Οι τελετές υπερ-προβολής εξοπλισμών ... μας προσβάλλουν


   Οι εκδηλώσεις υποδοχής, ταιριάζουν σε τριτοκοσμική χώρα .
   Κανένα οπλικό σύστημα δεν διασφαλίζει αποφασιστικό πλεονέκτημα.
   Η αποτρεπτική ικανότητα βασίζεται στο τρίγωνο Λαός-Κυβέρνηση-ΕΔ
   Το οποίο αμφισβητείται καθημερινά ... 
✎ Σ. Φενέκος - militaire.gr

...
η εκδήλωση υποδοχής των αεροσκαφών Rafale που πραγματοποιήθηκε ταίριαζε σε μία τριτοκοσμική χώρα, παρά σε μία χώρα της ΕΕ η οποία έχει Δημοκρατία, αυτοπεποίθηση, διεθνές κύρος και αυτοσεβασμό.
...
αψίδες από πίδακες νερού, ρητορικές υπερβολές, άκαιρες ιστορικές αναφορές, μπούρδες περί όπλων που είναι έτοιμα να επιχειρήσουν για την ευρωπαϊκή ειρήνη, με την συμμετοχή του Διευθύνοντος της Dassault, του Γάλλου πρέσβυ και της πολιτικής ηγεσίας, προεξάρχοντος του αρχηγού της κυβέρνησης
...
στήθηκε για να εντυπωσιασθεί η ακροδεξιά υπερ-εθνικιστική πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος ... όπως και η άρση φορολόγησης επιδομάτων προσωπικού, ήταν εσφαλμένη, προσωποπαγής και εντάσσεται στις προσπάθειες εντυπωσιασμού.
...
η κυβέρνηση στρατιωτικοποιεί επικίνδυνα την πολιτική με την υπερ-προβολή των εξοπλισμών και δίνει εσφαλμένη διεθνή εικόνα για την χώρα.



...
Κανένα οπλικό σύστημα, πλην των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, δεν διασφαλίζει αποφασιστικό στρατηγικό αποτέλεσμα από μόνο του.





Η οιαδήποτε αποτρεπτική μας ικανότητα βασίζεται στην συνεκτική ισχύ (και λειτουργική αποτελεσματικότητα) του τριγώνου Λαός-Κυβέρνηση-Ένοπλες Δυνάμεις.

Μόνοι τους οι εξοπλισμοί, τα Rafale και οι Belhara, όσο και να προβάλλονται, δεν μπορούν να εγγυηθούν την αποτρεπτική μας ικανότητα, εάν η συνοχή του συγκεκριμένου τριγώνου αμφισβητείται καθημερινά λόγω αναποτελεσματικών και αντιφατικών Πολιτικών, αδύναμων αποφάσεων και κοινωνικού διχασμού!


Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία