Η Τουρκία κάνει εθνοκάθαρση χριστιανών στη Συρία


Η Τουρκική "Πηγή Ειρήνης" στη Συρία από τον Οκτώβριο του 2019
   αύξηση επιθέσεων του ISIS, βία κατά Κούρδων και χριστιανικών μειονοτήτων, 
   οι κάτοικοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους ...  η Τουρκία κάνει εθνοκάθαρση

✎ Π. Κράνιας Capital

♛ Η Τουρκική ειρήνη στη Συρία, όπως αναφέρεται στις ειδήσεις ... πραγματοποιείται ... με θάνατο και πλιάτσικο (Νοε. 19),  με υποστήριξη από τον Σόρος (Φεβ, 20), με δημογραφική αλλοίωση και εθνοκάθαρση Κούρδων (Μάι. 20) ... οσονούπω κοντά μας όπως φαίνεται και από τα επεισόδια στον Έβρο (Μαρ. 20) την πρόσφατη εξέγερση στη Μόρια (Μάι. 20) ... με την ντόπια υποστήριξη  αναρχικών (Ιαν. 19) και της "ελληνικής" ελίτ (Μαρ. 20).

...
Αναφέρει η Washington Times: 
Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία ... σχετικά με τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, Σύρους αντικαθεστωτικούς, πρώην τζιχαντιστές και μουσουλμάνους Ουιγούρους, τον Οκτώβριο του 2019.



...
Η Τουρκία ξεκίνησε την εισβολή στη Συρία, την οποία "βάπτισε" επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης", στις 9 Οκτωβρίου, με την απόσυρση των δυνάμεων των ΗΠΑ από την ΒΑ. Συρία
...
Τον Φεβρουάριο, έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) ανέφερε ότι ο αριθμός των επιθέσεων από το ISIS είχε αυξηθεί κατά σχεδόν 20% μετά την επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία - από μηνιαίο μέσο όρο 55 σε 66.
...
αύξηση του σεχταρισμού, ... αρνούνται σε χριστιανές και Κούρδες γυναίκες τις ταυτότητες επειδή δεν φορούν μαντίλα στο κεφάλι, ... επιδρομές σε νεκροταφεία. 
...
Μάικλ Ρούμπιν, μελετητής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρήσεων:
Αντί να σέβεται την ποικιλομορφία της περιοχής, η Τουρκία έχει εμπλακεί σε εθνοκάθαρση
...
Έιμι Οστιν  Χολμς, μέλος στο Κέντρο Woodrow Wilson και επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ:
η βία αυξάνεται κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων μετά την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του εκτοπισμού 137 χριστιανικών οικογενειών.
Αν η Τουρκία δεν αποσυρθεί από τις περιοχές που κατέλαβε, είναι απίθανο οι αρχικοί κάτοικοι… να επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους


Λέξεις εντοπισμού: #Τουρκία #Συρία


Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία