Περί του Άρθρου 14 του Προσυμφώνου




●  Δεν είναι βέβαια οι επιχειρηματίες που επέβαλαν το Άρθρο 14 για την "οικονομική συνεργασία".
●  Είναι εσκεμμένη ιδεολογική σκέψη που θέλει να δώσει μιά ενεργειακή υπόσταση στην πΓΔΜ.
●  Στο εδάφιο 4 (ενέργεια): η Ελλάδα θα διευκολύνει τα Σκόπια "με κατάλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας".
●  Ταιριάζει με όσους νοσταλγούν τη Γιουγκοσλαβική και τη Σοβιετική Ένωση ...
✎ Περί Άρθρου 14 του Προσυμφώνου - Ν. Λυγερός

Δεν είναι βέβαια οι επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδας που επέβαλλαν την ύπαρξη του Άρθρου 14 στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας, στο προσύμφωνο και ειδικά για το εδάφιο 4 που αφορά στους υδρογονάνθρακες.

Δεν είναι μια προσπάθεια εξασφάλισης μιάς εξάρτησης όπως θέλουν να το πιστέψουν μερικοί καλοπροαίρετοι κύκλοι. Αντιθέτως πρόκειται για μια εσκεμμένη ιδεολογική σκέψη που θέλει να δώσει μιά ενεργειακή υπόσταση έτσι ώστε να είναι ανεξάρτητο κράτος με την κυριολεξία της λέξης αλλά βέβαια στο πλαίσιο μιας βαλκανικής ένωσης.

Με άλλα λόγια, όσοι ήθελαν τόσες δεκαετίες τη λεγόμενη ανεξάρτητη Μακεδονία, θέλουν πια να την υποστηρίξουν έμπρακτα έτσι ώστε να καταφέρουν να έχουν επιτέλους ένα κράτος με τις προδιαγραφές που θέλουν.

Γι’ αυτόν το λόγο δεν μιλούν μόνο στο Άρθρο 14 εδάφιο 4 για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της συνεργασίας αλλά ότι η Ελλάδα θα διευκολύνει τα Σκόπια "με κατάλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας".

 Έτσι για να μη μας μπερδεύουν λανθασμένες ερμηνείες, δεν πρόκειται για τη δημιουργία μιάς ενεργειακής εξάρτησης, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν μερικοί αλλά για μια κανονική παροχή ενεργειακή σε μια χώρα που ιδεολογικά ταιριάζει με όσους νοσταλγούν τη Γιουγκοσλαβική και τη Σοβιετική Ένωση.


Λέξεις εντοπισμού: Συμφωνία #Πρεσπών

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία