Χειμάρρα - Δήμευση περιουσιών Ελλήνων

   Αποκαλείται τουριστική αξιοποίηση, αλλά αφορά περιουσίες μόνο Ελλήνων.
   το ΥπΕΞ ζητά ανάκληση απόφασης
   Η Αλβανία εφαρμόζει χαμηλής έντασης εθνοκάθαρση της ελληνικής μειονότητας.

♛ Τουριστική αξιοποίηση με μηδενική επένδυση σε γη, είναι καλή μπίζνα. Εξασφαλίζεις και τη λειτουργία με πολύ φτηνό υπηρετικό προσωπικό ... από αυτούς που τους πήρες τη γη και τα σπίτια ...

...
ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υπέγραψε την από 21/11 απόφαση αρ. 708 του υπουργικού συμβουλίου,
η οποία ορίζει ότι 46 τεμάχια στα νότια παράλια της χώρας περνάνε στην ιδιοκτησία του υπουργείου Τουρισμού, με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση
...
σε σύνολο 46 τεμαχίων συνολικής έκτασης 1.614 εκταρίων, τα 41 τεμάχια έκτασης 1.377 εκταρίων βρίσκονται στον Δήμο Χειμάρρας και μόνο πέντε τεμάχια, έκτασης 237 εκταρίων, βρίσκονται στην Αυλώνα και τα Εξαμήλια
...
Οι εκτάσεις που οικειοποιείται το υπουργείο Τουρισμού της Αλβανίας, με σκοπό την παραχώρησή τους έναντι ενός ευρώ, ανήκουν σε Έλληνες, χριστιανούς ορθόδοξους του Δήμου Χειμάρρας.
...
ΥπΕΞ Ελλάδας
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο υπουργείο τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών.
Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να επανεξετάσει το νόμο, μεριμνώντας ώστε να αποδοθούν άμεσα τίτλοι ιδιοκτησίας σε όλους ανεξαιρέτως τους νόμιμους ιδιοκτήτες.
...
σχέδιο χαμηλής έντασης εθνοκάθαρσης της ελληνικής μειονότητας
αρπαγή ελληνικών περιουσιών από Αλβανούς που έρχονται από άλλες περιοχές και εμφανίζουν δύο ψευδομάρτυρες και ψεύτικους «τίτλους» που ανάγονται στην οθωμανική περίοδο.
Πρόκειται πια για βιομηχανία, η οποία, όχι μόνο, γίνεται ανεκτή, αλλά και προωθείται ξεδιάντροπα από το αλβανικό κράτος.
...
ΚΚΕ
Η προκλητική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, σε βάρος της ελληνικής μειονότητας και των περιουσιών αυτών των ανθρώπων, όχι μόνο είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί, αλλά αποδεικνύει και πόσο ψεύτικο είναι το επιχείρημα ότι δήθεν η ένταξη χωρών σε συμμαχίες, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας κι εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Σχόλια::

Η δήμευση περιουσιών στον πολιτικά ορθό λόγο της Αλβανίας του Σόρος, λέγεται  τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Έτσι αξιοποιείται σταδιακά και το κέντρο της Αθήνας, με την βοήθεια του άβατου των Εξαρχείων, των κουκουλοφόρων που έρχονται από το εξωτερικό, και των συνεχών εκδηλώσεων με μολότωφ.

Μερικές πληροφορίες ακόμα

Όταν από ατύχημα πεθαίνει Αλβανός, η ΕΛ.ΑΣ εξιχνιάζει και απαντά στην Αλβανία άμεσα. Οι απαντήσεις 30 Βορειοηπειρωτικών σωματείων, για τη στάση της Αστυνομίας στην υπόθεση Κατσίφα, ακόμα ... συντάσσονται.

Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι εκδίδουν Ελληνικά διαβατήρια έναντι 1000 €. Το ΥπΕΞ και η ΕΛ.ΑΣ τηρούν σιγή.

Το ότι τα Ελληνικά διαβατήρια, εκδίδονται από εταιρεία του Σόρος, μάλλον δεν απασχολεί τον πρωθυπουργό και το ΥπΕΞ, αλλά ούτε και κανένα κόμμα στην Ελληνική Βουλή.

Η Αλβανική Αστυνομία, σε επανειλημένα επεισόδια, δείχνει περίεργη και επιλεκτική συμπεριφορά προς τους Έλληνες για τα μπλουζάκια που φοράνε, την ίδια ώρα που αγνοεί εκτεταμένες χασισοκαλλιέργειες και επιθέσεις με μπαζούκας. Αλλά και η Ελληνική Αστυνομία (Σχόλια) δεν πάει πίσω.

Στα ΜΜΕ γίνεται εκστρατεία συμβόλων για την Μεγάλη Αλβανία, και περίεργες εκδόσεις Ελληνικών διαβατηρίων σε Αλβανούς.

Ο επίτροπος για της διεύρυνση της ΕΕ, μιλάει για αναδιάρθρωση συνόρων Αλβανίας - Ελλάδας, αν και διευκρίνισε μετά ότι "εννοούσε" την ΑΟΖ.

Η Δημοκρατία της Τσαμουριάς έχει ιδρυθεί, αναγνωρισθεί από ΕΕ και Ελλάδα, και απομένει ο καθορισμός του εδαφικού χώρου της "Ελληνο-Τσαμικής ομοσπονδίας".

Δεν έχει επίσης σημασία, ότι ο γιός του Σόρος φωτογραφίζεται παρέα με τον Έντι Ράμα όταν περιοδεύει τα Βαλκάνια.

Ούτε απασχολεί την Αλβανία και την Ελλάδα, ότι στις ΗΠΑ ο Σόρος ελέγχεται από τη δικαστική εξουσία για αποσταθεροποιήσεις κρατών ιδίως πΓΔΜ και Αλβανίας.

Και βέβαια καμία κυβέρνηση δεν συνδέει την λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό από το Ισλάμ, με τις επιδιώξεις του Σόρος για γρήγορο και πολύ κέρδος ...

Πηγές:



Λέξεις εντοπισμού: #Αλβανία

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία