Το περιουσιολόγιο είναι η «ταμπακέρα» της διαμάχης κυβέρνησης και δικαιοσύνης

Το ΣτΕ κατέληξε ότι η δήλωση περιουσιακών στοιχείων – μετρητά, αντικείμενα φυλασσόμενα σε θυρίδες ή στην κατοικία -- είναι αντισυνταγματική.
Αυτό εξηγεί:
 - την διαμάχη κυβέρνησης - δικαστών για το πόθεν έσχες των δικαστικών, και
 - την σιωπή των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης για το πραγματικό διακύβευμα.


... «αντίκεινται στα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1 και 9Α του Συντάγματος και υπερβαίνουν τα όρια που επιβάλλει η καθιερούμενη στο Σύνταγμα (άρθρο 25 παρ. 1 εδ. δ`) αρχή της αναλογικότητας, διότι προσβάλλουν κατά τρόπο υπέρμετρο και απρόσφορο το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, του ιδιωτικού βίου και της ασφάλειας των υπόχρεων και των οικογενειών τους.»
(βλέπε παρ. 23 & 27 της απόφασης 2649/2017 του ΣτΕ).

... Με την απόφαση αυτή της ολομέλειας του ΣτΕ, κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί νόμιμα να αρνηθεί να κάνει δήλωση περιουσιολογίου ...  να αρνηθεί να καταθέσει στοιχεία κινητών περιουσιακών στοιχείων που φυλάσσει στο σπίτι του, ή σε θυρίδες τραπεζών.

... Τι έκανε το ΣτΕ; Τίναξε στον αέρα μια από τις βασικές μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές ... το περιουσιολόγιο προβλέπεται από το 2ο μνημόνιο του Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα δεσμεύτηκε να το υλοποιήσει.

... Γιατί απαιτούν οι δανειστές τη δημιουργία περιουσιολογίου; Για προφανείς λόγους. Η χώρα πρέπει να αλλάξει χέρια. Να αλλάξει τίτλους ιδιοκτησίας. Και για να γίνει αυτό, δεν αρκεί να ξεπουληθεί ολόκληρη η περιουσία του ελληνικού κράτους. Ούτε μόνο να εκπλειστηριαστεί για χρέη προς τις τράπεζες, την εφορία, κοκ, η ιδιωτική ακίνητη περιουσία. Θέλουν να βάλουν χέρι και στην κινητή περιουσία των Ελλήνων πολιτών.
  • Η κυβέρνηση ... προσπάθησε να κρύψει την «ταμπακέρα» κάτω από το δήθεν «πόθεν έσχες» των δικαστών. Πώς αντέδρασαν οι δικαστές και οι ενώσεις τους. Τσιμουδιά για την «ταμπακέρα».
  • Η ΝΔ το μόνο που βρήκε να πει είναι να καταγγείλει την κυβέρνηση «για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη» ... Τσιμουδιά για τις δικές της δεσμεύσεις
  • Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και οι υπόλοιποι έχουν ψηφίσει και αποδεχθεί το περιουσιολόγιο και τη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών προς όφελος των δανειστών ... μαζί με όλο το σύστημα μαζικής εξαπάτησης που ελέγχεται από το γνωστό ευαγές κύκλωμα μιντιαρχών και δημοσιογράφων

Σχόλια:

  • Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβάλλουν έντονα την διαμάχη του πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών για να κάμψουν την λειτουργία της δικαιοσύνης, στο Περιουσιολόγιο και σε επόμενα παρόμοια θέματα. 

  • Για άλλη μια φορά επιχειρείται να μην τηρηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ από την Ελληνική Κυβέρνηση, όπως η απόφαση 460/2013 για την χορήγηση ιθαγένειας.
  • Ο τελικός στόχος δείχνει να παραμένει ο ίδιος ο ελληνικός πληθυσμός.
  • Σε όλες τις γενοκτονίες ένα από τα πρώτα στάδια  είναι η αφαίρεση πόρων από τα υποψήφια θύματα.
  • Νόμοι για δήμευση περιουσιών πληθυσμών:
     - Γερμανία: Arisierungsgesetz (1933-45) για Εβραίους,
     - Τουρκία, Ίμβρος Τένεδος: varlik (1943, 1964) για Έλληνες,
     - Τουρκία, Κωνσταντινούπολη: kararname (απόφαση) (1955, 1964) για Έλληνες.

Πηγή:

Σχετικά:

Δημοφιλή

Ο Σόρος χρωστάει στους Αντιφασίστες

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα