Περιουσιολόγιο ...

Ετοιμάζεται διεθνώς φόρος στην περιουσία, όσων δεν έχουν καταφύγει σε φορολογικούς παραδείσους.
●  Φαίνεται ότι το πείραμα θα γίνει πάλι στην Ελλάδα
●  Εξ' ού και η επιμονή της Ναζιστικής ΑΑΔΕ στο περιουσιολόγιο
●  Στο πρότυπο της καταμέτρησης των περιουσιακών στοιχείων των Εβραίων το 1938.
●  Διότι οι πολίτες ανέχθηκαν την αυτοενοχοποίηση και σταδιακή φτωχοποίησή τους. Ούτε τα χρυσά τους δόντια δεν είναι πια ασφαλή.
The Analyst

 ♛ Και όλοι ξέρουν πως κατέληξε με τους Εβραίους
... στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταναγκαστική εργασία, θάλαμοι αερίων
... για όσους το βλέπουν σαν ένα ακόμα "οικονομικό" μέτρο

... φορολογία ιδιωτικής περιουσίας

θα επιλεχθεί κάποια στιγμή διεθνώς η επιβολή φόρου στα περιουσιακά στοιχεία όλων αυτών που δεν θα μπορέσουν να το αποφύγουν – με την έννοια πως αδυνατούν να τα διατηρήσουν σε φορολογικούς παραδείσους ή σε άλλες ασφαλείς τοποθεσίες και εταιρικές κατασκευές, όπως η ελίτ του 1%

... πειραματική εφαρμογή

θα πρέπει να προηγηθεί ένα πείραμα, ... που μάλλον θα διενεργηθεί ξανά στην πατρίδα μας

η διάσωση των ελληνικών τραπεζών ... θα προέλθει αναγκαστικά από τους μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες τους ... δεν είναι απίθανο να επιλεχθεί απλά η φορολόγηση τους (ένα 15% υποθετικά θα απέδιδε περί τα 20 δις €).

η πρόθεση του υπουργείου οικονομικών να δηλωθούν ... όλα τα είδη της ιδιωτικής περιουσίας ... για να χρησιμοποιηθούν ... για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας μέσω της φορολόγησης τους, δεν είναι απίθανο να αποτελεί την αφετηρία του πειράματος

... η ΑΑΔΕ με ναζιστική τεχνογνωσία

Διαφορετικά δεν εξηγείται η επιμονή στο περιουσιολόγιο, ... η ΑΑΔΕ που θα το δρομολογήσει ελέγχεται από τους Γερμανούς, και θυμίζει την καταμέτρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Εβραίων, στα πλαίσια της πολιτικής της ΑΡΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ που είχε ξεκινήσει το 1937.

Εκτός αυτού θα πρέπει να δηλώνουν τις μεταβολές στα περιουσιακά τους στοιχεία, όταν αυτές συμβαίνουν και όχι μία φορά ετήσια, όπως συνηθίζεται παντού – γεγονός που σημαίνει ότι, όταν αγοράζουν ή πουλούν κάτι, θα είναι υποχρεωμένοι μέσα σε ένα μήνα να υποβάλλουν δήλωση τροποποίησης, ενημερώνοντας άμεσα τις φορολογικές αρχές.

... η Ελλάδα σαν επιλογή

θεωρείται πως έχει επιλεχθεί η Ελλάδα ... αφενός μεν για την παντελή έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους των Πολιτών της ... αφετέρου η φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας μέσω του εκ προμελέτης εγκλήματος των μνημονίων – η οποία ολοκληρώνεται σταδιακά, με τις μαζικές κατασχέσεις και με τους πλειστηριασμούς.

εκτιμάται πως η πλειοψηφία θα αντιμετωπίσει χαιρέκακα την επιβολή φόρου σε όλους όσους θα διαθέτουν ακόμη περιουσιακά στοιχεία – οπότε όχι μόνο δεν θα εξεγερθεί αλλά, αντίθετα, θα χαρεί ενδόμυχα

Φυσικά έχει προηγηθεί η «αυτοενοχοποίηση» των Πολιτών οι οποίοι, χειραγωγούμενοι επιδέξια μέσω των ΜΜΕ, έχουν πεισθεί ανόητα πως σε αυτούς οφείλεται η υπερχρέωση της χώρας τους ... ενώ ασφαλώς δεν οφείλεται στους ίδιους, ιδίως μετά το 2010, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε το ΔΝΤ (ανάλυση).

... Επίλογος

Ανάλογες καταστάσεις συνόδευσαν τη δραστηριοποίηση του ΔΝΤ στη Νότια Κορέα – όπου οι Πολίτες της έδιναν στο κράτος ακόμη και τα χρυσά τους δόντια, για να εξυπηρετηθεί το χρέος

Στη Σοβιετική Ένωση ο Σολζενίτσιν περιγράφει μία περίοδο όπου το σοβιετικό καθεστώς, λόγω έλλειψης πόρων, είχε ξεκινήσει μία εκστρατεία για τον εντοπισμό και την κατάσχεση του χρυσού που κατείχαν οι Πολίτες
κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το Έθνος του ήταν υπεύθυνο για τα δεινά που πέρασε – δηλαδή ο λαός, επειδή τα ανεχόταν αδιαμαρτύρητα και δεν επαναστατούσε.
κατηγορούσε τους Ρώσους για τη συλλογική τους αποχαύνωση– θεωρώντας ότι σιωπούσαν όπως τα πρόβατα που οδηγούνταν στη σφαγή.

Αυτό που όμως γνωρίζουμε είναι ότι, όταν ένα υπερχρεωμένο κράτος δεν δηλώνει επίσημα την πτώχευση του, προσπαθώντας ανόητα να καλύψει τα παλαιά του χρέη με νέα, τότε χρεοκοπούν σταδιακά οι Πολίτες του – οι οποίοι κυριολεκτικά ληστεύονται μετατρεπόμενοι σε εσαεί εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους,  ενώ δεν είναι ασφαλή ούτε τα χρυσά τους δόντια.

Σχόλια::

Aryanization - Βικιπαίδεια Νόμος Arisierungsgesetz (1933-45)

Με την άνοδο των Ναζί το 1933 θεσπίστηκαν νόμοι και κανονισμοί που εισήγαγαν διακρίσεις για να παρέχουν νομική υποστήριξη στην «αποδυνάμωση» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των Εβραίων.

Σχετικές διαδικασίες καταστολής οικονομικής δραστηριότητας, στέρησης ιδιοκτησίας, εκκαθάρισης εταιρειών, απαλλοτρίωσης (Entjudung),  και πίστωσης.
  • μεταβίβαση της κυριότητας μιας επιχείρησης ή των επιχειρήσεων από ένα εβραίο σε μη-εβραίο ιδιοκτήτη,
  • κατάσχεση του μεγαλύτερου μέρους των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, όπως μετρητά, τίτλους, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, έπιπλα, την τέχνη, τη γη και διαμερίσματα
  • καταναγκαστική εργασία.

Η περίοδος 1933-1938, αποκαλείται εθελοντική.
Οι όροι της πώλησης ήταν ακόμα σε μεγάλο βαθμό επισήμως αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης χωρίς κυβερνητική επιρροή. Έγιναν όμως μαζικές, ξέφρενες πωλήσεις, και μεταναστεύσεις.

Η επόμενη φάση της λεγόμενης άγριας ξεκίνησε το 1938 στην Αυστρία μετά την προσάρτηση της Αυστρίας. Επίκεντρο τα πογκρόμ τον Νοέμβριο. Ακολούθησε απέλαση Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τέλος του 1938 το Τρίτο Ράιχ κατάργησε τον περιορισμό να δημεύεται νόμιμα κάθε περιουσιακό στοιχείο των Εβραίων.

Οι φάσεις είναι γνωστές, και έχουν απόλυτη συνάφεια με τα συμβάντα στην μνημονιακή Ελλάδα:
  1. Αύξηση φορολογίας.
  2. Αυτοενοχοποίηση των θυμάτων.
  3. Περιορισμός οικονομικής δραστηριότητας.
  4. Νομικά μέτρα (κατασχέσεις, περιουσιολόγιο).
  5. Άρση νομικών εμποδίων.
  6. Συγκέντρωση σε γκέτο.
  7. Απέλαση και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  8. Καταναγκαστική εργασία.
  9. Εξολόθρευση.




Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία