Η αποδόμηση της 28ης Οκτωβρίου

  Χρηματοδοτούνται για να διορθώνουν την ιστορία.
  Λες και τα γεγονότα έχουν κάποια βλάβη
   Εξευτελίζουν τα γεγονότα που έκαναν τους Έλληνες πολίτες, από ραγιάδες.
   Αναπαράγουν και στη Βουλή ανοησίες, όπως ο κ. Ψαριανός που ισχυρίζεται:
♛ ότι η Γαλλική βοήθεια στην Αμερικανική Επανάσταση, δημιούργησε τις ΗΠΑ.
SLpress Π. Πιζιάνας


...
διάφορες διακρατικές επιτροπές διορθώνουν τα σχολικά βιβλία ιστορίας προς το πολιτικώς ορθόν.
Ιστορικά γεγονότα και φαινόμενα διορθώνονται σαν να είχαν κάποια βλάβη με κριτήριο τη χρηματοδότηση από διάφορα ιδρύματα
...
Ένας από τους στόχους είναι η ελληνική Επανάσταση του 1821 το γεγονός που κατέλυσε το καθεστώς του ραγιά και εγκαθίδρυσε το καθεστώς του πολίτη, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
...
ανάλογες ενέργειες, έχουν γίνει σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, ΗΠΑ, εξαιρετικά περιορισμένες, για παράδειγμα οι ΗΠΑ ποτέ δεν αμφισβήτησαν τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας τους.
...
στα 11 τμήματα ιστορίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων μόνο ένα διαθέτει αυτοτελές γνωστικό αντικείμενο με θέμα την ελληνική Επανάσταση
το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) προκήρυξε έναν διαγωνισμό για την επέτειο για δέκα τελικά έργα, με ό,τι ο καθένας νομίζει., χάντρες και καθρεφτάκια για το 1821.
Διάφορα εφοπλιστικά ιδρύματα μπορεί να χρηματοδοτήσουν άνετα ένα σαχλούτσικο χάπενινγκ, αλλά όχι μια επιστημονική έρευνα για το 1821.
...
Το πλέον ενδιαφέρον, ωστόσο, εντοπίζεται στον ισχυρισμό πως η ελληνική Επανάσταση επικράτησε χάρη στην ναυμαχία του Ναβαρίνου, χάρη στον στόλο των ξένων δυνάμεων.
δεν γνωρίζουν πως το επίσημο γαλλικό κράτος στήριξε με στρατό, όπλα και άλλη βοήθεια τους Αμερικανούς επαναστάτες, απλά επειδή μάχονταν εναντίον της Βρετανίας.
Οι Γάλλοι κέρδισαν την αμερικανική Επανάσταση ;;;
...
❓ Από πού προέρχεται αυτό το πάθος, η υποτίμηση, η προσπάθεια μηδενισμού, ο εξευτελισμός του ιδρυτικού γεγονότος της δημιουργίας του ελληνικού εθνικού κράτους, που έκανε τους ραγιάδες πολίτες ;;;
...
Πρόσφατο παράδειγμα της μακροχρόνιας αναπαραγωγής στερεότυπων διαμορφωμένων από τον βρετανικό τύπο και ερασιτέχνες ή εμπειριστές Βρετανούς ιστορικούς, αποτελεί η ομιλία στην Βουλή του εθνικού εκπροσώπου, του κ. Γρηγόρη Ψαριανού από το Ποτάμι.
...
Επαναλαμβάνει με απόλυτα επιδεικτική άγνοια, επιθετική ασχετοσύνη και χονδροειδή λόγο όσα ισχυρίζονταν μέρος των βρετανικών συντηρητικών εφημερίδων από το 1829, και υποστηρίζει με δικά του λόγια:
...
Η Επανάσταση του ’21 είναι ένα παραμύθι
μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος
...
δηλαδή «η τρόικα του Ναβαρίνου», εννοεί οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Άραγε τι θα απαντούσε ο Μάρκος Μπότσαρης;
...
Νομίζω πως στους κάθε προέλευσης «ψαριανούς» το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι αν τα ψάρια μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία τους. Μπορούν;

Πηγή:

Σχετικά:




Λέξεις εντοπισμού: #28ηΟκτ

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία