Η μόνη διέξοδος του Ερντογάν

●  Η Αμερικάνικη ενεργειακή πολιτική στην Α. Μεσόγειο, μπορεί να στηριχθεί σε Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο. Η Ελλάδα δεν μπορεί. Η Αίγυπτος είναι τριτοκοσμική, ασύμβατη με τη Δύση.
●  Εάν ο Ερντογάν προσχωρήσει στις ΗΠΑ θα πάρει ανταλλάγματα στην Α. Μεσόγειο.
●  Εάν κλίνει προς Ρωσσία θα εξωθηθεί να ανατρέψει τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.
♛ Ότι και να γίνει θα αντιμετωπίσουμε το χειρότερο ... σύντομα
hellenic sunrise 2


... ο Ερντογάν πρέπει να προσφέρει κάτι στους υπηκόους του να βρει τρόπο να πείσει τους Τούρκους ότι διαθέτει όραμα για την οικονομική ανάπτυξη
Ο μόνος τρόπος είναι να παραμυθιάζει τους Τούρκους με τα πετρέλαια και αέρια της Μεσογείου τα οποία προς το παρόν ανήκουν σε Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο.

... Οι ΗΠΑ θέλουν αυτούς του υδρογονάνθρακες για να απεξαρτήσουν την Ευρώπη από Ρωσία, και να την εξαρτήσουν από δική τους τροφοδοσία.

... Επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί οικονομικά-στρατιωτικά-γεωπολιτικά-διπλωματικά για το εγχείρημα οι ΗΠΑ έχουν δύο επιλογές, την Αίγυπτο και την Τουρκία.

... Η Αίγυπτος είναι βέβαια μια τεράστια χώρα με τον μεγαλύτερο στρατό της Μ Ανατολής, ωστόσο είναι μια χώρα τριτοκοσμική με πολλές ιδιαιτερότητες είναι ασύμβατες με τον δυτικό κόσμο και οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να μπλέξουν πάλι με ιδιόρρυθμους Άραβες ,ειδικά τώρα που ξεφορτώνονται τους Σαουδάραβες.

... Η Τουρκία είναι πιο συμβατή με τα δυτικά δεδομένα,γεωγραφικά-πολιτισμικά-φυλετικά-οικονομικά, πάντα στο μέτρο του δυνατού. Αποτελεί τον κύριο διάδρομο του ''δρόμου του μεταξιού" της Κίνας, αλλά και τον διαχειριστή των στενών του Βοσπόρου. Οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία πίσω στο δυτικό στρατόπεδο.

... εάν ο Ερντογάν προσχωρήσει στο στρατόπεδο των ΗΠΑ και πάλι τότε ως αντάλλαγμα θα πάρει την άδεια για την κατάληψη και εκμετάλλευση-συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και ίσως και των κοιτασμάτων της Κύπρου.
Η Τουρκία θα παρέχει την ασφάλεια στην περιοχή και ο Ερντογάν θα πάρει αμνηστεία για τα σκάνδαλα  και παράταση ως μονάρχης. Εάν Κούρδοι και Τούρκοι συμφιλιώνονταν,όπως πρόσκαιρα κατάφερε ο Ερντγάν (Μαρ. 2013), η Τουρκία θα μετατρέπονταν σε πραγματική υπερδύναμη.
Ωστόσο οι ΗΠΑ με την βοήθεια των αριστεριστών αλλά και των Κεμαλικών κατάφεραν με τις ταραχές να εμποδίσουν την ειρήνευση Κούρδων -Τούρκων

... αν μείνει στην αγκαλιά του Πούτιν και πάλι η Ρωσία θα τον εξωθήσει σε πόλεμο εναντίον μας για να ακυρωθεί ο EAST MED που απειλεί το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στην Ευρώπη.
Η Ρωσία θέλει επίσης να καταργηθεί και ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος που αποτελείται από τον ΤΑΡ, την ζεύξη Αξιού -Δούναβη και την θαλάσσια γραμμή Σουέζ-Θεσσαλονίκη.

Ότι και να γίνει θα αντιμετωπίσουμε το χειρότερο, σύντομα!

Σχόλια:

Για αυτό και οι πολιτικάντηδες φροντίζουν να εξασθενούν με κάθε τρόπο και σε όλους τους τομείς τον Ελληνικό πληθυσμό, και τις συλλογικές του δομές.

... ηθικά, ψυχολογικά, πληθυσμιακά, εκλογικά, οικονομικά, στρατιωτικά, γεωπολιτικά, διπλωματικά, εσωτερική ασφάλεια, νομικά ... κτλ.

Στο ισοζύγιο αυτό, πρέπει να προστεθεί και το Ισραήλ.



Λέξεις εντοπισμού: #Τουρκία


Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία