλει, όταν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους άσσους στο χέρι της, ώστε να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με στρατιωτική βία, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της εισβάλλοντας προληπτικά και καταλαμβάνοντας εδάφη με προτίμηση αυτά που διαθέτουν υδρογονάνθρακες. Οι κολοσσιαίοι εξοπλισμοί που κάνει τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό.

Ο Ερντογάν μόνο έτσι θα καταφέρει να συσπειρώσει τα διάφορα αντιμαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας του, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο πόλεμος θα είναι νικηφόρος και έτσι πέραν της έξαρσης της εθνικής υπερηφάνειας των Τούρκων, θα μοιραστούν και τα οφέλη από τα λάφυρα των κοιτασμάτων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1
Η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιτεθεί όπου μπορέσει, αρκεί να ξέρει ότι θα αποκομίσει εδαφικό κέρδος.

Η χώρα μας κατέχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι απλώς ζωτικά για την Τουρκία αλλά απολύτως αναγκαία για τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της, σε βαθμό που να καθορίζουν την μετατροπή της, ή όχι, σε περιφερειακή υπερδύναμη. Αυτά  είναι:
  1. η κατοχή των θαλασσίων οδών με σημαντικότερη τον διάδρομο του Αιγαίου που ελέγχει την πρόσβαση προς την Μαύρη θάλασσα.  Η Τουρκία φιλοδοξεί να γίνει και θαλάσσια δύναμη εκτός από χερσαία για να υποστηρίξει και το αυξανόμενο εξωτερικό εμπόριό της, μεταξύ άλλων.
  2. Τα κοιτάσματα στις θάλασσες της Ελλάδας και της Κύπρου που μπορούν να την μετατρέψουν σε ενεργειακή υπερδύναμη και να βάλουν μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες σε τροχιά εξάρτησης από την Τουρκία.
  3.  Νησιά του Αιγαίου που πέραν της τουριστικής τους αξιοποίησης , επεκτείνουν κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα τα θαλάσσια σύνορα. Το Καστελόριζο είναι το σημαντικότερο σημείο στον χάρτη για την επίτευξη του δεύτερου.
  4. Η περιοχή της Θράκης-α.Μακεδονίας με τα στρατηγικά κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου και άλλων ορυκτών καθώς και τον έλεγχο της διαδρομής των αγωγών.
  5. Τα γεωγραφικά σημεία από όπου θα περάσουν οι αγωγοί των υδρογονανθράκων της Α.Μεσογείου δλδ η περιοχή από την Κρήτη ως την Πελοπόννησο και η αντίστοιχη από την Ήπειρο ως την Ιταλία με κέντρο ελέγχου την Κέρκυρα. Όσον αφορά το δεύτερο, εκεί μπορεί να επέμβει μόνο μέσω αντιπροσώπων.
Σε αντίθεση με τις χώρες στα ανατολικά της Τουρκίας, η Ελλάδα πάσχει:
  1. Από έλλειψη σθένους. Τόσο η ηγεσία όσο και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έχουν μια νοοτροπία ηττοπάθειας και υποχωρητικότητας καθώς και μια απροθυμία να πράξουν το οτιδήποτε ενέχει κόστος ή κίνδυνο στο παρόν, ανεξάρτητα αν στο εγγύς μέλλον πρόκειται να το πληρώσουν στο πολλαπλάσιο.
  2. Απουσία έξωθεν προστασίας καθώς οι υποτιθέμενοι προστάτες μας, από τους οποίους πολλά αναμένουν οι πολιτικοί μας, είτε δεν ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε περιπέτειες για χάρη της Ελλάδας είτε επιθυμούν μία στρατηγική της ήτα για να μπορέσουν να την λεηλατήσουν ευκολότερα...
  3. Η πληθυσμιακή κατάσταση της Ελλάδας που έχει σχετικά λίγο πληθυσμό, με την νησιωτική ζώνη ιδιαιτέρως αραιοκατοικημένη και τα μικρά ποσοστά νέου πληθυσμού λόγω της υπογεννητικότητας και της φυγής των νέων στο εξωτερικό, προς αναζήτηση εργασίας. Επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι η πλημμυρίδα των ξένων μεταναστών
  4. Από την παρούσα κατάσταση των ενόπλων μας δυνάμεων, που δεν έχουν αγοράσει όπλα για πάνω από δέκα χρόνια λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. Οι αναφορές των Τούρκων ακολούθων στην Ελλάδα, μιλάνε για καταρρακωμένο ηθικό του στρατεύματος και αδυναμία ενεργοποίησης των μέσων λόγω έλλειψης υλικών συντήρησης και λειτουργίας. Παρόλο που αυτή η θεώρηση απέχει κάπως από την πραγματικότητα, εντούτοις αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να πραγματοποιήσουν εδώ και τώρα μία στρατηγικού μεγέθους επιχείρηση.
  5. Από την βαθιά εξάντληση που έχει προκαλέσει η κρίση τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας της μάζας με αποτέλεσμα να έχει καμφθεί σημαντικά η πρόθεση για οποιαδήποτε αντίσταση.
  6. Από υπερβολική ευαισθησία, σε βαθμό υστερίας όσον αφορά την απώλεια ζωών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2
Η Ελλάδα είναι η προσφορότερη χώρα για να έχει η Τουρκία οφέλη από έναν κατακτητικό πόλεμο.
Άρα σε εμάς θα ρίξει το κύριο βάρος της προσπάθειας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3
αφού η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο της και η Τουρκία στο καλλίτερο δικό της, άρα, ο χρόνος είναι ο ιδανικότερος για επίθεση από την πλευρά της.

ΣΤΟΧΟΙ
  1. Να καταλάβει όσο περισσότερα εδάφη μπορεί στον μικρότερο δυνατό χρόνο.
  2. Αποκομίσει εδαφικά κέρδη πριν επέμβουν οι ξένες δυνάμεις με σύντομο και μαζικό πόλεμο.
  3. Να  δημιουργήσει «σόκ και δέος» τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην κοινή γνώμη.
...
θα δούμε επιχειρήσεις σε χώρους που δεν θα έχουν ούτε ιδιαίτερη στρατηγική ούτε τακτική αξία, που όμως θα δημιουργούν εντυπώσεις και θα έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο δυσανάλογο της σημαντικότητάς τους, κατάληψη μη αναμενόμενων περιοχών (χωρίς τακτικό πλεονέκτημα), επίθεση από βορρά, σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα, γενικευμένη εξέγερση των μουσουλμάνων μεταναστών,

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4
η Τουρκία θα επιτεθεί πάση δυνάμει κάνοντας χρήση κάθε δυνατού μέσου που μπορεί να διαθέσει, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών,της τρομοκρατίας, των ειδικών επιχειρήσεων και της χρήσης των βόρειων γειτόνων μας ως ορμητήριο

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ

1. Συστάδα Καστελορίζου
2. Αιγαίο μέχρι 25ο μεσημβρινό
3. Συντριβή Ελλάδας στρατιωτικά, οικονομικά, καταρράκωση του ηθικού
4. Θράκη και Α. Μακεδονία.
5. Νότια Ήπειρος, Κέρκυρα (Τσαμουριά) από Αλαβανούς.
6. Κατάληψη εδαφών από τους Σκοπιανούς.
7. Κατάληψη της υπόλοιπης Κύπρου
8. Περικύκλωση της Κρήτης
9. Απόκτηση κύρους

Δεν σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να πετύχει όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα ούτε ότι θα επιτύχει όλους τους στόχους που θα στοχεύσει, αλλά και μερικούς μόνο να καταφέρει θα είναι ένα τεράστιο κέρδος για αυτήν και αντίστοιχα τεράστια καταστροφή για την Ελλάδα.

Είναι τα πράγματα τόσο καταστροφικά ;;; Και ναι και όχι !!!

Η σχεδίαση, συντονισμός, εφαρμογή είναι πολύ δύσκολα από την πλευρά της Τουρκίας, και για όλα υπάρχουν αντίμετρα, αρκεί να προετοιμαστούμε και να έχουμε θέληση να τα εφαρμόσουμε.
Το σχέδιο τους βασίζεται στον αιφνιδιασμό, στον ψυχολογικό αντίκτυπο και στην κατάρρευση του ηθικού μας.

Το διακύβευμα δεν είναι κάποια βραχονησίδα μεσοπέλαγα. Αυτή την φορά θα παλέψουμε για την ίδια μας την ύπαρξή ως έθνος και ως κράτος.
 Αν αποτύχουμε θα πρέπει να ζήσουμε σαν πάμφτωχοι υποτελείς άλλων , εκ δυσμάς ή εξ ανατολών σε έναν τόπο που δεν θα μας ανήκει πιά ούτε τυπικά. Ολόκληρες περιοχές της χώρας θα προσαρτηθούν σε γειτονικές χώρες ή θα γίνουν «ουδέτερες ζώνες» υπό τον έλεγχο διεθνών οργανισμών. Και ότι απομείνει από το ελληνικό κράτος θα είναι υποθηκευμένο και απόλυτα ελεγχόμενο από άλλους.

Τι πρέπει να κάνουμε:
1. Διατήρηση της ψυχραιμίας, ό,τι και να γίνει.
2. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, ταχύτατοι και αμείλικτοι στις ενέργειές μας.
3. Προετοιμασία κρατικών μηχανισμών, έμφαση στην καλή ενημέρωση.
4. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Δεν συνθηκολογούμε, δεν εγκαταλείπουμε τα σημεία άμυνας.
5. Δημιουργία συμμαχιών (Αίγυπτος, Αρμενία,Γαλλία, Ιταλία)

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών
1. Έλεγχος για κλιμάκια πρακτόρων, νησιά 25ου μεσημβρινού, Γαύδο, Αντικήθυρα, Κέρκυρα, Καβάλα.
2. Ναυλώσεις εμπορικών από από τουρκικό ναυτικό.
3. Αρχεία εμπρησμών. Αποτελεσματικό όπλο.
4. Αλβανία για τούρκικα ελικόπτερα και πλοία.
5. Σκόπια, φιλοξενία Τούρκων καταδρομέων.
6. Κινήσεις πρακτόρων έξω από τα σπίται αξιωματικών και πιλότων.
7. Επιστράτευση εφέδρων καταδρομένων σε Θράκη και Αιγαίο.
8. Επιτήρηση μεταναστών, ΜΚΟ, μειονότητα Θράκης.
9. Διαδρομές των τουρκικών δυνάμεων μέσα από την Βουλγαρία

Ένοπλες Δυνάμεις
1. Αύξηση θητείας, κλήση όσων έχουν πάρει αναβολή.
2. Ακύρωση πασχαλινών αδειών.
3. Περιοδική κλήση εφέδρων για ολιγοήμερες εκπαιδεύσεις
4. Άμεση και μαζική κλήση εφέδρων και πολιτοφυλάκων με το παραμικρό σημάδι κινητικότητας των Τούρκων
5. Προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων από δολιοφθορές κυρίως της αεροπορίας
6. Αν εμφανιστούν κότερα και εμπορικά πλοία φορτωμένα με κομάντος, πριν την επίσημη έναρξη των εχθροπραξιών, αυτά θα πρέπει να αιχμαλωτιστούν ή να βυθιστούν αύτανδρα χωρίς δεύτερη σκέψη
7. Μεγάλη προσοχή για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων από τον εχθρό για την κάμψη ισχυρής αντίστασης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
8. Αν αποτύχει ο τουρκικός αιφνιδιασμός άμεση αντεπίθεση (Θράκη, Ίμβρος, Τένεδος, Ερυθραία, Καστελόριζο)
9. Ενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου με την Κύπρο
10. Συνεννόηση με την Βουλγαρία για το ενδεχόμενο του τουρκικού ελιγμού μέσω των εδαφών της
11. Να δοθούν όπλα στους εθνοφύλακες των συνόρων και των περιοχών που αναμένονται επεισόδια

Εσωτερική ασφάλεια
1. όλες οι επικίνδυνες κατηγορίες ατόμων να περιοριστούν ή να συλληφθούν
2. Παρουσία της αστυνομίας παντού με εντολή να ρίχνουν στο ψαχνό ώστε να μην τολμάει κανείς να κάνει επεισόδια
3. Κλείσιμο όλων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή περιορισμός του δικτύου μόνο σε λίγους εξουσιοδοτημένους χρήστες αφού με αυτά συντονίζονται οι τρομοκράτες

Ο Απλός Κόσμος
1. Να είναι ενήμεροι και ψυχολογικά προετοιμασμένοι και να τους έχει δοθεί ένα σχέδιο δράσης
2. Εφοδιασμένοι με νερό ,τρόφιμα , φάρμακα ... και αν είναι δυνατόν να είναι και οπλισμένοι.
3. Απομάκρυνση από τα αστικά κέντρα (όσοι έχουν δυνατότητα)
4. Αμυντική οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς εναντίων επιδρομών



Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία