Δημογραφική αλλοίωση στη ΒΑ Συρία

   Η Τουρκική επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης" στη Συρία επιτυγχάνει.
   Τώρα στέλνουν τις οικογένειες των "μαχητών" τους να κατοικήσουν στις περιοχές που κατέλαβαν.
✎ Infognomon

♛ ... καλώς ορίσατε στις Τουρκικές επιχειρήσεις ειρήνης (βλ. σχόλια)


Οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να στέλνουν οικογένειες από τους «αντιπροσώπους»[1] μαχητές τους στις περιοχές που κατελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», στο πλαίσιο της πολιτικής της Τουρκίας για δημογραφική αλλαγή στην περιοχή.



Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) λένε ότι οκτώ λεωφορεία έφτασαν στην πόλη Σερεκάνιε (Ρας αλ-Αϊν) στην αγροτική περιοχή Αλ Χασακά, μεταφέροντας οικογένειες από την αγροτική περιοχή του βορείου Χαλεπίου, καθώς και ένα λεωφορείο που μετέφερε ένοπλους άνδρες που ανήκουν σε φατρίες τις οποίες υποστηρίζει το τουρκικό κράτος.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διευκόλυναν τη διέλευση αυτών των λεωφορείων.

Στις 21 Απριλίου, ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν ότι ένα κομβόι περίπου 150 οχημάτων που μετέφεραν εκτοπισμένες οικογένειες από Αλ Γούτα, Χομς και Ιντλίμπ έφτασε στην πόλη Ταλ Αμπιάντ, βόρεια της Ράκκα. Πάνω από 500 άτομα από τις οικογένειες των «αντιπροσώπων» μαχητών1 έφτασαν από την πόλη Τζαραμπλούς, βόρεια του Χαλεπίου.

[1] Πρόκειται για τους λεγόμενους proxy fighters. Οι «αντιπρόσωποι» μαχητές χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή πολέμων δι’ αντιπροσώπων ή διαμεσολαβητικών πολέμων (proxy wars)

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Σχόλια:

Το 2016 αναφέρθηκε η ανάμιξη τους Σόρος στη Συρία, συνδεδεμένη με την δημιουργία μεταναστευτικών ροών προς Ευρώπη (εδώ).

Στα τέλη του 2019 αναφέρθηκε από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ότι στη ζώνη που κατέλαβε η Τουρκία στη Συρία γίνονται εκτελέσεις, λεηλασίες, απαλλοτριώσεις, κτλ. που συνιστούν εγκλήματα πολέμου. (εδώ)

Ο Σόρος το 2020 ζήτησε από την Ευρώπη, να υποστηρίξει την Τουρκία στο Ιντλίμπ (εδώ).

Η χρήση εγκληματιών και εν συνεχεία ατάκτων (βασιβουζούκοι), η δημογραφική αλλοίωση περιοχών, ο οικονομικός στραγγαλισμός, η εκδίωξη πληθυσμών, οι βίαιες εκτοπίσεις, και τέλος οι γενοκτονίες, είναι παλιές και γνωστές τακτικές των Τούρκων (εδώ).

Πρόσφατα γνωστά παραδείγματα είναι οι Πόντιοι, Αρμένιοι, η Σμύρνη, και τελευταία, η Κωνσταντινούπολη το 1955 (εδώ), το 1964 (εδώ), όπως και η Ίμβρος και Τένεδος (εδώ).

Σε εξέλιξη η Κύπρος, έπεται η Θράκη (εδώ), και ετοιμάζεται η Γαλάζια Πατρίδα.

Στο βάθος ο ΟΗΕ, οι διαπραγματεύσεις, η διεθνής διαιτησία, τα δικαστήρια, η Χάγη, το Αμβούργο, κτλ. που μάλλον δεν βλέπουν τι γίνεται στη Συρία.

Σύντομα κοντά μας ... 



Λέξεις εντοπισμού: #Συρία:: #Τουρκία

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία