πΓΔΜ: ξεκινούν αλλαγές σε ιστορία, αρχαιολογία, χάρτες, κτλ.

●  Sasho Klekovski, Macedonian Center for International Cooperation (MCIC)
●  η συμφωνία των Πρεσπών θα νομιμοποιηθεί ουσιαστικά με τις επόμενες εκλογές προέδρου και κυβέρνησης στα Σκόπια.
●  Χάρτης του 1872 με τα όρια της Μακεδονίας, όπως τα δημοσιεύουν οι Σκοπιανοί και πολλά ΜΜΕ.


♛ ... Προετοιμασία εφαρμογής του Άρθρου 8 για εξέταση και αναθεώρηση ιστορικών, αρχαιολογικών και εκπαιδευτικών θεμάτων, χαρτών, ιστορικών ατλάντων, οδηγών διδασκαλίας ..


Σοβαρό μήνυμα στην Αθήνα στέλνει ο Σκοπιανός ειδικός Sasho Klekovski, 
μέλος του ιδρύματος Macedonian Center for International Cooperation (MCIC) 
που έχει σχέσεις με τον γνωστό μας Τ.Σόρος, 
επισημαίνει στην ελληνική πλευρά, ότι «η συμφωνία των Πρεσπών θα «νομιμοποιηθεί» ουσιαστικά με τις επόμενες εκλογές προέδρου και κυβέρνησης στα Σκόπια».
εθνικιστικές ιστοσελίδες των Σκοπίων επικαλούνται δήθεν χάρτη του 1872, ο οποίος φέρεται να τυπώθηκε στην Αθήνα την ίδια χρονολογία και ο οποίος δείχνει την έκταση της ελληνικής βέβαια Μακεδονίας την οποία τότε κατείχαν οι Οθωμανοί. 
Μόνοι που οι Σκοπιανοί βλέπουν ξεχωριστή περιοχή την οποία όπως έχουν δηλώσει πολλές φορές κατέκτησε ο ελληνικός στρατός το 1912-13.


ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΝΤΕΛΣΕΦ

Ο Γκεόργκι Νικόλοφ Ντέλτσεφ (Κιλκίς, 4 Φεβρουαρίου 1872 – Μπάνιτσα, 4 Μαΐου 1903) γνωστός ως Γκότσε Ντέλτσεφ, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ανθέλληνες στο οποίο καταλογίζονται πολλές ωμότητες κατά ελληνικών πληθυσμών.

Ήταν Βούλγαρος που πολέμησε ναι μεν ενάντια στους Τούρκους στην Μακεδονία και την Θράκη, αλλά ήταν ταυτόχρονα ηγέτης της γνωστής σήμερα ως, «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (ΕΜΕΟ), μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρούσε στην ελληνική και μία Μακεδονία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η οργάνωση στην οποία υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, ονομάζονταν αρχικά Βουλγαρική Μακεδονο-Αδριανουπολίτικη Επαναστατική Επιτροπή (ΒΜΑΕΕ) και ευθύνεται για τον θάνατο πολλών Ελλήνων ιεραρχών, πολιτών και χωριών ολόκληρων που ήθελαν να υποκύψουν στην Βουλγαρική εξουσία.

Συμφωνία Πρεσπών Άρθρο 8, εδάφιο 5

Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μια Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές.

Η επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και τους Συμβουλίου της Ευρώπης.



Λέξεις εντοπισμού: Συμφωνία #Πρεσπών #Μακεδονικό

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία