Η Γερμανία υποστηρίζει την Τουρκία στο Αιγαίο

●  Γερμανικά ερευνητικά πλοία από το πανεπιστήμιο Αμβούργου.
●  Ζητούν άδεια έρευνας από Τουρκικές Αρχές.
●  Η Τουρκία εκδίδει NAVTEX σε Ελληνικές περιοχές:
●  Κύθηρα, Λήμνος, Κρήτη, Κύπρος.


♕ Η Γερμανία υποστηρίζει διακριτικά (προς το παρόν) τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

... 
η Γερμανία επιχειρεί να αναγνωρίσει τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα μέσα στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ αφού γερμανικό ερευνητικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου μέχρι την Κρήτη!
...
γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor»
οι Γερμανοί ζήτησαν άδεια από την Τουρκία για να προχωρήσουν σε έρευνες στα… Κύθηρα
...
στις 29 Δεκεμβρίου, όταν το «Meteor» έπλεε κοντά στη Λήμνο, οι τουρκικές αρχές προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πλέει σε τουρκικά ύδατα και ότι δεν έχει άδεια από τουρκικό σταθμό, απαίτησαν έντονα να αποχωρήσει!
από το πλοίο έσπευσαν να αναγνωρίσουν την τουρκική «δικαιοδοσία» εκεί που υπάρχει μόνο η ελληνική κυριαρχία και ζήτησαν άδεια για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών στο Αιγαίο από την Άγκυρα!
οι παράκτιοι σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας εξέδωσαν Navtex με τις οποίες δέσμευαν συνολικά εννέα θαλάσσιες περιοχές που ορίζονται από τα νησιά Λήμνος-Κάρπαθος-Κύθηρα
...
το πλοίο ‘Maria S. Merian’, που ανήκει ΠΑΛΙ στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας, ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και για τον λόγο αυτό η Άγκυρα προέβη σε σχετικές NAVTEX.
... 
η Τουρκία εξέδωσε χθες νέα NAVTEX για μια περιοχή 580 χλμ. μήκους και 25 χλμ. πλάτους, σε ένα πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο, από τ’ ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τ’ ανοιχτά της Κρήτης)
...
Πέραν του γνωστού γεγονότος ότι Γερμανοί και Τούρκοι ιστορικά συμπορεύονται σημαίνει επίσης ότι η Γερμανία αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία και μαζί με τους Αμερικανούς θέλουν εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Ελληνισμού αδιαφορώντας που αυτός ανήκει.
...
Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θέλουν να κάνουν business με ποιον θα τις κάνουν τους είναι αδιάφορο εξ’ ου και το «άδειασμα» των τελευταίων ημερών στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
...
Η Ελλάς μόνη της πρέπει να υπερασπιστεί τον ζωτικό της χώρο, κανείς άλλος δεν θα το κάνει για αυτήν


Λέξεις εντοπισμού: #Τουρκία #Γερμανία

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία