Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στην Θράκη

●   Οι μουσουλμάνοι, ειδικά οι Πομάκοι και Ρομά, έχουν Ελληνική συνείδηση.
●   Στη Θράκη συμβιώνουν αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι.
●   Όμως η Θράκη είναι έρμαιο ακραίων στοιχείων, και από τις δύο πλευρές.
VIA Diplomacy


...
Πριν λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θράκη (Ξάνθη), ξεδίπλωσε την πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει σε σχέση, όχι με τους Έλληνες μουσουλμάνους, αλλά με το Τουρκικό Προξενείο.

... η Θράκη έρμαιο ακραίων στοιχείων

Ο Ελληνισμός δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην Θράκη ... η περιοχή είναι έρμαιο ακραίων στοιχείων, από την Αθήνα και την Άγκυρα. ... χτίζονται πολιτικές καριέρες και από την δύο μεριές, ... σε πείσμα όμως των κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν μια συνύπαρξη μοναδική στο κόσμο.

Το τουρκικό προξενείο δεν ελέγχει περισσότερα από 400-500 άτομα στην Θράκη ... είναι όμως ικανά να τρομοκρατούν μέσα από τα τεμένη ... και την οικονομία όλους τους μουσουλμάνους,
Από την άλλη πολιτικοί και ακραίοι από την Αθήνα χτίζουν το πατριωτικό τους προφίλ σε ένα κατά φαντασίαν πρόβλημα
Διαβάστε επίσης: Η επίσκεψη του Αμερικανού Προξένου στην Θράκη βάζει «φρένο» στο Τουρκικό Προξενείο
...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος με σημαία την αντίσταση στο τουρκικό προξενείο, συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές του 2014 στην ΑΜΘ και κατάφερε να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος. Από την ημέρα που μπήκε στην κυβέρνηση, δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανά με την Θράκη.

... Οι μουσουλμάνοι με Ελληνική συνείδηση

Οι μουσουλμάνοι, και ειδικά οι Πομάκοι και Ρομά, έχουν καθαρά Ελληνική Συνείδηση και αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Ο Ελληνισμός στην περιοχή είναι έντονος, οι Πομάκοι ως οι μοναδικοί γηγενείς της περιοχής, έχουν καταφέρει στο πέρασμα των χρόνων κρατήσουν όλες τις παραδόσεις τους που έρχονται από την αρχαιότητα.
Διαβάστε επίσης: Η επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε και στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης.

Την 25η Μαρτίου πολλοί από αυτούς εκφράζουν ανοιχτά αυτά τα στοιχεία και την αγάπη τους προς την Ελλάδα. Για αυτούς η Ελλάδα δεν είναι απλά ένας γεωγραφικός χώρος, όπως λανθασμένα πιστεύουν όλοι οι πατριδοκάπηλοι, αλλά είναι ιστορία, γλώσσα, πολιτισμός.
Παρακάτω είναι μόνο δύο από τα χιλιάδες Post στα Social που κάνουν Έλληνες μουσουλμάνοι στις Εθνικές εορτές



Λέξεις εντοπισμού: #Θράκη

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία