Η “Ζώνη του Πολέμου” αγγίζει την Ελλάδα ...

 Η Ελλάδα δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την αλλαγή φάσης στη στάση της Τουρκίας,
 την ερμηνεύει με όρους παρελθόντος,
 δείχνει απειρία και αμηχανία στην αντιμετώπιση,
 εμφανίζεται να ζητά Αμερικανική και Ευρωπαϊκή μεσολάβηση.

♛ Τα γεγονότα προ των Ιμίων 2 έδειχναν τι θα γίνει. Και το επόμενο βήμα είναι γνωστό:
Οι Τούρκοι θα ... εγκαταστήσουν στα Ίμια ένα κοπάδι ζώα με έναν κτηνοτρόφο.


...
Στην Ελλάδα υπήρξε μία υστέρηση κατανόησης ότι έχουμε εισέλθει σε νέα φάση με την Τουρκία
...
είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού μία διανοητική αδράνεια όσον αφορά την προσαρμογή και στο πολιτικό και στο επιχειρησιακό επίπεδο.

... Αμερικανική μεσολάβηση
συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα μία τριμερής συνάντηση Κοτζιά-Τίλλερσον-Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον

... απειρία και αμηχανία
Κάτι ανάλογο συνέβη και στον Έβρο ... η εξελισσόμενη τουρκική άσκηση στην άλλη πλευρά των συνόρων δεν κρίθηκε ικανός λόγος για να δοθούν εντολές στις περιπόλους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές ... η ελληνική πλευρά το αντιμετώπισε με όρους παρελθόντος (θα λυνόταν σε επίπεδο τοπικών στρατιωτικών διοικητών)

... η εύκολη εξήγηση
πολλοί κατέφυγαν στην εύκολη λύση να αποδίδουν τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες σε εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες του Ερντογάν
η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας είναι στρατηγικού κι όχι τακτικού χαρακτήρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η γκάμα των επιθετικών κινήσεών της απέναντι στην Ελλάδα έχει διευρυνθεί επικίνδυνα.

... από τη ρητορική στην πράξη
τα επεισόδια και στα Ίμια και στον Έβρο
η εμπρηστική ρητορική παραγόντων από όλο το πολιτικό φάσμα της Τουρκίας και του ίδιου του Ερντογάν το αποδεικνύουν
η Άγκυρα έχει διολισθήσει από τη στρατηγική των “γκρίζων ζωνών” στη στρατηγική της τουρκοποίησης των ελληνικών νησίδων που έχει βάλει στο στόχαστρό της
...
Αρχικά απαγόρευσαν και απέκλεισαν τους Έλληνες αλιείς από το να ψαρεύουν στα νερά των Ιμίων.
Στη συνέχεια, οι τουρκικές ακταιωροί προσπαθούσαν με ελιγμούς να εκδιώξουν από την περιοχή τις ελληνικές.
Ο εμβολισμός του “Γαύδος” είναι η κορύφωση αυτής της προσπάθειας και το έμπρακτο μήνυμα πως εάν υπάρξει ελληνική ναυτική παρουσία στην περιοχή θα κινδυνεύει να υποστεί την ίδια τύχη.
...
Εάν οι Τούρκοι καταφέρουν να συρρικνώσουν και στη συνέχεια εξαφανίσουν την ελληνική ναυτική παρουσία, το επόμενο βήμα τους θα είναι να εγκαταστήσουν στα Ίμια ένα κοπάδι ζώα με έναν κτηνοτρόφο να πηγαίνει εκεί υπό την προστασία του τουρκικού ναυτικού. Με άλλα λόγια, θα έχουν δημιουργήσει τετελεσμένο ευρύτερης εμβέλειας, δεδομένου πως τα Ίμια είναι συμβολική και ταυτοχρόνως πιλοτική περίπτωση.


Σχόλια:

  • Μία ώρα συγκέντρωση πληροφοριών στο διαδίκτυο, άλλη μια ώρα ταξινόμηση και αποδελτίωση, άλλη μια ώρα ανάλυση και συσχέτιση, είναι το περισσότερο που χρειάζεται για να δει κανείς την κατάσταση.
  • Τα πρόδρομα φαινόμενα, η κλιμάκωση, οι ενέργειες των δύο πλευρών, και η αλλαγή φάσης που αποδέχθηκε η Ελλάδα, είναι ξεκάθαρα περιγεγραμμένα.
  • Το σκάνδαλο της Novartis, και το επεισόδιο στον Έβρο, απέσπασε την προσοχή, ώστε να εμπεδωθεί η κατάσταση στα Ίμια.
  • Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση ενός Τούρκου κτηνοτρόφου.
  • Αν κάποιος ενοχλήσει τα πρόβατα, θα επέμβουν άμεσα με την υποδομή επιτήρησης και επέμβασης που είχαν προετοιμάσει και εγκατέστησαν την ώρα που εξελίσσετο το επεισόδιο.

Οι εξηγήσεις για έλλειψη αντίληψης, διανοητική αδράνεια, ερμηνείες με όρους παρελθόντος, αμηχανία, κτλ. από την Ελληνική πλευρά δεν στέκουν.
  • Κάτι που κάνει ένας δεκαπεντάχρονος σε τρεις ώρες, είναι στατιστικά αδύνατο να μην το έκανε κάποιος από το Υπ. Εξωτερικών, ΕΥΠ, Υπ. Άμυνας, Λιμενικό, Κυβέρνηση, Βουλή κτλ., οι οποίοι μπορεί να μην διάβασαν και το άρθρο αυτό (ή να το απέρριψαν).
  • Εκτός αν το 100% των Ελλήνων εκτός από τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες, απατεώνες, ετερόκλητος όχλος,  κτλ. είναι τώρα και τελείως ηλίθιοι.

Μπορεί όμως να στέκει και μια άλλη ερμηνεία των ιδίων γεγονότων.

Η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης:
  • Αδιαφορούν πλήρως για τον Ελληνικό πληθυσμό.
  • Έχουν αναλάβει "εργολαβικά" να τον εξαντλήσουν, ναρκώσουν, και αδρανοποιήσουν.
    (γι' αυτό δεν τους νοιάζει αν φαίνονται ηλίθιοι με αυτά που λένε, κάνουν και ψηφίζουν)
  • Μπορεί να έχουν ήδη παραδώσει "γη και το ύδωρ" (στοιχεία αυτόνομης επιβίωσης του πληθυσμού) και να  σκηνοθετούν επεισόδια για να το δεχθούμε (γι' αυτό δεν συνεκλήθη καθόλου το ΚΥΣΕΑ)
  • Προετοιμάζονται και διαγκωνίζονται να κυβερνήσουν τα νέα μορφώματα (κράτη, περιφέρειες, επαρχίες) που θα ξεφυτρώνουν στην περιοχή, στηριζόμενα στους μετανάστες που συστηματικά και αθρόα ελληνοποιούν και προσπαθούν να ενσωματώσουν στην Ελλάδα.

Όποιος νομίζει ότι τα Ίμια είναι μακρυά από το σπίτι του, την οικογένειά του, τους φίλους του, την γειτονιά του, καλύτερα να μεταναστεύσει από τώρα στην Τουρκία, εκεί θα είναι καλύτερα.
Όταν σήμερα δεν μπορείς να βάλεις πρόβατα στα Ίμια, ή ρίχνεις το στεφάνι για τους νεκρούς σου από 4 μίλια μακριά, αύριο αυτό θα γίνεται στη γειτονιά σου και στο σπίτι σου, από τον Τούρκο στρατοχωροφύλακα.
Αν και αυτό φαίνεται απίθανο κοίτα τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας.
Διαλέγεις και παίρνεις.


Λέξεις εντοπισμού: Τουρκία:: Σχόλια::

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία