ΜΙΤ τρόπος λειτουργίας και δράση στην Ελλάδα


●  Οργάνωση και λειτουργία
●  Συνεργασία με την ισλαμιστική τρομοκρατία
●  Δράσεις κατά των αντιφρονούντων
●  Προβοκάτσιες
●  Κατασκοπεία στην Ελλάδα
●  Η επίθεση στον Έβρο.
✎ Τσιλιόπουλος Ε. - SLpress


... οργάνωση

Η MIT έχει περιέλθει υπό την εποπτεία του Τούρκου προέδρου. Ο διορισμός του Φιντάν στην διοίκηση  της έδωσε νέα πνοή και αυξημένες δικαιοδοσίες.
Η MIT αποτελείται από έξι διευθύνσεις-κλάδους: Ερευνών Ασφαλείας,  Αντικατασκοπείας, Επιχειρήσεων Εξωτερικού, Πληροφοριών Ασφαλείας, ... Πληροφοριών Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Ασφάλειας και Πληροφοριών Σημάτων.

Με στοιχεία του 2014, απασχολούσε 8.000 προσωπικό.
Το 2020 ο προϋπολογισμός της ανήρχετο σε 2,18 δισ. τουρκικές λίρες, με 1,2 δισ. για αμοιβές προσωπικού. Το 2021 διατέθηκαν 2,3 δισ. λίρες, και το 2022, 2,4 δισ. Παράλληλα, υπάρχουν και μυστικά κονδύλια.

Ο τρόπος απασχόλησης πρακτόρων είναι πρώτα μέσω πρόσληψής τους ως εκτάκτων εργαζομένων σε φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς και ΜΚΟ. Στη συνέχεια, αν θεωρηθούν κατάλληλοι  η MIT τους στρατολογεί. 

... ισλαμική τρομοκρατία

Το 2014, αποκαλύφθηκε ο ρόλος της ΜΙΤ στην προμήθεια όπλων σε τζιχαντιστές στη Συρία.

Τον Οκτώβριο 2014, Αιγύπτιος αξιωματούχος είχε αποκαλύψει ότι η MIT βοηθούσε το ISIS με δορυφορικές εικόνες και άλλα κρίσιμα δεδομένα.

Το 2017 οι αιγυπτιακές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε 27 άτομα για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας και δράση για την επαναφορά των “Αδελφών Μουσουλμάνων” στην εξουσία.

Τον Ιούνιο 2019, τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε τουλάχιστον 20 χρόνια φυλακής για απόκτηση και αποκάλυψη εμπιστευτικών κρατικών εγγράφων, την ομάδα αστυνομικών και εισαγγελέων που είχαν σταματήσει τα φορτηγά της MIT με όπλα που στέλνονταν στη Συρία.

Αυτά έχουν εκτενώς αναφερθεί οι δυτικές υπηρεσίες ακόμα και με δημόσια έγγραφα. Παράδειγμα είναι η συμμετοχή της MIT στις επιχειρήσεις του ISIS για λαθρεμπορία αρχαιοτήτων, πετρελαίου καθώς και για ανταλλαγή χρυσού από το Ιράκ και τη Συρία.

... αντιφρονούντες

Κάθε λογής τουρκικές υπηρεσίες στο εξωτερικό “φιλοξενούν” πράκτορες της MIT και είναι υποχρεωμένες να δρουν για λογαριασμό της. Αυτό αφορά την DIYANET (αρμόδια για θρησκευτικές υποθέσεις), της ΤΙΚΑ (αρμόδια για ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό) και τουρκικών ΜΚΟ.

Από "αντιφρονούντες¨κάποιοι δολοφονούνται, άλλοι εξαφανίζονται και άλλοι πέφτουν θύματα απαγωγής, μεταφέρονται στην Τουρκία όπου καταδικάζονται σε δίκες-παρωδίες και μετά χάνονται στις τουρκικές φυλακές.
Τέτοιες πρακτικές σημειώθηκαν σε Γκαμπόν, Κένυα, Σουδάν, Μογγολία, Ινδονησία και αλλού, ιδιάιτερα στα δυτικά Βαλκάνια.

Τον Απρίλιο 2018, ο Μπεκίρ Μπόζνταντ δήλωσε ότι η MIT είχε συλλάβει 80 Τούρκους, ύποπτους για σχέσεις με το FETÖ (κίνημα Γκιουλέν) από 18 χώρες.
Υπάρχει η υπόθεση απόπειρας δολοφονίας της Μπεριβάν Ασλάν, μιας Αυστριακής πολιτικού κουρδικής καταγωγής.
Οι δολοφονίες τριών Κουρδισών του ΡΚΚ στο Παρίσι το 2013 διαπράχτηκε από όργανα της MIT.

... προβοκάτσιες 

Tουρκικό δικαστήριο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα ηχογράφησης που διέρρευσε, στην οποία Τούρκοι αξιωματούχοι ομιλούν για στήσιμο προβοκάτσιας στη Συρία, στις 13 Μαρ. 2013.

Ο Φιντάν λέει στην ηχογράφηση: «Εάν χρειαζόταν, θα στέλναμε τέσσερις άντρες στη Συρία. [τότε] θα ήθελα να ρίξουν οκτώ όλμους στην τουρκική πλευρά και να δημιουργήσουν μια δικαιολογία για πόλεμο. 

... στην Ελλάδα

Τον Δεκέμβριο 2011, (Γιλμάζ) αναφέρει στην εφημερίδα ότι η Τουρκία ήταν πίσω από μια σειρά πυρκαγιών στα ελληνικά νησιά, στη δεκαετία 1990. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, (Βασιλακόπουλος) είχε αξιόπιστες πληροφορίες ... αλλά όχι αποδείξεις  αποδείξεις.

Τον Αύγουστο 2013, η ΕΛΑΣ συνέλαβε Γερμανό πολίτη στη Χίο για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας. Ομολόγησε ότι είχε φωτογραφήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις για λογαριασμό πέντε ατόμων που πίστευε ότι ήταν Τούρκοι και τον πλήρωναν 1.500 ευρώ για κάθε αποστολή.

Τον Οκτώβριο 2014, η ΕΛΑΣ συνέλαβε Γερμανό στη Κω που φωτογράφιζε απαγορευμένες τοποθεσίες στο νησί. Παραδέχθηκε ότι κατασκόπευε για λογαριασμό της MIT από το 2011. Πληρωνόταν 2.000 ευρώ κάθε μήνα ... ένας από τους πολλούς Ευρωπαίους συνταξιούχους που ζούσαν στην Ελλάδα και έχουν προσληφθεί από την MIT για να κατασκοπεύουν.

... η επίθεση στον Έβρο

Τον Μάρτιο 2017, προειδοποίηση απο τουρκική εφημερίδα για αυξημένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ στην Ελλάδα. Αναφερόταν σε κύκλους δουλεμπορίου μεταναστών υπο την ΜΙΤ.

Η MIT χρησιμοποίησε λεωφορεία της εταιρείας “Μετρό” για τη μεταφορά μεταναστών στον Έβρο. Ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού, (υπεύθυνος για τα κέντρα μεταναστών), συμμετείχε άμεσα στην επιχείρηση, προώθησης μεταναστών στον Έβρο.

Τον Απρίλιο 2020, η Nordic Monitor ανέφερε ότι η MIT κατασκοπεύει όσους Τούρκους έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, και ότι πράκτορες της MIT δρουν ειδικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τον Αύγουστο 2020, άλλα έγγραφα αποκάλυψαν παρόμοιες δράσεις συλλογής πληροφοριών.
Τον Δεκέμβριο 2020, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν δύο μουσουλμάνους στη Ρόδο για κατασκοπεία.

Είναι προφανές ότι η MIT οργιάζει εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στην Ευρώπη τώρα λαμβάνουν κάποια μέτρα εναντίον της. Στην Αφρική δεν έχει μέτρο. Οι πολιτικοί στην Τουρκία θα αλλάξουν. Το δίκτυο της ΜΙΤ θα παραμείνει.


Σχόλια:

Η Τουρκία οργιάζει στην Ελλάδα γιατί υποστηρίζεται από την "ελληνική" βουλή, και τις ελίτ, διαχρονικά.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές στην Ελληνική Βουλή, μετά τις δηλώσεις Γιλμάζ, για τους εμπρησμούς στα δάση της Ελλάδας:
  • Κοραντής, ΕΥΠ ... δεν είχαμε τρανταχτές αποδείξεις
  • Παναγιωτόπουλος, τομεάρχης εξωτερικών ... να μας ενημερώσει σε βάθος η Τουρκία ... να μας αποζημιώσει ... να δεσμευτεί ότι δεν θα το ξανακάνει ... να απασχολήσει τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης
  • Μπακογιάννη,πρόεδρος Δ. Συμμαχίας ... να καταγγελθεί στην ΕΕ και τα διεθνή φόρα ... να ζητήσουμε αποζημίωση ... να κάνουμε αναδάσωση ...
  • κτλ.

...
BreakStart
BreakEnd

...
BreakStart
BreakEnd

Λέξεις εντοπισμού: #Τουρκία 

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία