Ο ρόλος της Wall Street στην Οκτωβριανή Επανάσταση

Η κυρίαρχη αφήγηση, επιβάλλεται και επαναλαμβάνεται δημιουργώντας εν τέλει πλαστές συνειδήσεις.
    Η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν ήταν μόνον διακαής πόθος των Λένιν, Τρότσκι, Στάλιν, αλλά και της Wall Street.
   Οι εθνικοσοσιαλιστές (φασίστες) κι οι διεθνιστές σοσιαλιστές (οι κομμουνιστές) πρότειναν κι οι δυο ολοκληρωτικά πολιτικο-οικονομικά συστήματα.
   αποκτήστε ένα μονοπώλιο και ... αφήστε την κοινωνία να δουλεύει για σας.
✎ Πυργῖται


... σύνοψη από αναρτώντα

Εισαγωγή

... αυτοί που διαθέτουν τα μέσα για να καταγράφουν και να επαναλαμβάνουν μονοπωλιακά στα ανθρώπινα πλήθη τις ψευδείς τους αφηγήσεις, ανά τους αιώνες,  μπορούν, σε βάθος χρόνου, να δομούν ιδεολογίες, ιδεολογήματα κι εν τέλει πλαστές συνειδήσεις.

Η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων, ...  δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, ένα από το μακρινό παρελθόν κι ένα πιο πρόσφατο.

Παράδειγμα 1: Ο Χριστιανισμός

Τα ιερά κείμενα των πρώτων χριστιανών ήταν πολυάριθμα, είχαν μεταξύ τους άπειρες διαφορές κι αντιφάσεις, τα ευαγγέλια, ήταν δεκάδες, και υπήρχε διαφοροποίηση στις λατρευτικές τελετές, στο τελετουργικό, στην σχέση του πιστού με το μεταφυσικό στοιχείο, κτλ.
Από τα μέσα του 4ου αιώνα κι έπειτα τα πάντα αλλάζουν.
Ο κρατικοποιημένος χριστιανισμός χρειάζεται μια αυστηρή, απαράκλητη κυρίαρχη αφήγηση. Έτσι, συγκαλείται η σύνοδος της Νίκαιας στη Βιθυνία, το 325 μΧ. και σβήνουν από την ιστορία κάθε διαφορετική χριστιανική αφήγηση, που υφίστατο μέχρι τότε, επιβάλλοντας τα γνωστά έως τις μέρες μας τέσσερα ευαγγέλια. Έπειτα από δύο χιλιάδες χρόνια διαρκούς επαναλήψεως, η «αλήθεια» πλέον για το πρόσωπο του Ιησού είναι στη συνείδηση των περισσοτέρων ταυτόσημη με την κυρίαρχη αφήγηση της εν λόγω κρατικοποιημένης θρησκείας. Πρόσφατα η αρχαιολογία έφερε στο φώς διαφορετικές αφηγήσεις.

Παράδειγμα 2: Η επέμβαση στο Ιράκ

Στο πρόσφατο παρελθόν. Η Νέα Τάξη πραγμάτων, μαζί με τα κρατικά εργαλεία της, Η.Π.Α και Μ. Βρετανία κατά κύριο λόγο, επιθυμεί διακαώς στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ. Στο εσωτερικό τους όμως υπάρχουν αντιδράσεις, ακόμα και ακόμη και  από τους πλέον συντηρητικούς και φιλομιλιταριστές. 
Έτσι τα εργαλεία της κυρίαρχης αφήγησης έπιασαν δουλειά. Εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και φιλοκρατικοί διαδικτυακοί ιστότοποι επαναλάμβαναν διαρκώς το παραμύθι για τα όπλα μαζικής καταστροφής που διέθετε ο Σαντάμ Χουσεΐν. 
Μετά από λίγο αποδείχτηκε ότι το Ιράκ δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής, και πολλά ΜΜΕ αναγκάστηκαν να παραδεχτούν πως «έκαναν λάθος»

Μια έντονη και βαθμηδόν αναπτυσσόμενη δυσπιστία απέναντι στις «αλήθειες» της κυρίαρχης αφήγησης ξεκινούσε.  Η πληροφορία δεν είναι πλέον μονοπώλιο της κυριαρχίας.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση; 

 Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν κάποιος σοβαρός πανεπιστημιακός μελετητής σας έλεγε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν ήταν μόνον διακαής πόθος των Λένιν, Τρότσκι, Στάλιν, αλλά και των J.P Morgan, J.D Rockfeller και λοιπών επιφανών «παρεπιδημούντων» της Wall Street;

O αμερικανοβρεττανός Antony Cyril Sutton  (1925-2002) υπήρξε καθηγητής οικονομικών στο California State University, όπως, κι  ερευνητής στο Stanford University’s Hoover Institution.

Ακολουθεί μεταφρασμένο από τα αγγλικά το πρώτο κεφάλαιο από το βιβλίο του Antony C. Sutton, Wall Street and the Bolshevik Revolution (1974)
 

 

Κεφάλαιο 1: Οι ηθοποιοί της επαναστατικής σκηνής

Επιστολή στον πρόεδρο Woodrow Wilson (17 Οκτωβρίου 1918) από τον William Lawrence Saunders, πρόεδρο της Ingersoll-Rand Corp., διευθυντή της American International Corp. και αναπληρωτή προέδρου της  Federal Reserve Bank of New York.
Σε ένδειξη συμπαράστασης στη Σοβιετική μορφή διακυβέρνησης ως της καταλληλότερης μορφής διακυβέρνησης για ρωσικό λαό…
Οι μπολσεβίκοι βρίσκονται στο αριστερό άκρο του πολιτικού φάσματος και οι χρηματοδότες της Wall Street στο δεξί.

Τόσο η άκρα δεξιά όσο κι η άκρα αριστερά του συμβατικού πολιτικού φάσματος είναι απολύτως κολλεκτιβίστικη.

Οι εθνικοσοσιαλιστές (για παράδειγμα, οι φασίστες) κι οι διεθνιστές σοσιαλιστές (για παράδειγμα, οι κομμουνιστές) πρότειναν κι οι δυο ολοκληρωτικά πολιτικο-οικονομικά συστήματα, βασισμένα στη γυμνή, απεριόριστη πολιτική εξουσία και τον ατομικό εξαναγκασμό.

Ενώ το μονοπώλιο του ελέγχου των βιομηχανιών ήταν κάποτε ο στόχος των J. P. Morgan και J. D. Rockefeller, από τα τέλη του 19ου αι. τα εσωτερικά ιερά της Wall Street κατανόησαν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσουν ένα αδιαμφισβήτητο μονοπώλιο ήταν να «βαδίσουν πολιτικά» και να κάνουν την κοινωνία να πάει να εργαστεί για τα μονοπώλιαστο όνομα του κοινού καλού και του δημόσιου συμφέροντος.
Αυτή η στρατηγική περιγράφεται λεπτομερώς το 1906 από τον Frederick C. Howe στις Εξομολογήσεις ενός Μονοπωλιακού [Confessions of a Monopolist].[1] Ο Howe, επί τη ευκαιρία, είναι επίσης μια ακόμη μορφή της μπολσεβίκικης επανάστασης.
... αποκτήστε ένα μονοπώλιο ... αφήστε την κοινωνία να δουλεύει για σας.
... η καλύτερη από όλες τις επιχειρήσεις είναι η πολιτική, γιατί μια νομοθετική επιχορήγηση, ένα προνόμιο, μια επιδότηση ή μια φορολογική απαλλαγή αξίζει περισσότερο από ένα κοίτασμα αργύρου ...  καθώς δεν απαιτεί καμιά εργασία, πνευματική ή σωματική, αλλά έχει πολλά για αξιοποίηση
 Chicago: Public Publishing, 1906, σελ. 157

Οι απόπειρες μονοπωλιακού ελέγχου της κοινωνίας μπορούν να έχουν διαφορετικές ετικέτες, ενώ έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Υπήρχε μια συνεχής, αν και κρυμμένη, συμμαχία μεταξύ των διεθνών πολιτικών καπιταλιστών και των διεθνιστών επαναστατών σοσιαλιστών – προς αμοιβαίο όφελος.

Με δεδομένες τις αδυναμίες του σοσιαλιστικού κεντρικού σχεδιασμού, το ολοκληρωτικό σοσιαλιστικό κράτος είναι μια τέλεια δεσμευμένη αγορά για το καπιταλιστικό μονοπώλιο, αν μπορεί να γίνει μια συμμαχία με τους σοσιαλιστές μεσίτες της εξουσίας.

Η αξιομνημόνευτη και ευανάγνωστη μελέτη του George Kennan για τη Ρωσική Επανάσταση διατηρεί σταθερά τον μύθο μιας διχοτομίας μεταξύ Wall Street και των Μπολσεβίκων.

Κεφάλαιο 2α: ο Τρότσκι αφήνει τη Νέα Υόρκη, για να ολοκληρώσει την επανάσταση

Το Κεφάλαιο 2 αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες του Τρότσκι στις Η.Π.Α, πριν την μπολσεβίκικη επανάσταση

Το 1916 (ένα χρόνο πριν την ρωσική επανάσταση), ο διεθνιστής Leon Trotsky:
  • εκδιώχθηκε από τη Γαλλία, μάλλον εξαιτίας άρθρων του που έγραψε για την Nashe Slovo, μια ρωσόφωνη εφημερίδα που εκδιδόταν στο Παρίσι. Το Σεπτέμβριο του 1916 ο Τρότσκι συνοδεύτηκε ευγενικά προς τα ισπανικά σύνορα από τη γαλλική αστυνομία. 
  • Λίγες μέρες αργότερα, η αστυνομία της Μαδρίτης τον συνέλαβε και τον έκλεισε σε ένα «κελί πρώτης κατηγορίας» με εγγύηση μια και μιάμιση πεσέτα την ημέρα. 
  • Στη συνέχεια, ο Τρότσκι μεταφέρθηκε στην Cadiz και μετά στη Βαρκελώνη.
  • Τελικά μπήκε σε ατμόπλοιο των εθνικών ισραηλινών διατλαντικών εταιρειών Monserrat.
  • Ο Trotsky κι η οικογένειά του έφτασαν στη Νέα Υόρκη στις 13 Ιανουαρίου 1917.

Πώς έζησε ο Trotsky, που ήξερε μόνο γερμανικά και ρωσικά, στην Αμερική, χωρίς χρήματα, αλλά με διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη,με λιμουζίνα και οδηγό;

Έγιναν έρευνες, γιατί όταν έφυγε από τη Νέα Υόρκη το 1917 για την Πετρούπολη, για να οργανώσει τη μπολσεβίκικη φάση της επανάστασης, έφυγε με 10.000 δολάρια.
Το 1919 η Επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ διερεύνησε την μπολσεβίκικη προπαγάνδα και τα γερμανικά χρήματα ... υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την χρηματοδότηση από τη Γερμανία και τις επαναστατικές δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες από τους χρηματοοικονομικούς οίκους της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος Woodrow Wilson ήταν η «νονά νεράιδα» που παρείχε στον Trotsky  διαβατήριο, για να επιστρέψει στη Ρωσία, ώστε να «προωθήσει» την επανάσταση ... συνοδευόταν από ρωσική άδεια εισόδου και βίζα βρετανικής διέλευσης.


Πηγές:
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην αναρχική εφημερίδα «Διαδρομή Ελευθερίας» τον Μάιο του 2017.


Antony C. Sutton


Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία