Ρωσική επίθεση σε συστήματα του ΝΑΤΟ


 

●  Επίιθεση από Ρώσους χάκερς της KillNet,
●  παρέλυσε το 50% μέρους της ηλεκτρονικής υποδομής του ΝΑΤΟ για 1 ημέρα.
●  πήρε πληροροφορίες που μπορεί να ενδιαφέρουν την Ρωσία.
✎ ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ

...
Από χθές 11 Απριλίου 2023, το 50% της ηλεκτρονικής υποδομής του ΝΑΤΟ έχει παραλύσει από Ρώσους χάκερ του KillNet, κυρίως με Επιθέσεις Κατανεμημένης Άρνησης Υπηρεσιών (DDoS).

Η φωτογραφία δείχνει αυτό που έβλεπε ο χρήστης όταν προσπαθούσε να συνδεθεί.
 

...
Επιπλέον παραβιάστηκε το πρακτορείο NATO Communication and Information Agency (NCI), που παρέχει, αναπτύσσει και συντηρεί συστήματα επικοινωνίας και πληροφορίες για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους διοικητές του ΝΑΤΟ.
Οι πληροφορίες που πήρε αφορούν το προσωπικό του πρακτορείου.
Οι χάκερ του KillNet ανέφεραν ότι απέκτησαν πληροφορίες που μπορεί να ενδιαφέρουν την Ρωσία.
Επανήλθε στις 12/04/2023 13:02.
...

Πληροφορίες:

Η Επίθεση  Κατανεμημένης Άρνησης Υπηρεσίας (Distributed Denial of Service - DDoS) είναι όταν κάποιος προσπαθεί να καταστήσει έναν σύστημα (δίκτυ, υπολογιστή κτλ.) μη διαθέσιμο να εξυπηρετήσει τους πραγματικούς του χρήστες,
Γίνεται χρησιμοποιώντας πολλούς υπολογιστές που ζητούν ταυτόχρονα υπηρεσίες από τον σύστημα στόχο, και έτσι αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πραγματικούς του χρήστες. Πολλοί υπολογιστές από όλον τον κόσμο, προγραμματίζονται να ζητούν υπηρεσίες από τον στόχο, χωρίς να το ξέρουν (zombies).



Υπάρχουν τρόποι για τον εντοπισμό και την προστασία από τέτοιες επιθέσεις, όπως η παρακολούθηση της κυκλοφορίας του δικτύου και η χρήση διάφορων λύσεων ασφαλείας.

Οι επιθέσεις αυτές δεν εκθέτουν ή αλλοιώνουν το ίδιο το σύστημα στόχο και τις πληροφορίες του, απλώς δυσκολεύουν έως καθιστούν αδύνατη την χρήση του.





Λέξεις εντοπισμού: #

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία