Η προστασία των συνόρων και οι εκ του πονηρού μύθοι


●  Το βασικό υποκείμενο του διεθνούς δικαίου είναι τα κράτη.
●  Βασικό στοιχείο της υπόστασης είναι το έδαφος, με τα σύνορα
●  Οι χώρες υποχρεούνται να προστατεύουν τα σύνορα.
●  Αντίθετες απόψεις είναι μέρος πολέμου εναντίον της Ελλάδας.
●  Έχουμε υποστεί συντριπτικά πλήγματα, παλεύουμε για την επιβίωση της χώρας.
●  Ο ελληνικός λαός έχει στο πλάι του και το Διεθνές Δίκαιο
✎ Κ. Γρίβας - SLpress


... τα βασικά

να θυμηθούμε τα βασικά του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να μην υποκύπτουμε σε παραπλανητικές απόψεις, οι οποίες –κατά την άποψη του γράφοντος– είναι εκ του πονηρού και αποτελούν μέρος της ιδιόρρυθμης ολοκληρωτικής επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα.

Tο βασικό υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και το βασικό δομικό του στοιχείο είναι τα κράτη. Οι χώρες είναι αυτές που δίνουν υπόσταση και έννοια στο Διεθνές Δίκαιο. Χωρίς τα κράτη αυτό δεν υφίσταται καν. Επίσης, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το διεθνές σύστημα αποτελείται από χώρες και δεν υπάρχει κάποια ανώτερη υπερεθνική αρχή πάνω από αυτές.

Ο ΟΗΕ ποτελεί απλώς μια γραφειοκρατική δομή που επιτρέπει στις χώρες να αλληλεπιδρούν και να συνεννοούνται. Δεν λειτουργεί υπεράνω αυτών και οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν του δίνουν την όποια υπόσταση έχει. Και για να του δίνουν υπόσταση πρέπει και οι ίδιες να έχουν υπόσταση.

... προστασία των συνόρων

Για να υπάρχουν κράτη που εφαρμόζουν το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις επιταγές του ΟΗΕ κτλ. πρέπει να έχουν υπόσταση. Βασικό στοιχείο υπόστασης είναι το έδαφος, το οποίο ορίζεται από τα σύνορα. Γραμμές εδάφους από τις οποίες δεν μπορεί να διέρχεται όποιος θέλει χωρίς την άδεια των νομίμων αρχών, οι οποίες και εξασφαλίζουν την υπόσταση του κράτους, και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
Τόσο απλά.

Οι χώρες δεν δικαιούνται απλώς, αλλά υποχρεούνται να προστατεύουν τα σύνορά τους για να προστατεύουν την υπόστασή τους και με βάση αυτή να προστατεύουν και το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

... στο παρά ένα

Η Ελλάδα δεν έχει απλώς το δικαίωμα, αλλά την υποχρέωση να ασκήσει όποιο μέσον κρίνει αναγκαίο, ώστε να προστατεύσει τα σύνορά της. Ιδιαίτερα όταν δέχεται τόσο μεγάλους αριθμούς παρανόμως εισερχομένων μεταναστών, οι οποίοι απειλούν, όχι απλώς την εθνική ασφάλεια, αλλά την ίδια την επιβίωση της χώρας σε βάθος χρόνου.

Οι απόψεις ότι η Ελλάδα "δεσμεύεται" από διεθνείς συμβάσεις, συμφωνίες, κτλ. προωθούνται "εκ του πονηρού" σαν μέρος "επαυξημένου πολέμου" εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Έχουμε δεχθεί συντριπτικά πλήγματα στην υπόσατασή μας. Παλεύουμε για την επιβίωση της χώρας.

Στον αγώνα του αυτόν ο ελληνικός λαός έχει στο πλάι του και το Διεθνές Δίκαιο, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τον πείσουν για το αντίθετο.


Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία