Ο κατευνασμός του Βερολίνου προς την Τουρκία

●  Η ΕΕ (Γερμανία) ετοιμάζει γρήγορα κυρώσεις για τη Λευκορωσία, ενώ κατευνάζει την Τουρκία.
●  Η Γερμανία επιδιώκει να είναι ο διανομέας αερίου της Ευρώπης (Nord Stream).
●  Η Τουρκία θέλει πρόσβαση σε κοιτάσματα, και παρακώλυση του EastMed.
●  Έχουν κοινό συμφέρον μιας σύγκρουσης με Ελλάδα, Κύπρο.
●  Η Γερμανία προσπαθεί να ελέγξει την Ευρώπη, αλληλεγγύη δεν υπάρχει.
✎ P. Antonopoulos - GlobalResearch

♛ Σμύρνη 1922, κατά τον "συνωστισμό". Μόνο ένας Ιάπωνας καπετάνιος έσωσε Έλληνες πετώντας το φορτίο του. Τα βρετανικά, γαλλικά, ιταλικά πλοία ... μόνο με διαβατήριο (εδώ)

Σύνοψη από αναρτώντα ...
Ενώ το Βερολίνο ετοιμάζει γρήγορα κυρώσεις για τη Λευκορωσία, εμφανίζει μια αδιαφορία και διάθεση κατευνασμού για την Τουρκική επιθετικότητα έναντι Ελλάδας και την μακροχρόνια παραβίαση των θαλάσσιων περιοχών της Κύπρου.
Αρκετοί όπως ο Simon Heffer,από καιρό τώρα μιλάνε για το οικονομικό 4ο Ράιχ που εφαρμόζει η Γερμανία στην Ευρώπη.
Η Γερμανία και η Τουρκία είναι μεγάλα κράτη, με πληθυσμούς των 80 εκ., και χρειάζονται ενέργεια, την οποία δεν έχουν. Γιαυτό και είναι σύμμαχοι για εκατοντάδες χρόνια.
Με την βιομηχανοποίηση της Ευρώπης στα 1800, η Γερμανία χωρίς αποικίες, προμηθευόταν πρώτες ύλες από την Οθωμανική αυτοκρατορία, με την οποία και συνόρευε. Αυτό άλλαξε όταν η Ελλάδα επαναστάτησε και έγινε ανεξάρτητο κράτος, με την Σερβία και Βουλγαρία που ακολούθησαν.
Όμως η συμμαχία Γερμανίας - Τουρκίας, συνεχίστηκε και μετά το 1923, ακόμα και με τη Ναζιστική Γερμανία, με την οποία υπέγραψε Σύμφωνο Φιλίας στις 18 Ιουνίου 1941 (εδώ).
Όπως λέει και ο επικεφαλής του Nord Steam 2, Μ.Warning η Γερμανία θα γίνει ο μεγαλύτερος διανομέας αερίου στην Ευρώπη, παρά τις απειλές κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
Ο Γερμανός ΥπΕΞ (Maas), σε συνέντευξη με τον Ρώσο ομόλογο του (Lavrov) είπε ότι οι κυρώσεις μεταξύ εταίρων είναι λάθος, και η προμήθεια ενέργειας είναι θέμα κυριαρχίας των κρατών.
Με αυτήν την ήπια τακτική απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, η Γερμανία οδηγεί την Τουρκία σε σύγκρουση με την Ελλάδα. Αυτό είναι προς το συμφέρον:
  • και της Γερμανίας, καθώς θα επηρεάσει τον αγωγό EastMed, εξασφαλίζοντας την Γερμανία σαν τον μόνο προμηθευτή αερίου στην Ευρώπη,
  • και της Τουρκίας, με την ελπίδα είτε να ξεκινήσει σύγκρουση, είτε να αναγκάσει Ελλάδα και Κύπρο να της παραδώσουν περιοχές με κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Η απροθυμία Ουάσιγκτον και Βερολίνου να ελαφρύνουν τις απειλές πολέμου, έκαναν την Μόσχα να προσφέρει μεσολάβηση για μετριασμό της κρίσης.
  • Η Τουρκία μένει απομονωμένη στις απαιτήσεις της, έχοντας εξασφαλίσει την Γερμανική ανοχή.
  • Ελλάδα και Κύπρος βασίζονται στην Γαλλία και τα γειτονικά κράτη, για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους.
Η στάση της Γερμανίας επιδεικνύει ότι για αυτήν, η ΕΕ είναι ένας ειρηνικός μηχανισμός για να ελέγξει την ήπειρο. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει.

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία