Αλλαγές στον ποινικό κώδικα ... απέλαση αλλοδαπών κακοποιών (Α 74)

   Αλλοδαποί που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη:
   δεν μπορούν πλέον να κριθούν για απέλαση, και απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα

 ❗  Για όσους διατηρούν αμφιβολίες σχετικά με τους στόχους που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ      (βλέπε σχόλια)


Άρθρα 72 - 74
(Καταργούνται)

Άρθρο 74 - Ποινικός Κώδικας - Απέλαση αλλοδαπού
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 27/04/2015

1... το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την απέλαση αλλοδαπού που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη,  εάν κρίνει ότι η παραμονή του στη χώρα δεν συμβιβάζεται προς τους όρους της κοινωνικής συμβίωσης, λαμβάνοντας υπόψη ... (...)

2... Το δικαστήριο μπορεί, επίσης, να διατάξει την απέλαση από τη χώρα κάθε αλλοδαπού στον οποίο επιβλήθηκε μέτρο ασφάλειας των άρθρων 69, 71 και 72.

3... Το δικαστήριο που αποφασίζει την απέλαση του αλλοδαπού δράστη επιβάλλει σε αυτόν απαγόρευση επανεισόδου του στη χώρα, για χρονικό διάστημα έως δέκα (10) ετών. ... μπορεί να εξετάσει νέα αίτηση για επιστροφή ...

4.α... Η απέλαση εκτελείται με ενέργειες των αρμόδιων αστυνομικών αρχών, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία περί αλλοδαπών, καθώς και τους κανόνες του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου ...

4.β... β. Σε περίπτωση που ο αλλοδαπός παρεμποδίζει την προετοιμασία της απομάκρυνσής του, αρνούμενος να συνεργαστεί ... ο εισαγγελέας ... μπορεί να παρατείνει την κράτησή του ...

4.γ... Όταν η απέλαση καταστεί εφικτή κατά την αιτιολογημένη γνώμη της αστυνομικής αρχής, η απόφαση αναστολής αυτής ανακαλείται με την ίδια διαδικασία που εκδόθηκε ...

5... Εάν, σύμφωνα με την αιτιολογημένη έκθεση της αστυνομικής αρχής κατά την περίπτωση α' της παραγράφου 4, η απέλαση δεν είναι εφικτή για οποιονδήποτε λόγο ... τότε, μετά την υφ' όρον απόλυση ή την έκτιση ποινής, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών του τόπου κράτησης αναστέλλει υποχρεωτικά με διάταξή του την απέλαση, ... και ο κρατούμενος απολύεται αμέσως. Όταν η απέλαση καταστεί εφικτή, εφαρμόζεται αναλόγως η περίπτωση γ' της προηγούμενης παραγράφου.

6... Αυτός που παραβιάζει τον όρο ή τους όρους που του έχουν επιβληθεί από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών κατά την αναστολή της απέλασης, τιμωρείται με την ποινή του άρθρου 182 παρ. 1.

Σχόλια::

Ο Ποινικός Κώδικας

Μερικά σημεία του νέου Ποινικού Κώδικα:
  • Η Ένωση Εισαγγελέων αναφέρεται σε μαζικές αποφυλακίσεις, διασάλευση δημόσιας ασφάλειας, κτλ. αλλά δεν εισακούεται.
  • Καταργείται. (Α 150-151) η νοθεία στοιχείων στην υποστήριξη δικαιωμάτων και συμφερόντων του ελληνικού κράτους, και πρόκληση βλάβης στο Ελληνικό κράτος σε  συναλλαγή με άλλες κυβερνήσεις.
  • Η κατασκευή, κατοχή, διακίνηση εκρηκτικών γίνεται πλημμέλημα (Α 272) με πολλές συνθήκες πλήρους ατιμωρησίας.
  • κτλ.

❓   Οι ψήφοι ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει μόνο να αντικαταστήσει τον Ελληνικό πληθυσμό με λαθρομετανάστες, πράγμα που λέει και επίσημα (σχόλια του στο δημογραφικό), ή τις ψήφους τους, όπως υποθέτουν οι περισσότεροι.



❓ Οι εγκληματίες ;

Θέλει και πολλούς εγκληματίες να κυκλοφορούν στην Ελληνική επικράτεια.

Ίμβρος και Τένεδος

Οι εγκληματίες αυτοί θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη φάση εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού.

Έτσι ακριβώς έγινε η εκδίωξη των Ελλήνων από Ίμβρο και Τένεδο.
Πρώτα φορολόγησαν την περιουσία (varlik = ΕΝΦΙΑ) και μετά εγκατέστησαν ανοιχτές αγροτικές φυλακές (Σχοινούδι Ίμβρου).
Οι τρόφιμοι των φυλακών αυτών χρησιμοποιήθηκαν λίγο αργότερα για βιαιοπραγίες και φόνους εναντίον του ελληνικού πληθυσμού, χωρίς να κατηγορηθεί το Τουρκικό κράτος.

Βέβαια τέτοιες αναλογίες είναι καθαρά υποθετικές ... μέχρι να πραγματοποιηθούν







Πηγές:



Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία