Η Άγκυρα πανηγυρίζει για τη συμφωνία των Πρεσπών

●  Οι υπέρμαχοι της συμφωνίας προπαγανδίζουν "να κλείσουμε το μέτωπο με τα Σκόπια, για να αφοσιωθούμε στην απειλή της Τουρκίας"
●  Το αντίθετο συμβαίνει.
●  Μετά τον Β' ΠΠ η Τουρκία ενδιαφερόταν για τη δημιουργία ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους στα Βαλκάνια
✎ Δημοκρατία Κ.Χολέβας

♛ ... Η Τουρκία υποστηρίζει το Βαλκανικό μουσουλμανικό τόξο,  από την συνθήκη Βουκουρεστίου του 1913. Η συμφωνία των Πρεσπών το ενισχύει.

...
οι προπαγανδιστές της επαίσχυντης συμφωνίας ισχυρίζονται
να κλείσουμε το μέτωπο με τα Σκόπια για να αφοσιωθούμε στη μεγάλη απειλή που είναι η Τουρκία



Το αντίθετο συμβαίνει. 
Η Τουρκία πάντα ενδιαφερόταν για τη δημιουργία ανεξαρτήτου «Μακεδονικού» κράτους στα Βαλκάνια.
  • Το 1942, επί Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τούρκος Πρέσβυς στο Λονδίνο Ρεούφ Μπέης συνάντησε τον εξόριστο Έλληνα Πρωθυπουργό Εμμανουήλ Τσουδερό και τού δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί τη δημιουργία ενός φιλοτουρκικού διαδρόμου μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας με τη δημιουργία ξεχωριστού «Μακεδονικού» κράτους.
  • Ο Αμερικανός Φρανκ Βέμπερ στο πολυσυζητημένο βιβλίο του «Ο Επιτήδειος Ουδέτερος» αναφέρει ότι η Τουρκία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήθελε να δημιουργήσει μία ζώνη τουρκικού ελέγχου μεταξύ του Γερμανικού και του Σλαβικού κόσμου αποσπώντας εδάφη από τη Βόρειο Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
  • Αμέσως μόλις αποσχίσθηκαν τα Σκόπια από τη Γιουγκοσλαβία (1991) η γείτων Τουρκία έσπευσε να τα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πιέσεως εναντίον μας.
     - Τον Μάιο του 1992 ανακοινώθηκε ότι η Άγκυρα αναλαμβάνει την εκπαίδευση των αξιωματικών του νέου στρατού των Σκοπίων.
     - Τον Μάρτιο του 1993 το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε το βιβλίο «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική», το οποίο διανεμήθηκε σε όλες τις στρατιωτικές σχολές. Ο συντάκτης του βιβλίου επαναλαμβάνει τη σκοπιανή προπαγάνδα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας και ότι στη Βόρειο Ελλάδα ζει «Μακεδονική» μειονότητα 300.000 ατόμων! 
  • κτλ.



Λέξεις εντοπισμού: #Μακεδονικό Συμφωνία #Πρεσπών #Τουρκία

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία