ΤτΕ: σχέδιο για κόκκινα δάνεια

Τα κόκκινα δάνεια ως μηχανισμός υποταγής του χρεωμένου Έλληνα, Γιώργος Παπασίμος
Χρεοκρατία, σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας
   Αποδεκτές στο νεοφιλελεύθερο περιβάλλον τεχνικές (όπως σε Ισλανδία, Κύπρο) δεν εφαρμόζονται.
   Είναι στρατηγική επιδίωξη των δανειστών για την "σκύλευση" της Ελλάδας.
   Ομόθυμα συνεργεί το εγχώριο πολιτικό προσωπικό.
SLpress Γ. Παπασίμος
 ♕ Το βαθιά εξαρτημένο και ανίκανο πολιτικό προσωπικό εξουσίας και η ντόπια οικονομική ολιγαρχία επιχειρούν για μια ακόμα φορά να φορτώσουν τα βάρη στις πλάτες των φορολογουμένων.

...
Το ακανθώδες αυτό ζήτημα δημιουργήθηκε από δύο αντιθετικές παραμέτρους
  • επιθετική τραπεζική πολιτική κατά την περίοδο των παχιών αγελάδων
  • βίαιη εμφάνιση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης το 2008 στις ΗΠΑ
...
εκτός από την ψήφιση του Ν 3969/2010 περί Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών, ουδέν άλλο έγινε
με τις δυσμενείς τροποποιήσεις του νόμου αυτού όσο και με την συνεχώς αρνητική νομολογία των δικαστηρίων, ως προς τις δυνατότητες ένταξης σ’ αυτόν, έχει περιοριστεί σημαντικά η κοινωνική του εμβέλεια
...
έχουν αφεθεί σε πλήρη ελευθερία και ασυδοσία τα πάσης φύσεως «κερδοσκοπικά κοράκια», να «κατασπαράξουν» την ιδιοκτησία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
...
Η Ισλανδία εφάρμοσε  δίκαιη σεισάχθεια όλων των ληφθέντων δανείων (κόκκινων και πράσινων), σε ποσοστό 30% έως 70% των τόκων και του κεφαλαίου, ανάλογα με την οικονομική δύναμη κάθε δανειολήπτη
...
Η Κύπρος, νομοθέτησε τη «ρήτρα προτεραιότητας του δανειολήπτη» έναντι των funds, στα οποία οι τράπεζες σκόπευαν να πουλήσουν τα δάνεια. Δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε δανειολήπτη, προσφέροντας αυτός τιμή ελάχιστα μεγαλύτερη από το μειωμένο ποσοστό, με το οποίο πωλούνταν το δάνειο του σε αυτά, να αναλαμβάνει ο ίδιος το δάνειό του
...
στην Ελλάδα διαπράχθηκαν «διαρκή οικονομικά εγκλήματα».
Αυτό συνέβη:
  • με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία έχουν εξαφανιστεί, αφού αυτές σήμερα είναι «οικονομικά πτώματα». 
  • με την πώληση των δανείων αντί πινακίου φακής σε ξένα και ντόπια funds, 
  • σε συνδυασμό με τους επιθετικούς και μαζικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που πλέον αγγίζουν τον σκληρό πυρήνα της λαϊκής κατοικίας.
...
Οι παραπάνω λύσεις, είναι προφανές, ότι δεν αποτελούν απαγορευμένη διαδικασία για την παγκόσμια νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία και τους κερδοσκόπους δανειστές. Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν από τη Μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ.
...
Ως εκ τούτου, η επιμονή για μη εφαρμογή τους στην περίπτωση της Ελλάδος, που συνεχίζει να είναι το «διεθνές πειραματόζωο», μόνο σε στρατηγική επιδίωξη των δανειστών μπορεί να αποδοθεί (πλήρης αφελληνισμός της ελληνικής παραγωγικής βάσης, προστασία του εξαρτημένου παρασιτικού ελληνικού κεφαλαίου και «σκύλευση» των «φιλέτων» της ελληνικής γης.
...
Ομόθυμα συνεργεί σε αυτό το έγκλημα το τραγικά αδιάφορο για την προστασία των εθνικών συμφερόντων εγχώριο πολιτικό προσωπικό.
...
Μέσα σε αυτό το «παραλυτικό» περιβάλλον, δημοσιεύθηκε πρόσφατα το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων
...
Το βαθιά εξαρτημένο και ανίκανο πολιτικό προσωπικό εξουσίας και η ντόπια οικονομική ολιγαρχία επιχειρούν για μια ακόμα φορά να φορτώσουν τα βάρη στις πλάτες των φορολογουμένων.
...
Θα πρέπει, τέλος, να τονισθεί ότι η υπόθεση του εσωτερικού χρέους και των κόκκινων δανείων, που αφορά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν αποτελεί απλώς μια οικονομική πτυχή, αλλά κάτι ευρύτερο.
Αποτελεί και τεχνική διακυβέρνησης και ελέγχου των ατομικών και συλλογικών υποκειμένων. Τέτοια, άλλωστε, αποτέλεσε και για την Ελλάδα το δημόσιο χρέος. Λειτούργησε ως μοχλός για να μετατραπεί αυτή σε μια ιδιότυπη «αποικία χρέους».

Σχόλια:

Υπάρχει και μια χειρότερη πιθανή εκδοχή:
  • Οι δανειστές δεν έχουν ανάγκη από χρήματα. Μπορούν να δημιουργήσουν όσα θέλουν.
  • Ούτε θέλουν τα ακίνητα των Ελλήνων, έχουν πολύ καλύτερα.
  • Θέλουν όμως να κατέχουν και εκμεταλλεύονται:
     - εμπορευματικές μεταφορές (λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, αποθήκες),
     - μεταφορές ενεργειακών πόρων
     - αποθέματα υδρογονανθράκων
     - εκμεταλλεύσιμη γή (όπως για τουριστική αξιοποίηση)
  • Τα παραπάνω είναι πολλά τρις κάθε χρόνο.
  • Και δεν θέλουν να τα μοιράζονται με τους γηγενείς ...
  • Και για να γίνει αυτό θέλουν:
     - να μην υπάρχει ομοιογενής πληθυσμός (λαθρομετανάστευση, ελληνοποιήσεις)
     - να έχουν υπάκουο πολιτικό προσωπικό
     - να ελέγχουν την διακίνηση χρήματος (κεφαλαιακοί έλεγχοι, πλαστικό χρήμα, τράπεζες)
     - να περιορίζουν τις οικονομικές δραστηριότητες,
     - να ελέγχουν τις τιμές σε κατοικίες,  τρόφιμα, ρεύμα, νερό, καύσιμα, κτλ.
     - να μπορούν να φορολογούν κατά το δοκούν ("και τα κοτέτσια")
  •  Ο καλύτερος τρόπος είναι να έχουν πολλές, μικρές και ανομοιογενείς πληθυσμιακά επαρχιακές ή κρατικές (αλλά χαλαρές, τύπου Λιβάνου) οντότητες, των οποίων ο πληθυσμός να είναι πλήρως εξαρτημένος.

Αυτό εξηγεί μεγάλο μέρος από τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, σε πολλούς τομείς, όπως στις εσωτερικές λειτουργίες (πχ. εσωτερική ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών, ΕΟΖ), στην οικονομία (όπως περιγράφεται στο παρόν άρθρο), στην εξωτερική πολιτική, κτλ.

Πόσα παίρνει η Ελλάδα, για την λειτουργία του αγωγού TAP;
Τίποτα.

Τι κάνει η Αλβανία με τη δήμευση των ακίνητων περιουσιών των Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα; Κάνει τουριστική αξιοποίηση περιοχής, χωρίς κόστος απόκτησης γής.
Καλή μπίζνα.

Τι έγινε με την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος. Η Ελλάδα ζήταγε αρχικά  600 εκ.€, και λόγω παρέμβασης της ΕΕ ανέβηκε στα 1.389 εκ.€. Αν δεν το έπιανε η ΕΕ θα κέρδιζε η εταιρεία μισό δισ. Καλό κέρδος

Τον Απρίλιο του 2018 η Ελλάδα μείωσε τη συμμετοχή της στα ΕΛΠΕ. Τον Νοέμβριο του 2018, τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν ρεκόρ κερδών. Για τα επόμενα πολλά χρόνια, η Ελλάδα θα μετέχει ολιγώτερο στα κέρδη των ΕΛΠΕ. Έναντι ποίου τιμήματος άραγε;

Τον Δεκέμβριο του 2018 το ΔΝΤ ανακοίνωση ότι η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα είχε πτώση 30% (από το 2010). Ήταν και μνημονιακή υποχρέωση η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές αξίες.
Για τον ΕΝΦΙΑ, η προσαρμογή προς τα κάτω δεν έγινε ποτέ, και τώρα ανακοινώνονται αυξήσεις.

κτλ.

Αυτά ακριβώς θέλουν.




Λέξεις εντοπισμού: #Σχόλια

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία