Συνεργασία Τουρκίας Πακιστάν σε ιστορική ταινία

●   Πακιστανική ταινία για τις ιστορικές σχέσεις Τουρκίας - Πακιστάν,
●   Με τίτλο Bear Witness (Sahit Ol) γύρω από το Κίνημα του Χαλιφάτου το 1920.
●   Για τη σωτηρία της Τουρκίας από τον ιμπεριαλισμό, τον Κεμάλ, και το ηρωικό Τουρκικό έθνος.
●   Η Τουρκική σειρά Dirilis: Ertugrul θα προβληθεί στο Πακιστάν μεταφρασμένη στα Urdu.

♛ Φαίνεται δεν βλέπουν "ελληνική" τηλεόραση


...
Ηθοποιοί από το Πακιστάν και την Τουρκία παρακολούθησαν μια ταινία που τονίζει τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας.

Η ταινία που έχει τίτλο Bear Witness (Sahit Ol), είναι στην εποχή του 1920, όταν η περιοχή μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν ήταν υπό Βρετανική διοίκηση. Περιστρέφεται γύρω από το ιστορικό κίνημα Khilafat Movement, που ξεκίνησε από τους Μουσουλμάνους της περιοχής για να σώσει την Τουρκία από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Η ταινία, που εμπνεύστηκε από πραγματικά γεγονότα, στην αρχή γυρίστηκε στα Urdu και θα μεταγλωττισθεί στα Τουρκικά. Πρωταγωνιστούν βραβευμένοι τηλεοπτικοί ηθοποιοί από Πακιστάν και Τουρκία.

Ο διευθυντής, πρώην Πακιστανός διπλωμάτης, Tahir Mahmood, λέγοντας ότι θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, πληροφόρησε το Anadolu για την ταινία:
Η ταινία αφηγείται την εποχή του 1920, στο απόγειο της Βρετανικής διοίκησης , που ακόμα και τότε οι πατέρες μας αψήφησαν την Βρετανική κυριαρχία και ξεκίνησαν μια μαζική κίνηση, που ονομάστηκε η Κίνηση Khilafat, για να βοηθήσουν τους Τούρκους αδελφούς τους και αδελφές τους στον αγώνα τους εναντίον των αποικιακών δυνάμεων. 
Έχει πλούσιο αφιέρωμα στον Τούρκο ηγέτη Μουστάφα Κεμάλ, όπως και στο ηρωικό Τουρκικό έθνος.
Η Τούρκικη σειρά δράσης Dirilis: Ertugrul, αφού έγινε δημοφιλής στην Μέση Ανατολή, Νότιο Αφρική και Νότιο Αμερική, διαδόθηκε και στο Πακιστάν. Τον τελευταίο χρόνο, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan, διέταξε την μετάφραση στα Urdu των πέντε σεζόν της σειράς, για να κάνει προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.
,,,

Σχόλια:

Η Τουρκική σειρά Diriliş: Ertuğrul (Wiki) απαγορεύτηκε σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 10 Φεβρουαρίου 2020.

Η Αίγυπτος (Fatwa Department) δήλωσε ότι η πρόθεση του Ερντογάν είναι να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Μέση Ανατολή, και την κυριαρχία στις Αραβικές χώρες που ήταν υπό Οθωμανική διοίκηση.

Φαίνεται ότι ετοιμάζουν νέα σήριαλ για την  "ελληνική" τηλεόραση ... σήριαλ που έκοψαν οι αραβικές χώρες ... μέχρι και τα Σκόπια ...






Λέξεις εντοπισμού: #Τουρκία #Πακιστάν #τουρκοσειρές

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία