Η άλωση Κωνσταντινουπόλεως στο Netflix

   Άλωση Κωνσταντινουπόλεως, τουρκική εκδοχή, στο Netflix, έξι επεισόδια.
   Περιγράφει ξεκάθαρα πως η Πόλη έπεσε "από μέσα".
   Ο κ. Μητσοτάκης να δει αυτήν την σειρά, αντί να συναντιέται με το ΕΛΙΑΜΕΠ.
   Ο Ερντογάν δεν θέλει να πάει στη Χάγη, είμαστε μόνοι μας.
✎ Γ. Τράγκας - Makeleio

... τηλεοπτική σειρά στο Netflix

Κυκλοφόρησε στο Netflix η τουρκική εκδοχή για την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Έξι επεισόδια με Τούρκους ηθοποιούς και αναλύσεις από Τούρκους καθηγητές.

... οι περιγραφές της άλωσης

Παρουσιάζονται όλες οι τακτικές του Σουλτάνου, και η διείσδυση των Τούρκων μέσω των Ελλήνων προυχόντων της Πόλης που ήταν ηττοπαθείς, μειοδοτικοί, προδότες και πληροφοριοδότες του Μωάμεθ και του τουρκικού στρατού.

 Και τότε υπήρχαν οι εθνοτερμίτες που έσπειραν την ηττοπάθεια μέσα στην Πόλη και πρότειναν στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να προσφέρει ανακωχή με όλα τα οφέλη της στους Τούρκους, να προσφέρει εδάφη και λύτρα, αρκεί να κρατήσει την Πόλη.
Ενημέρωναν τους Τούρκους και μπαινόβγαιναν στην πολιορκημένη πόλη, προκειμένου να υποσχεθούν στον Μωάμεθ τα πάντα αρκεί να λύσει την πολιορκία.
...
Μέσα στην ηττοπάθεια και στη δουλικότητα δεν έβλεπαν ότι οι Τούρκοι παρέπαιαν, είχαν πρόβλημα ανεφοδιασμού του στρατού με τρόφιμα και το μόνο πλεονέκτημα το οποίο δεν αρκούσε για να καταληφθεί η πόλη, ήταν οι συνεχείς βομβαρδισμοί με τα μεγάλα κανόνια που πλήρωσε πολλά για να κατασκευάσει ο Σουλτάνος.
...
σύμφωνα με το σενάριο που βλέπουμε, η Πόλη χάθηκε γιατί είχε μέσα της τους Νοταράδες, τους Γενοβέζους και άλλους που έσπειραν διχόνοια, κοίταζαν μόνο την τσέπη τους και έδιναν πληροφορίες στον Μωάμεθ.

... το ΕΛΙΑΜΕΠ

Τα επεισόδια ταιριάζουν με το ντοκιμαντέρ του ΕΛΙΑΜΕΠ για το πόσο ευτυχισμένοι ήταν οι Έλληνες 400 χρόνια.

Σήμερα, Τούρκοι και Έλληνες εθνοτερμίτες δουλεύουν για το νέο οθωμανικό κράτος, και την άλωση  του Αιγαίου, της Κύπρου και της Θράκης - σε πρώτη φάση.

Σίγουρα αντί να βλέπει τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ ο κος Μητσοτάκης, πρέπει να δει τουλάχιστον 3 φορές το σήριαλ

... στα σημερινά

Ερευνητικό σκάφος των Τούρκων επί 8 ώρες έπλεε μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας ... ακούσαμε ότι παρασύρθηκε από τα κύματα, ... όπως τη σημαία που πήρε ο αέρας στα Ίμια ... με την κυβέρνηση να "παρακολουθεί" ...
...
οι διεθνολόγοι (νομικοί) το ονομάζουν μόνιμη διαταραχή της νομής και κατοχής. Δηλαδή, ενοχλώ, μπαινοβγαίνω καθημερινά στην ιδιοκτησία σου, μέχρι που ο χρόνος και η ανοχή σου, μου δίνει το δικαίωμα να επικαλεστώ ότι είναι και δική μου ιδιοκτησία.
...
ο απώτερος σκοπός του κου Ερντογάν δεν είναι να πάει στη Χάγη ... οι απειλές και οι προκλήσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν ... το Αιγαίο, η Κύπρος, και η Θράκη, είναι μόνο η πρώτη φάση. Έχει και επόμενες.
...
Είναι τουλάχιστον κωμικό, να φωνάζουμε ότι δημιουργούμε γύρω μας αμυντική ασπίδα με διάφορες συμμαχίες, ενώ την ίδια ώρα η αδελφή του πρωθυπουργού και πολλοί άλλοι πραγματιστές λένε ότι οτιδήποτε συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.



Λέξεις εντοπισμού: τουρκοσειρές

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία