Ψηφιακό νόμισμα ...


●  Συνοπτική περιγραφή της λειτουργίας του ψηφιακού νομίσματος, με σκίτσα.
●  Λίγα οφέλη στην αξιοπιστία και ταχύτητα.

●  Πολλές δυνατότητες ελέγχου και περιορισμού κάθε πτυχής της ζωής των ατόμων.




Διάρκεια 15 λεπτά

 



Ονομάζεται "Ψηφιακό χρήμα κεντρικής τράπεζας", "έξυπνο χρήμα", κτλ.

Η αγορά γίνεται μέσω της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αφού εγκρίνει την αγορά, μεταφέρει τα χρήματα από τον λογαριασμό του αγοραστή, στον λογαριασμό του πωλητή, μέσω μιας κεντρική αλυσσίδας συστοιχιών (blockchain). Έτσι όλες οι συναλλαγές κεντρικοποιούνται (και ελέγχονται) σε πραγματικό χρόνο από την κεντρική τράπεζα.
Διατηρούν όμως το δικαίωμα να μπλοκάρουν συναλλαγές. Για παράδειγμα ότι το πορτοφόλι του αγοραστή θα λειτουργεί μόνο σε μια γεωγραφική περιοχή, ίσως μόνο κοντά στο σπίτι του.

Η εφαρμογή του είναι απλή. Θα δημιουργήσουν μια κρίση (οικονομική ή άλλη) και θα ανταλλάξουν τα χρήματα κάθε ιδιωτικού λογαριασμού με τα καινούργια ψηφιακά, ίσως και με κάποια κίνητρα. Ούτως ή άλλως δεν θα υπάρχει εναλλακτική επιλογή 

Όμως λίγο καιρό μετά, άλλες κρίσεις, ή γνώμες επιτροπών σοφών, ή πεφωτισμένων ηγετών θα μπορούν να περιορίσουν μαζικά ή εξατομικευμένα την χρήση του πορτοφολιού:
  • Εάν κρίνουν ότι το κλίμα χειροτερεύει, θα περιορίζουν την αγορά καυσίμου / άτομο / εβδομάδα, και συγκεκριμένα αγαθά αεροζόλ, πλαστικά μιας χρήσης, κάρβουνο, σοκολάτα, καφέ, κτλ.
  • Εάν η υγεία του πληθυσμού δεν είναι καλή, θα την βελτιώνουν απαγορεύοντας στα άτομα αγορές επιβλαβών τροφίμων (παχυσαρκία, διαβήτης, κτλ.)
  • Οι ¨κοινωνικές πιστώσεις" (διευκολύνσεις, pass, κτλ.) θα πρέπει να καταναλώνονται σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια ή θα λήγουν
  • Όποιος δεν εμβολιάζεται θα βλέπει το προτοφόλι του (τα διαθέσιμα), και διάφορες κατηγορίες αγαθών  να περιορίζονται, μέχρι να φτάσουν οι εμβολιασμένοι ένα ποσοστό του πληθυσμού.
  • Όσοι καλλιεργούν δικές τους τροφές (μη εγκεκριμένες) επίσης θα περιορίζονται, στην αγορά ειδών (πχ. σπόροι, λιπάσματα, κτλ.).

Και όποιος καταγγείλει κάποιον, θα παίρνει σαν αμοιβή λίγο ψηφιακό χρήμα.

Το σημαντικό δεν έιναι η άνεση και η αξιοπιστία του νέου χρήματος, αλλά ο έλεγχος κάθε πτυχής της ζωής κάθε προσώπου.



Λέξεις εντοπισμού: #


Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία