Πακιστάν: κλείνει τις "διεθνείς" ΜΚΟ

●   Το Πακιστάν, το 2015 εξέδωσε πολιτική για την ρύθμιση των ΜΚΟ.
●   Επιτρέπει ή παύει την λειτουργία τους.
●   Σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα και την κυβερνητική πολιτική.
●    Ανακοίνωσε σε 10 χρηματοδοτούμενες από το εξωτερικό ΜΚΟ να κλείσουν.

...
Η κυβέρνηση του Πακιστάν είπε σε τουλάχιστον 10 ΜΚΟ που έχουν ξένη χρηματοδότηση να κλείσουν, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Open Society που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, κατηγορώντας κάποιες από αυτές ότι χρησιμοποιούν τη δουλειά τους ως κάλυψη για κατασκοπεία ... μεταδίδει το Reuters.
...
Η Πολιτική για τη ρύθμιση των ΜΚΟ στο Πακιστάν, ανακοινώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2015, και περιέχει κανονισμούς που απαιτούν από όλες τις ΜΚΟ:
  • να λάβουν προηγούμενη άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών για να διεξάγουν οποιεσδήποτε δραστηριότητες στη χώρα και
  • να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους σε συγκεκριμένα ζητήματα και γεωγραφικές περιοχές. 
...
Το υπουργείο είναι γενικά εξουσιοδοτημένο να καταργεί καταχωρήσεις για λόγους συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ασυμβίβαστη με τα εθνικά συμφέροντα του Πακιστάν ή αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική.

Σχόλια:

Οι ΜΚΟ αποκαλούνται σε πολιτικά ορθό λόγο:
"μηχανισμοί άσκησης διακριτικής εξωτερικής πολιτικής".

Μετά από αρκετά χρόνια δράσης των διεθνών ΜΚΟ, από το 2012 φαίνεται να υπάρχει αντίδραση από αρκετά κράτη για την λειτουργία τους, ενδεικτικά τα παρακάτω:
  • Δεκ. 2016 η Ρωσία ανέφερε ότι πως δεν θα επιτρέψει την επιρροή που ασκούν οι ΜΚΟ στην πολιτική ζωή της χώρας, πως αυτές οι οργανώσεις χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, για να προκαλέσουν χάος στη Ρωσία.
  • Νοε. 2016, Νίκος Κοτζιάς ... η εντολή του για πλήρη κάθαρση και διαφάνεια θα αναδείκνυε μέχρι σήμερα (και έπεται συνέχεια) 46 υποθέσεις διαφθοράς, που σχετίζονται με προγράμματα της ΥΔΑΣ της περιόδου 2000-2010 και διασπάθιση δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, σε ΜΚΟ
  • Νοε 2016, οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν τις δραστηριότητες 370 μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα παιδιά, κατηγορώντας τις για σχέσεις με την τρομοκρατία.
  • Μάϊ 2015 Ο Πούτιν διώχνει από τη Ρωσία τις ενεπιθυμητες ΜΚΟ
  • Ιαν. 2014, αναφορές στο ότι οι ΜΚΟ έχουν μετατραπεί σε εργαλεία εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, Οι πολύχρωμες επαναστάσεις που συνέβησαν σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Γεωργία, Ουκρανία, Κιργισία) αποδόθηκαν σε δάκτυλο των ΜΚΟ που εμπλέκονταν στην ανάπτυξη της κοινωνίας πολιτών και την προώθηση των πολιτικών ελευθεριών
  • Ιουλ. 2012 Ρωσία: «Πράκτορες του εξωτερικού» οι ΜΚΟ, σύμφωνα με νέο νόμο | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Λέξεις εντοπισμού: #Σόρος #Πακιστάν #Σχόλια #ΜΚΟ

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία