Η χειραγώγηση στα Ελληνοτουρκικά

Οι Έλληνες χειραγωγούνται στο ρυθμό μιας παγκόσμιας, ξένης τεράστιας προπαγανδιστικής μηχανής με ψυχολογικό πόλεμο, προπαγάνδα και διάδοση ψευδών ή ελλιπών πληροφοριών.
Offtherecord, Χρήστος Μελίδης

♛   Πριν καταπιεί κανείς την είδηση θα πρέπει να απαντάει σε 4 βασικά ερωτήματα: Ποιός, πότε, πού, πως, και γιατί.


Εισαγωγή

Οι Έλληνες εδώ και καιρό χορεύουν στο ρυθμό μιας παγκόσμιας τεράστιας προπαγανδιστικής μηχανής που καθορίζει τη στάση τους απέναντι στη σύγχρονη Τουρκία αποφασίζοντας ποιός είναι ”καλός” ή ”κακός”.

Η ανάλυση που ακολουθεί δεν επιδιώκει να υποστηρίξει καμία πλευρά, αλλά να δώσει μια εσωτερική θέαση στην ευρύτερη ξένη γεωπολιτική ατζέντα κάτω από την οποία οι έλληνες χειραγωγούνται με ψυχολογικό πόλεμο, προπαγάνδα και διάδοση ψευδών ή ελλιπών πληροφοριών.

Περιεχόμενα

  • Το 2011 ο Ερντογάν ήταν ο "δημοκρατικός ηγέτης" που προωθούσε τη δημοκρατία στον Αραβικό κόσμο.
  • Το 2013 άρχισε μια στροφή: Γκιουλέν, πλατεία Ταξίμ, και το CNN έθεσε το ερώτημα για τον Ερντογάν, δικτάτορας ή ηγέτης.
  • Το 2014 το θέμα της Ουκρανίας, εμπλοκή της Ρωσσίας στη Συρία, υποστήριξη Κούρδων από ΗΠΑ, ο Ερντογάν μόνος του ...
  • Το 2015, κατάρριψη του Ρώσσικου αεροπλάνου, επιδίωξη συνάντησης με τον Πούτιν, τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς, διάφορα σκάνδαλα για τον Ερντογάν.
  • Το 2016, απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηρίζεται πια σαν δικτάτορας:
    • Ειδήσεις σχετικά με εμπλοκή των Αμερικάνων στο πραξικόπημα, δεν κυκλοφορούν πολύ.
    • Ξεκινάει στην Ελλάδα εκστρατεία προπαγάνδας για την καλλιέργεια πολεμικού κλίματος με την Τουρκία, με αφορμή μια "έκθεση" της CIA για την απειλή πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας
    • Ο Ερντογάν συλλαμβάνει υπάλληλο του Σόρος στην Τουρκία, και οι New York Times, διαμαρτύρονται για τη σύλληψη ενός καλού πολίτη.
    • Οι Αμερικανοί θυμούνται τα πυρηνικά στο Ινσιρλίκ.
    • Το Χόλυγουντ ανασύρει την γενοκτονία των Αρμενίων

  • Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγγέλλει την κατάργηση της Σαρίας στη Θράκη ... μαζί με την γεωπολιτική σημασία της Αλεξανδρούπολης.

  • Η αρχική κατάσταση

    ...
    2011, τότε που το περιοδικό TIME έκανε τον Ερντογάν πρόσωπο της χρονιάς και διαφημιζόταν από τις ΗΠΑ ως ”δημοκρατικός ηγέτης”.
    To CNN έγραφε ότι η Τουρκία μπορεί να γίνει μοντέλο δημοκρατίας για τον Αραβικό Κόσμο.

     Ο Ερντογάν συνεργάστηκε, παραχώρησε βάσεις όπου ισλαμιστές ”αντάρτες” εκπαιδεύονταν μυστικά από αμερικανικές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις εναντίον του Μπασάρ Άσαντ, του Σύριου προέδρου.

     Για τον έξω κόσμο ήταν φυσικά βάσεις επιχειρήσεων ”εναντίον της ISIS”.

    Η στροφή

    ... στο 2013, άρχισε να διαφαίνεται το πρώτο σημείο καμπής στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας
    Ο Ερντογάν ζητούσε την έκδοσή του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.
    Ο Γκιουλέν είχε μεταφερθεί το 1998 στις ΗΠΑ με αεροπλάνο της CIA.
    Ο υψηλόβαθμος πράκτορας της CIA, Graham Fuller (κρατήστε το όνομα), είχε μεσολαβήσει ώστε ο Γκιουλέν να βγάλει πράσινη κάρτα ενώ είχε στείλει και ένα γράμμα στο FBI με καλές συστάσεις γι’ αυτόν.
    Για τον Ερντογάν, το να τα βάλει με τον Γκιουλέν, σήμαινε ότι τα βάζει με την CIA.
    Το CNN στρίβοντας 180 μοιρών αναρωτιόταν αν ο Ερντογάν είναι ηγέτης ή δικτάτορας.
    Συνέβησαν και τα γεγονότα στην πλατεία Ταξίμ με τρείς νεκρούς και 5.000 τραυματίες.

    Τό 2014 προέκυψε η Ουκρανία, ενώ στη Συριακή σκακιέρα είχε μπεi και η Ρωσσία, και ξεκίνησαν τα πραγματικά προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας
    Ο Ερντογάν αφέθηκε να βγάλει μόνος του ”το φίδι από την τρύπα”, αλλά είχε ήδη σχεδόν καταστρέψει τις σχέσεις του και με άλλες αραβικές χώρες ... δεν ήθελε να κινηθεί εχθρικά εναντίον της Συριακής κυβέρνησης ... τον ενδιέφερε όμως μέγιστα το λεπτό ζήτημα των Κούρδων.
    Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν του έδωσαν όσα του υποσχέθηκαν, αντίθετα, παρείχαν στρατιωτική στήριξη στους Κούρδους, το Συριακό δεν τελείωνε γρήγορα όπως νόμιζαν, ενώ δεν φαίνονταν διατεθειμένοι ούτε να εκδώσουν τον Γκιουλέν.

    Η κλιμάκωση

    ... τον Ιούνιο του 2015 τρείς ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου από τουρκικά πυρά στη Συρία, ο Ερντογάν επεδίωξε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν ... οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα το άφηναν να συμβεί.
    Παραδόξως, δύο τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς, μία τον Οκτώβριο του 2015 και μία τον Μάρτιο του 2016, συγκλόνισαν την Τουρκία, ενώ ”άπλυτα” άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα (μόνο βέβαια αυτά που βολεύουν).

    Το Πραξικόπημα

    ...
    Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2016, έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν.
    Τουλάχιστον τρία από τα πέντε συντάγματα που συμμετείχαν ενεργά στο πραξικόπημα ανήκαν στο Ταχέως Αναπτυσσόμενο Σώμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία (NATO Rapid Deployable Corps).

     Οι πραξικοπηματίες επικοινωνούσαν μεταξύ τους σε μια ομάδα στο WhatsApp στην οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν το έμβλημα και το κεμαλικό σύνθημα που χρησιμοποιούσε και το Ταχέως Αναπτυσσόμενο Σώμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία: «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο» (Peace at home, peace in the world).

    Η αλλαγή

    ...
    Η απόπειρα όμως να ρίξουν τον Ερντογάν απέτυχε.

     Η ταμπέλα μάρκετινγκ του ”δημοκρατικού ηγέτη” είχε εγκαταλειφθεί ολοκληρωτικά.

     Τώρα παιζόταν ανοιχτά το χαρτί του ”δικτάτορα”, με την εικόνα του Ερντογάν να γελοιοποιείται απ’ όλη την Ευρώπη.




    Η προπαγάνδα

    Στην Ελλάδα

    Και τότε, τα μεγάλα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια εκστρατεία δημιουργίας φόβου και πολεμικού κλίματος που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση.

    Το πράσινο φως είχε δοθεί από τις ΗΠΑ ήδη από τον Ιανουάριο.

     Εντελώς ”συμπτωματικά” η CIA αποχαρακτήρισε μια απόρρητη έκθεση για την απειλή πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας η οποία μοιράστηκε σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.

     Αφορούσε παλαιότερη έκθεση στρατιωτικής ισορροπίας Ελλάδας και Τουρκίας.
    Το έχαψαν.

    Ως αφορμή χρησιμοποιήθηκαν συνηθισμένες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο.
    Ο Ερντογάν επεδίωκε να τσατίσει όχι τόσο την Ελλάδα, αλλά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αμφισβητώντας την δική τους κυριαρχία στο Αιγαίο.
    Εάν ο Ερντογάν είχε συνεργαστεί και ήταν πλήρως υπάκουος, θα ακούγαμε για απλές ”παραβιάσεις” ή δεν θα ακούγαμε τίποτα. Τώρα όμως, είχαν γίνει επικίνδυνες ”προκλήσεις”, και ένα σενάριο πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας άρχισε να καλλιεργείται.

    Ο Alpha

    Ένας από τους δημοσιογράφους που ανέλαβαν ”εργολαβία” την δημιουργία του κλίματος τρόμου προς εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων ήταν και ο Δήμος Βερύκιος από την τηλεόραση του Alpha.

     Από τον Φεβρουάριο και για αρκετούς μήνες στη συνέχεια βομβάρδιζε κάθε μέρα, και εννοούμε κάθε μέρα, το ελληνικό κοινό με προπαγανδιστικές ”αναλύσεις” που έφταναν μέχρι και τα 15 λεπτά μέσα στα δελτία ειδήσεων του Alpha.

    O ΣΚΑΪ

    Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ θυμήθηκε ξαφνικά μέχρι και τον πόλεμο της Κορέας δείχνοντας αμερικανούς στρατιώτες (τι άλλο) να μιλούν με καλά λόγια για τους έλληνες, σε μια χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα δημιουργίας αισθημάτων κοινών στόχων με τον αμερικανικό στρατό.

     Η εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ με τον Αλέξη ”λέγε με και Αμερικανική πρεσβεία” Παπαχελά και την ομάδα του, ξεδίπλωνε σενάρια πολέμου για να σιγουρευτούμε για την απειλή, σε απόλυτη γραμμή με τη CIA.

    Οι Αμερικάνοι στο πραξικόπημα

    Κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης δεν ανέφερε ότι τη νύχτα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δύο υψηλόβαθμοι πρώην πράκτορες της CIA βρισκόντουσαν σε πολυτελές ξενοδοχείο περίπου 20 λεπτά από την Κωνσταντινούπολη.

    Ο ένας: Ο Graham Fuller! (το είπαμε πριν, κρατήστε το όνομα).
    Ο δεύτερος, ήταν ο Henri Barkey.

    Ο Fuller, σημειώστε και ότι είχε ”ξεπλύνει” τον Γκιουλέν με ένα άρθρο του στην ”αντικειμενική” Huffington Post που είχε τίτλο:

    Το κίνημα Γκιουλέν δεν είναι αίρεση – Είναι ένα από τα πιο ενθαρρυντικά πρόσωπα του Ισλάμ σήμερα.
     Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε πάλι ”συμπτωματικά” λίγες μέρες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος. 

    Στο μεταξύ, η Τουρκία έχει ήδη εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Barkey.

    Η φυγή του Ερντογάν

    Την νύχτα του πραξικοπήματος, και όταν ακόμη επικρατούσε σύγχυση όλα τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει την ψευδή είδηση ότι ο Ερντογάν έφυγε με αεροπλάνο από την Τουρκία αναζητώντας άσυλο στη Γερμανία.
    Είναι γνωστή τακτική για να σπάσεις το ηθικό του κόσμου να διαδίδεις ότι ο ηγέτης τους πέθανε, εξαφανίστηκε, αγνοείται ή, φυσικά, τους παράτησε και έφυγε για άλλη χώρα.
    Η αρχική πληροφορία ήρθε από το NBC το οποίο επικαλέστηκε ”αμερικανικές στρατιωτικές πηγές”.
    Ακολούθησαν αναφορές ψευδών ειδήσεωντουρκικές διαμαρτυρίες, και διαψεύσεις. Χαρακτηριστικοί τίτλοι ειδήσεων: Από χώρα σε χώρα αναζητά άσυλο ο Ερντογάν -Μετά το «όχι» της Γερμανίας, κατευθύνεται στη Ρώμη | iefimerida.gr

    Τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ

    Ενώ οι 50 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο Ιντσιρλίκ εδώ και δεκαετίες, ξαφνικά μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος θυμήθηκαν όχι μόνο ότι υπάρχουν αλλά ότι.. είναι και επικίνδυνες.
    Αμερικανικά think tank φώναξαν ότι τα πυρηνικά στο Ιντσιρλίκ κινδυνεύουν να καταληφθούν από τρομοκράτες.
    Αυτό θυμίζει κάτι πολύ οικείο. Τα ”όπλα μαζικής καταστροφής” του Ιράκ. Δηλαδή μια πολύ καλή πρόφαση για εισβολή.
    Και αυτό το λένε οι ίδιοι άνθρωποι που στην ίδια στρατιωτική βάση εκπαίδευαν τρομοκράτες, είναι έξτρα credit υποκρισίας.

    Οι ακτιβιστές του Σόρος

    Στην Τουρκία συνελήφθη επιχειρηματίας υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τυχαίνει να έχει και ελληνική καταγωγή.
    Λέγεται Οσμάν Καβαλά.

     Στο βιογραφικό του μας πληροφορεί ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Open Society.
    Του ιδρύματος που ανήκει στον πολυεκατομμυριούχο υποκινητή αλλαγής καθεστώτων Τζορτζ Σόρος.
    Ο Ερντογάν μάλιστα αποκάλεσε τον ίδιο τον Καβαλά, ”Σόρος της Τουρκίας”.

     Οι New York Times, σχολίασαν την φυλάκιση ενός καλού πολίτη.

    Το Χόλυγουντ


     Ανέσυρε έναν άλλο σκελετό απ’ την ντουλάπα.

     Την Αρμενική Γενοκτονία, με την ταινία ”Η Υπόσχεση”.

     Ο Ερντογάν, απάντησε φυσικά με την δική του προπαγάνδα.



    Η Σαρία στην Θράκη 

    Η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για ”κατάργηση” της Σαρίας στη Θράκη. Γιατί τώρα; Τι τον εμπόδιζε να το κάνει τόσο καιρό; Είναι αυτή μια κίνηση που πηγάζει από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ή από κάπου αλλού;

     Μια ματιά στο τι άλλο ανακοίνωσε ίσως μας διαφωτίσει, ο πρωθυπουργός
    ”θα αναφερθεί επίσης, στη γεωπολιτική σημασία της Αλεξανδρούπολης και στο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον με άξονα τα ενεργειακά”.

     Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω πολύ για τον ”πατριωτισμό” και τον ”ανθρωπισμό” του Αλέξη Τσίπρα για τη Σαρία στη Θράκη.

    Επίλογος

    Άλλοι, ξένοι υποκριτές, προβοκάτορες και κατασκευαστές πολέμων, προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους Έλληνες πολίτες παίζοντας με τα ήδη δυσάρεστα συναισθήματά τους για την γειτονική χώρα για τα δικά τους συμφέροντα.

    Θα συμβούλευα όσους ενδιαφέρονται για την αλήθεια να μην παρασύρονται, να μην κρίνουν από τα φαινόμενα, να συνδέουν τις κουκκίδες, και πριν αντιδράσουν να απαντούν πρώτα στα βασικά ερωτήματα:

    Ποιος, πότε, πού, πως και γιατί.


    Λέξεις εντοπισμού: #Ψυχολογικός Πόλεμος



    Δημοφιλή

    Ο Σόρος χρωστάει στους Αντιφασίστες

    Περί της ροζ σημαίας

    Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

    Λωρίδα της Γάζας

    Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα