Η κα Σακελλαροπούλου στη Λέσβο

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Λέσβο. Μίλησε για:
   Εργαλειοποίηση μεταναστευτικού, προκλητικότητα της Τουρκίας, κυριαρχικά μας δικαιώματα, διαφυλάξαμε τον Έβρο και το Αιγαίο,
   οφειλή όλων μας στις ένοπλες δυνάμεις, οι κάτοικοι είναι οι φύλακες της πατρίδας, 
   συνδρομή της ΕΕ στη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας

❗ ... ευτυχώς η θάλασσα απέκτησε σύνορα .,,,

... οι γιαγιάδες της Λέσβου

Δύο από τις εμβληματικές γιαγιάδες της Σκάλας Συκαμνιάς, την 90χρονη Αιμιλία Καμβύση και την 94χρονη Ευστρατία Μαυραπίδου, επισκέφθηκε χθες στον προσφυγικό συνοικισμό του χωριού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να τις ευχαριστήσει για όσα έπραξαν την περίοδο της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης «εκ μέρους όλων των Ελλήνων».

... επίτιμη δημότης Δ. Λέσβου

Στη Λέσβο «με τα μεγάλα αποθέματα αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης» όπως χαρακτηριστικά είπε, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου αναγορεύτηκε σε επίτιμη Δημότη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η αναγόρευση έγινε σήμερα Δευτέρα αργά το απόγευμα στο χώρο του Μουσείου Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή.

... μεταναστευτικές ροές

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές αλλά και η συνεχιζόμενη πρακτική της τουρκικής ηγεσίας
...
«επείγει σήμερα η αποσυμφόρηση της Λέσβου και η προώθηση αιτούντων άσυλο, από τις δομές φιλοξενίας του νησιού σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας. Είναι επίσης αναγκαία η έμπρακτη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».

... η Τουρκία

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο Λέσβου
«Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε όλες τις δυνατές διπλωματικές οδούς»
«Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν. Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ορθότητα των θέσεών μας. Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι θα παραμείνει».

... οι ένοπλες δυνάμεις

Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε επίσης λόγο για «οφειλή όλων μας» στις ένοπλες δυνάμεις «που με αυταπάρνηση και ετοιμότητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της πατρίδας», ενώ αναφέρθηκε και στο «δυσανάλογο βάρος» που επωμίστηκαν τα νησιά στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας παράλληλα πως
«Οι νησιώτες μας επέδειξαν ευθύνη και αλληλεγγύη, σε καιρούς δύσκολους. Διαφυλάξαμε, στον Έβρο και το Αιγαίο, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, όχι μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης».
... 
«Στην απέναντι όχθη, η απροκάλυπτη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, καθώς και η κλιμακούμενη προκλητικότητα της τουρκικής ηγεσίας, που κορυφώνεται τις μέρες αυτές με την έμπρακτη αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κάνει ακόμη πιο δύσκολο τον διάλογο. Οι μέρες είναι κρίσιμες και πρώτοι οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, οι φύλακες της πατρίδας μας, όλοι εσείς που καθημερινά βιώνετε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς, χρειάζεστε την αμέριστη στήριξή μας».


break_start
break_end

Πηγές:


Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία