Ψυχολογικές Επιχειρήσεις

   Το  Ελληνικό στρατιωτικό εγχειρίδιο Ψυχολογικού Πολέμου, τα βιβλία ζωντόβολα του διαστήματος, και σφήκα.
   Αναφορές σε ψυχολογικό πόλεμο / επιχειρήσεις.
♛   Ένας αποφασισμένος άνθρωπος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από μια "χαλαρή" ομάδα.
✎ JusticeForGreece


...
να καταλάβετε ότι είστε θύματα ψυχολογικών επιχειρήσεων και ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ, μόνοι σας, νόμιμα και αποτελεσματικά και χωρίς καμία βοήθεια !
...
Ένα στρατιωτικό εγχειρίδιο ψυχολογικού πολέμου το οποίο διδάσκεται ή διδάσκονταν στον Ελληνικό Στρατό, και για δυο βιβλία επιστημονικής φαντασίας, του Έρικ Φρανκ Ράσσελλ, «Σφήκα» και «ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.» και στα ελληνικά (www.locus7.gr) :
...
 Ο άνθρωπος, ως αυτόνομη μονάδα, δεν είναι είναι αδύναμος. Το αντίθετο!
Ένας αποφασισμένος άνθρωπος, έστω και μόνος του, μπορεί ενίοτε να επιφέρει πολύ πιο δραστικά αποτελέσματα από μια ομάδα πολιτών η οποία, συνήθως, αποτυγχάνει από το να οργανωθεί και να δράσει αποτελεσματικά.
...
Μέσα από τα βιβλία αυτά μπορούμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε και να εντοπίσουμε με πόσα όπλα είμαστε εφοδιασμένοι, ώστε να επιφέρουμε ουσιαστικές αλλαγές και χωρίς καν βία ή παρανομία.
...

Ι. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

O μόνος τρόπος για να αντισταθεί το θύμα στον ψυχολογικό πόλεμο, είναι να αντιληφθεί ότι είναι στόχος ψυχολογικών επιχειρήσεων. Μετά, μπορεί να χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα.
...
Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, είναι σχεδιασμένες ψυχολογικές δραστηριότητες στην ειρήνη και στον πόλεμο, που απευθύνονται προς εχθρικό, φιλικό και ουδέτερο ακροατήριο, με σκοπό να επηρεάσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τούτου, ευνοϊκά σε πολιτικά και στρατιωτικά θέματα.
...
Περιλαμβάνουν ψυχολογικές ενέργειες, ψυχολογικό πόλεμο και ψυχολογικές επιχειρήσεις σταθεροποιήσεως, διεξάγονται δε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, θρησκευτικό κ.λ.π. και αναλαμβάνονται κατόπιν σχεδιάσεως για την επίτευξη του επιθυμητού ψυχολογικού αποτελέσματος.



Φωτογραφίες των σελίδων του εγχειριδίου στην πηγή ... 

ΙΙ. ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μια τρελή περιπέτεια ... στις εσχατιές του Γαλαξία ... ένας ενάντια στους πάντες! ... περίληψη στα Αγγλικά στην πηγή, και εδώ το αρχικό κείμενο (1951).
...
Πραγματεύεται το πώς ένα σχετικά εύστροφο άτομο, που ξέρει έστω κι εμπειρικά την ανθρώπινη ψυχολογία και μπορεί να σκέφτεται για λογαριασμό του, μπορεί να τα βάλει με το σύμπαν ολόκληρο και να νικήσει.

ΙΙΙ. Σφήκα (Wasp)

Μια σφήκα προκάλεσε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σκότωσε 4 ανθρώπους. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο ενώ πήγαιναν με μεγάλη ταχύτητα, στην προσπάθειά του να διώξει μια σφήκα που είχε μπει από το παράθυρο.
...
Το βάρος και το μέγεθος μιας σφήκας είναι αμελητέο σε σχέση με τον άνθρωπο, η δύναμή της αμελητέα. Ο μοναδικός της οπλισμός είναι μια μικροσκοπική σύριγγα που περιέχει ένα σταγονίδιο από ερεθιστικό μυρμηκικό οξύ.
...
Παρ’ όλα αυτά, η σφήκα εκείνη σκότωσε τέσσερις πελώριους ανθρώπους και μετέτρεψε ένα μεγάλο, ισχυρό αμάξι σ’ ένα σωρό από παλιοσίδερα.”
“Πιάνω το νόημα, αλλά πού εμπλέκομαι εγώ;”
“Εδώ ακριβώς”, απάντησε ο Γουλφ. “Θέλουμε να γίνεις μια σφήκα.”

Η “Σφήκα” στα αγγλικά  ΕΔΩ

Σχετικά

Σχόλια

Ακολουθούν πολλά αξιόλογα και ενδιαφέροντα σχόλια


Λέξεις εντοπισμού:

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία