Συμφωνία Πρεσπών: Α6 Εχθρικές Ενέργειες και Προπαγάνδα

Άρθρο 6.
Οι κυβερνήσεις θα λάβουν μέτρα:
  1. απαγόρευσης εχθρικών ενεργειών και προπαγάνδας από κρατικά εξαρτώμενους φορείς
  2. αποτροπής πράξεων από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους.
  3. αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, και προπαγάνδα, από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος.
✎ ΕΛΙΣΜΕ

Άρθρο 6

  1. Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους.
    Εάν συμβούν τέτοιοιυ είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
     
  2.  Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει την εκδήλωση πράξεων από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους.
    Εάν ένας ιδιωτικός φορέας στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες χωρίς να το γνωρίζει αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.
     
  3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος.

Σχόλια:

Η ορολογία που θα χρησιμοποιηθεί, ώστε να λαμβάνονται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα που πιθανόν υποδαυλίζουν:
  • την βία, το μίσος ή την εχθρότητα
  • τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό




Λέξεις εντοπισμού: #Μακεδονικό Συμφωνία #Πρεσπών

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία