Τον Βαρουφάκη τον ξέραμε

   Ναρκισσιστής, υπερόπτης, άθεος, επαρμένος, εγωκεντρικός.
   Άσχετος, αμόρφωτος, ανεπαρκής, ξένος προς την Ελλάδα.
   Πουλάει λεξούλες και ύφος για να κάνει τη δουλειά του.
   Τέτοια άτομα βλάπτουν τον καθένα ξεχωριστά και όλη την Ελλάδα.
✎ Ε. Παπουτσή LastPoint







Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Τον Βαρουφάκη τον ξέραμε. Αυτοί που τον ψήφισαν στέκουν καλά στα μυαλά τους;

Όλοι ξέραμε τον Βαρουφάκη για τον ναρκισσισμό του, για την υπεροψία του, και για τα πολλά ελαττώματα του. Από το 13 έβγαινε Μεγάλη Πέμπτη και έλεγε ότι είναι άθεος (για να προκαλέσει) και ότι την κόρη του τη λένε Ξένια, επειδή αισθάνεται ξένη προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο μη σκεπτόμενος όχλος τον ψήφισε.

Όταν έγινε υπουργός είδαμε την ανεπάρκειά του σε όλα και την αμορφωσιά του με την κλασσική έννοια, – ο μορφωμένος άνθρωπος δεν φέρεται ποτέ με τέτοιο τρόπο, ο μορφωμένος και πνευματικός ανιδιοτελής, φέρεται με ενσυναίσθηση και συμπόνια στους ανθρώπους , όχι με τέτοιο επαρμένο ύφος να καλύψει την ασχετοσύνη σε όλα- καθώς και την έλλειψη γνώσεων του.

Δε ρωτάμε πώς πήρε τα πτυχία του, είδαμε το αποτέλεσμα στις κλειστές τράπεζες που συνέχισε με υπεροψία να λέει ότι έκανε το σωστό, ότι δεν έφταιγε, ενώ είχε καταστρέψει την Ελλάδα.

Είχε μάθει τη θεωρία των παιγνίων και μας νόμιζε παίγνια , αλλά δεν ήξερε ότι ο άνθρωπος δε γίνεται παίγνιο, γιατί έχει τα ένστικτα, τη νοημοσύνη, τη συνείδηση, τη διαίσθηση.

Πουλούσε διάφορες λεξούλες και ύφος για να κάνει τη δουλειά του, να μπει στη Βουλή και να επιδεικνύεται και εμείς να τον πληρώνουμε για να μας βλάπτει.

Ανελεύθερο, επαρμένο άτομο με δυσαρμονία μέσα του, άλλα λέει, άλλα κάνει, άλλα πιστεύει, πάντα εξαρτώμενος από το ατομικό του συμφέρον εις βάρος του συλλογικού.

Όλα αυτά τα ξέρει ένας φυσιολογικός νοήμων άνθρωπος.

Αυτοί που τον ψήφισαν είναι το ίδιο δυσαρμονικοί, νάρκισσοι, άρρωστοι, ιδιοτελείς, φιγουρατζήδες χωρίς προσόντα, και όταν φταίνε και βγαίνουν από πάνω;

Αυτό δεν είναι αυτοεκτίμηση, είναι ότι ρίχνω και υποτιμώ τους συνανθρώπους μου.

Γιατί τον έβαλαν στη βουλή; Έπρεπε να είχε τιμωρηθεί γι αυτά που έκανε στην Ελλάδα γεμάτος άγνοια και εγωκεντρισμό.

Ας ψάξουν μέσα τους και να μη τον ξαναβάλουν. Να τον διώξουμε . Έχει το ανεπίγνωστο σε όλα. Τέτοια άτομα μόνο βλάπτουν τον καθένα ξεχωριστά και όλη την Ελλάδα. Να φύγει και να μη κοροϊδεύει άλλους. Εμείς αρνούμαστε να πληρώνουμε τέτοια βλαβερά άτομα, ηθικά , αξιακά, οικονομικά, πολιτισμικά.

reak_start
break_end


break_start
break_end

Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία