ΗΠΑ, ο Ερντογάν φιλοξενεί τρομοκράτες

Το ΥπΕΞ των ΗΠΑ:
   Ανακοινώνει την αντίθεση του για τις σχέσεις Ερντογάν - Χαμάς
   Τονίζει ότι η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από ΗΠΑ και ΕΕ

♛ Μόλις η Τουρκία υποχωρήσει ... λίγο ... σε κάτι ... θα αλλάξουν και οι ανακοινώσεις. Είμαστε μόνοι μας.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοίνωση
...
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έντονα αντίθετες με το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου
...
Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση
...
οι συνεχιζόμενες επαφές του Ερντογάν με αυτή την τρομοκρατική οργάνωση λειτουργούν μοναχά ως παράγοντας που απομονώνει την Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα των Παλαιστινίων και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Γάζα.
...
το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεχίσει να εγείρει τις ανησυχίες του για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ερντογάν έχει καλωσορίσει ηγέτες της Χαμάς στην Τουρκία τη φετινή χρονιά, με την πρώτη συνάντηση να λαμβάνει χώρα την 1 Φεβρουαρίου.


Σχολιασμοί

28.08.20
Κύπριος Ευρωβουλευτής Μαυρίδης προς ΕΕ: Ο Ερντογάν συνεργάζεται με τρομοκράτες της «Χαμάς» - Infognomon Politics
Με γραπτή παρέμβασή του προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ/Αντιπρόεδρο, αρμόδιο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, J. Borrell, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) καταγγέλλει τον Τούρκο Πρόεδρο για φιλοξενία, στήριξη και συνεργασία με δύο διαβόητους καταζητούμενους τρομοκράτες, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης «Χαμάς» και καλεί την ΕΕ να ενεργήσει βάσει των διεθνών υποχρεώσεων και αρχών της

26.08.20
Η Χαμάς, το τραγικό λάθος του Ερντογάν | Liberal.gr
Ισραήλ: Η Τουρκία έδωσε διαβατήρια σε μέλη της Χαμάς

25.08.20
Τι σημαίνει το μεγαλοπρεπές άδειασμα του Ερντογάν από τον Πομπέο; Τι Τουρκία, τι Ιράν… | Hellasjournal.com
... Αυτού του είδους οι ανακοινώσεις δημοσιοποιούνται για χώρες όπως το Ιράν, η Συρία, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και για άλλους εχθρούς της Αμερικής.
... αποτελεί την πρώτη πραγματική στροφή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έναντι της σημερινής Τουρκίας, όπως την κατάντησε, ο Ερντογάν: είναι μία ακραία ισλαμική χώρα.
... η ανακοίνωση δεν θα κυκλοφορούσε χωρίς την έγκριση του Τραμπ
... το ΥπΕΞ ΗΠΑ υπογραμμίζει στον Ερντογάν ότι κρύβει στην Τουρκία διεθνείς τρομοκράτες, που δολοφόνησαν αθώους ... που καταζητούνται από την Ουάσιγκτον.

24.08.20
Ο κ. Πομπέο “ευλόγησε” το αντιτουρκικό μέτωπο του Νετανιάχου: Όμως οι ΗΠΑ θέλουν και την Τουρκία! | Hellasjournal.com
... η συνάντηση με την Χαμάς είναι και η πρώτη απάντηση της Τουρκίας στη συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Άγκυρα και Τεχεράνη επιτέθηκαν στη συμφωνία και ανανέωσαν τις απειλές τους εναντίον του Εβραϊκού Κράτους, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αμερικανικής στρατηγικής στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.
... Ο κ. Πομπέο αποθέωσε τη συμφωνία της Ιερουσαλήμ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ...  πρόβλεψε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αραβικές χώρες. ... με πρώτη, ελπίζει, τη Σαουδική Αραβία


Λέξεις εντοπισμού: #ΗΠΑ #Τουρκία

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία