ΠΟΑΣΥ - Το Κράτος των Εξαρχείων

Ιστορικό 2017 για την κατάσταση στα Εξάρχεια, μεταξύ Κυβέρνησης - ΠΟΑΣΥ.
ΠΟΑΣΥ:
  • Βαφτίσαμε την περιοχή Εξαρχιστάν, επί Δένδια
  • Το άβατο των Εξαρχείων φέρει τη σφραγίδα του κράτους.
Κυβέρνηση:
  • Πειθαρχική δίωξη στον πρόεδρο.
  • Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο, θέλει διαφορετική διαχείριση


06/07/2017
Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών:Λέω τα Εξάρχεια "Εξαρχιστάν" από τότε που ήταν υπουργός ο Νίκος Δένδιας (ΒΙΝΤΕΟ) | thepressroom.gr
Δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνω στον ίδιο τόνο και με τα ίδια λόγια για «το Κράτος των Εξαρχείων» εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη στον Ant1.
«εμείς “βαφτίσαμε” την περιοχή “Εξαρχιστάν”, σε ανακοίνωσή μας όταν Κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και Υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Νίκος Δένδιας», εννοώντας ουσιαστικά ότι επί υπουργίας Δένδια δεν έγινε κάτι αξιόλογο για το φλέγον ζήτημα.
«Τα “άβατα” δεν πρέπει να απασχολούν τα κόμματα μόνο όταν είναι στην αντιπολίτευση»

05/07/2017
Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου Ειδικών Φρουρών - Star.gr
Έρευνα σε βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα με απειλή επιβολής της ανώτερης πειθαρχικής ποινής της αργίας με απόλυση ή της πρόσκαιρης παύσης, διέταξε η ηγεσία της ΕΛΑΣ, μετά από τις δηλώσεις του για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων.

Αντιδράσεις για τη δίωξη Ειδικού Φρουρού λόγω Εξαρχείων - stavroslygeros.gr
το Σωματείο καλεί τον αρμόδιο υπουργό Ν. Τόσκα «να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του «αβάτου» στην Αττική αφήνοντας ανεμπόδιστα τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους».

Ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών για την πειθαρχική δίωξη εναντίον του - ΒΙΝΤΕΟ | www.enikos.gr - Κοινωνία
"Για εμένα είναι οξύμωρο σχήμα, ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης να διατάσσει και να δίνει εντολή να κληθεί σε απολογία, με μια ανώτερη πειθαρχική ποινή, συνδικαλιστής που εκφράζει δημόσια την γνώμη του και την κριτική του"

Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη ο πρόεδρος των Ειδικός Φρουρών — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
Δελτίο Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών:

02/07/2017
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΝΔ - Τόσκα με φόντο την ΠΟΑΣΥ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο υπουργός Προστασίας ανέφερε δε, ότι η ΝΔ και ειδικά τα «ακροδεξιά βαρίδια της», «προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν σαν πολιορκητικό κριό την ΠΟΑΣΥ, το συνδικαλιστικό όργανο των κατώτερων αστυνομικών», ενώ η ΠΟΑΞΙΑ, των αξιωματικών, δεν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες. «Η αντιπολίτευση και το κάθε κόμμα μπορεί να προτάξει και να φέρει στην επιφάνεια οποιοδήποτε θέμα πρέπει να συζητηθεί, πλην όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα η αντιπολίτευση, όπως έτσι νόμιζε για κάποιες δεκαετίες, να χρησιμοποιεί τους σκληρούς μηχανισμούς του κράτους σαν προνομιακούς χώρους», επισήμανε.
 «Η Ν.Δ. ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης, μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», «η προσπάθεια της Ν.Δ., και φαίνεται και από τις συνεντεύξεις του Κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό, είναι να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση»

Η Ν.Δ. ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης - Newpost.gr

01/07/2017
Είναι τα Εξάρχεια βρε ηλίθιε - Newpost.gr

30/06/2017
Βίντεο: «Επίδειξη δύναμης» από αντιεξουσιαστές με... παρέλαση στα Εξάρχεια

Το «άβατο» των Εξαρχείων - Newpost.gr
ΝΔ για Εξάρχεια: Στους μπαχαλακήδες επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
«Η Κυβέρνηση παραδίδει το κέντρο της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία»

Επίδειξη δύναμης των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια μετά το μπλόκο στην ΠΟΑΣΥ — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
Δύο αστυνομικοί ελαφρά τραυματίες στα επεισόδια -
«Τα Εξάρχεια είναι άβατο… Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;»
 δήλωνε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ
... με αφορμή και το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι, ο κ. Γερακαράκος δήλωσε ότι τα Εξάρχεια δεν είναι το μόνο άβατο για την αστυνομία.
δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας για την απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ. Όπως υποστήριξε δε, «φτιάχνεται εικόνα και γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης».
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο, θέλει διαφορετική διαχείριση» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Να μη δημιουργούμε εντυπώσεις… Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη για ό,τι θα προέκυπτε;» δήλωσε για την ΠΟΑΣΥ ο υπουργός Ναυτιλίας.
«Να χαίρεται τα άβατα και τις απαγορεύσεις ο κ. Τόσκας» παρατήρησε δηκτικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Γ. Κυρίτσης: Η ΠΟΑΣΥ ήθελε να εισβάλλει στα Εξάρχεια σαν στρατός σε εχθρική χώρα (Video)
Γιώργος Κυρίτσης τονίζοντας ότι όταν λένε οι αστυνομικοί ότι «εμείς έχουμε ένα σχέδιο σε 10, 16, ή 24 ώρες να καθαρίσουμε τα Εξάρχεια, αυτά είναι πολεμικά σχέδια για εισβολή σε άλλες χώρες».
«Τι εννοούν «να καθαρίσουμε» έχουν έτοιμα 500 εντάλματα συλλήψεων και 500 έρευνας σε σπίτια και θα μπουν σε μια περιοχή με τανκς;»

Ο Τόσκας για τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ: Προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ | www.enikos.gr - Πολιτική
«Το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών».
Νίκος Τόσκας στο περιθώριο της ημερίδας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για την Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία

Επίδειξη δύναμης των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια μετά το μπλόκο στην ΠΟΑΣΥ — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
«Τα Εξάρχεια είναι άβατο… Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;» δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος
αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας για την απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ. Όπως υποστήριξε δε, «φτιάχνεται εικόνα και γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης».
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο, θέλει διαφορετική διαχείριση» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Να μη δημιουργούμε εντυπώσεις… Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη για ό,τι θα προέκυπτε;» δήλωσε για την ΠΟΑΣΥ ο υπουργός Ναυτιλίας.

Μένεται η κόντρα ΝΔ-Τόσκα για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια: «Ήταν προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ» – Politis Online | Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Τόσκας: Αποδείχθηκε η ορθότητα της απαγόρευσης συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ (30/06/2017)
Τόσκας: Τα επεισόδια στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της στάσης μας — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

29/06/2017
Άβατα σε δημοκρατίες δεν υπάρχουν - Newpost.gr
«Άβατο τα Εξάρχεια, και όχι το μόνο(...)Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;» — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Άβατο τα Εξάρχεια και όχι μόνο - Newpost.gr
Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην Πατησίων — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
Το άβατο! | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
N. Βούτσης για ΠΟΑΣΥ και συγκέντρωση στα Εξάρχεια: Είναι λίγο προβοκασιόν όλο αυτό τώρα
Βούτσης: Προβοκάτσια η συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ | ΑΘΗΝΑ 984 - Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στην «αντεπίθεση» η ΠΟΑΣΥ για την απαγόρευση Τόσκα στην συγκέντρωση στα Εξάρχεια | Ελεύθερος Τύπος
διαπιστώνεται το οξύμωρο σχήμα ότι οι ανακοινώσεις των συγκεντρώσεων των αντιεξουσιαστών αποτελούν την αφορμή και δικαιολογία της έκδοσης διαταγής απαγόρευσης της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ, υπό τον κίνδυνο «διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης».
Νίκος Τόσκας σε σχετικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ, πως η απαγόρευση επιβεβαιώνει το άβατο, είπε: «Μα αυτή είναι η επιδίωξη αυτής της συγκέντρωσης. Να απαγορευτεί και να παρουσιαστεί μετά σαν επιβεβαίωση του άβατου. Εάν η ΠΟΑΣΥ ήθελε πράγματι να συμβάλει σε ένα διάλογο για τα Εξάρχεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια εκδήλωση κάπου αλλού
Γνωρίζουν ότι με την επιλογή τους το πλέον πιθανό είναι ότι θα πυροδοτήσουν εντάσεις. Για κάποιον που πράγματι ενδιαφέρεται για την κοινωνική ειρήνη δεν το κάνει. Θα έπρεπε να διευκολύνουν τις προσπάθειες που γίνονται, με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην περιοχή και τις άλλες ενέργειες, και όχι να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Δεν είναι συνδικαλιστική πρακτική αυτή»
Ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι».

Στα άκρα η κόντρα ΠΟΑΣΥ - Τόσκα - Star.gr
Δεν μπορούν να θεωρούνται απροσπέλαστες περιοχές της ελληνικής επικράτειας
Η πλατεία Εξαρχείων είναι μια περιοχή της Ελλάδας, είναι μια απλή πλατεία, και αλίμονο αν αποδεχθούμε ότι υπάρχουν περιοχές εντός της χώρας μας, οι οποίες δεν είναι όπως οι υπόλοιπες. Αλίμονο αν θέσουμε εσωτερικά σύνορα μέσα στην ελληνική επικράτεια, αλίμονο αν θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να ασκήσουμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας
ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γ. Γερακαράκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν δίστασε να επιτεθεί στον Ν. Τόσκα δηλώνοντας ότι μετά από την απαγόρευση της συγκεκριμένης συγκέντρωσης, το άβατο των Εξαρχείων φέρει τη σφραγίδα του κράτους.
Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Με τη σφραγίδα της κυβέρνησης το άβατο στα Εξάρχεια - YouTube
Για δειλία Τόσκα κάνει λόγο η ΠΟΑΣΥ

28/06/2017
Απάντηση με αιχμές από ΠΟΑΣΥ - Newpost.gr
Action24 - Video on Demand newsroom 28-6-17

Πιέστηκε ο κ. Γενικός να βγάλει αυτή την απόφαση

Ε: Ποιός αποτρέπει την αστυνομία να προσεγγίσει:
Υπάρχουν οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, οι γνωστοί - άγνωστοι, που έχουν συνδεθεί και με εγκληματικά στοιχεία, με διακινητές ναρκωτικών,
Η πολιτική και οι πολιτικοί, είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων να καθαρίσουν τα Εξάρχεια
Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί λέγονται γνωστοί - άγνωστοι

Ε:Αφού είναι γνωστοί, γιατί δεν τους πιάνετε;
Γιατί είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων

Ε: Τον τελευταίο καιρό σχεδόν κάθε βράδυ, πέριξ του Πολυτεχνείου, στη διμοιρία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, γίνονται συνεχώς επιθέσεις, έχουμε κάποιες προσαγωγές, και αυτοί που προσάγονται αφήνονται ελεύθεροι. Τι είναι αυτό που δυσκολεύει τον αστυνομικό, την ώρα που δέχεται επίθεση, να συλλάβει τον επιτιθέμενο ...
Οι πολιτικές εντολές ...
μετά τη μεταπολίτευση ... άρχισαν αναπτύσσονται ομάδες ανθρώπων που νόμιζαν ότι έτσι θα έχουν μια δημοκρατική έκφραση για αυτά που πίστευαν και τις απόψεις τους ...
αυτό εξελίχθηκε ... ήρθε η εποχή του Αρκουδέα ...
 δεν πάρθηκε ποτέ μια πολιτική να σταματήσει ... και σιγά σιγά γιγαντώθηκε ...
το να καθαρίσουν τα εξάρχεια είναι θέμα πολιτικής απόφασης ...
μα είναι δυνατόν, διαχρονικά, 100 - 200 άτομα, που για εμάς είναι γνωστοί, τους ξέρουμε με τα μικρά τους ονόματα, ειδικά οι άνδρες των ΜΑΤ που τους βλέπουν κάθε μέρα,

Ε: Σας απαγορεύεται κ Μπαλάσκα στους αστυνομικούς μας, να κάνετε τη δουλειά σας στα Εξάρχεια, αν τρακάρω εγώ μέσα στα Εξάρχεια με το αυτοκίνητό μου, αν γίνει κάτι, και χρειαστεί να παρέμβει η Αστυνομία, στην καρδιά των Εξαρχείων, θα έρθει περιπολικό;
Α: Όχι, ποτέ

Ε: Τι πρέπει να κάνω;
Α: Τίποτα, αν πάρετε τηλέφωνο την Άμεση Δράση ή ο κάτοικος έχει κάποιο πρόβλημα, θα του πούνε βγες από τα Εξάρχεια, και πείτε μας ένα σημείο που θα είστε, να έρθει περιπολικό, περιπολικό μέσα στα Εξάρχεια, μην τρελαθούμε και τελείως,

Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα του λόγου το αληθές, ότι τα Εξάρχεια
όσο μπορεί η κόρη μου να πάει σε μια μονή στο Άγιο Όρος, άλλο τόσο μπορεί ένας αστυνομικός να μπεί στα Εξάρχεια

Εμείς δεν το είδαμε πολιτικά, το είδαμε κοινωνικά

Ε: Σε μια υποθετική περίπτωση, που στην επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ έχουμε προσαγωγές και συλλήψεις τι θα συμβεί στους αστυνομικούς που θα κάνουν την δουλειά τους
Α: Τίποτα

Ε: Για ποιό λόγο υπάρχει σιωπηρή συμφωνία να επικρατεί το άβατο των Εξαρχείων
Α: Έτσι και ο αστυνομικός αν δεν πάρει εντολές από τους ανώτερους αξιωματικούς οι οποίοι διατάσσουν τον σχεδιασμό, οι οποίοι αν δεν πάρουν εντολές από την πολιτική ηγεσία να τις μεταφέρουν προς τα κάτω πως θα γίνει;

Ε: Αν αύριο υπάρχει πολιτική βούληση θα λυθεί το θέμα των Εξαρχείων
Α: Χρειαζόμαστε 12 έως 16 ώρες.

Ε: Διάθεση συνδικαλιστικών ομάδων να έρθουν σε συννενόηση μαζί σας
Α: Εμείς κάθε Σαββάτο βράδυ γεμίζουμε το ΚΑΤ με σπασμένες κλείδες σαγώνια ώμους πλευρά εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού οι πολιτικοί δεν το κάνουν αυτό και ίσως για αυτό είναι πιο ελαστικοί στις απόψεις τους για εμάς όμως είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξει το θέμα, να κάνουμε εκεί ένα δημοκρατικό διάλογο όλοι και να βρούμε λύση έτσι ώστε και εμείς να μην κλάψουμε κανένα θύμα και τα Εξάρχεια να αρχίσουν να λειτουργούν και να γίνουν μια νορμάλ περιοχή των Αθηνών, όπως ο Βύρωνας και το Παγκράτι και έτσι να μπεί ένα λιθαράκι όπου επάνω εκεί θα στηθεί μια καινούργια συμφωνία μια έντιμη συμφωνία επικοινωνίας με αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν

Ε: Την απαγόρευση θα τη σεβαστείτε
Α: Οι αστυνομικοί θα πρέπει να γνωρίζετε και κακώς μερικοί δημοσιογράφοι το λένε
έχουν ορκιστεί πίστη στους νόμους τα ψηφίσματα και το Σύνταγμα
είμαστε ορκισμένοι
θα σεβαστούμε τον κάθε νόμο

Νέο σκληρό ροκ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά την απαγόρευση στα Εξάρχεια — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
Η ΝΔ σημειώνει πως η απόφαση επιβεβαιώνει επίσημα το άβατο των Εξαρχείων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αυτή είχε δρομολογήσει την κινητοποίηση των αστυνομικών εξ αρχής.

Ο Ν. Τόσκας απαγόρευσε την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. «Το ένα χέρι νίβει το άλλο» - iskra
«Μπλόκο» και με τη «βούλα» στη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια! - TheCaller.gr
ΝΔ και επίσημα άβατο τα Εξάρχεια να παραιτηθεί ο Τόσκας - Star.gr
Απάντηση με αιχμές από ΠΟΑΣΥ — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

28/06/2017
Real.gr - Κοινωνία - Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για την απαγόρευση της συγκέντρωσής της στα Εξάρχεια

"Καρφιά" αστυνομικών για την απαγόρευση της... - Star.gr
Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε.
«Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας»
Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο.
Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας.
Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά.
Αγριεύει η κόντρα Τόσκα-ΠΟΑΣΥ για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια: «Ξεκαβαλήστε το καλάμι!» – Politis Online | Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Στην τελική ευθεία η ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση της στην πλατεία Εξαρχείων – Cretapost.gr
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ήταν ο εμπνευστής της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια - Aftodioikisi.gr (28/06/2017)
Sofokleousin.GR | ΠΟΑΣΥ: Κανονικά η συγκέντρωση στα Εξάρχεια - αν απαγορευθεί θα υπακούσουμε

27/06/2017
Εγκαίνια πολιτικού περιπτέρου από αναρχικούς στα Εξάρχεια - Newpost.gr

26/06/2017
Η τυχόν απαγόρευση ή ματαίωση της εκδήλωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια είναι αδιανόητη και συνιστά «νομιμοποίηση» του άβατου! | ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
τυχόν ματαίωση της εκδήλωσης θα είχε δυσμενέστερα αποτελέσματα, αφού θα ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο την επιθετικότητα ορισμένων και θα φανέρωνε την αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει «το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια». Γιατί η εκδήλωση «χαλάει το ευρύτερο σχέδιο εξομάλυνσης»; Υπάρχει τέτοιο σχέδιο; Μάλλον όχι. Μήπως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εμφορούμενος από τις αριστερές ιδεοληψίες και πολιτικές σκοπιμότητας, οδηγεί την Αστυνομία στην αδράνεια και σε ρόλο παρατηρητή; Μήπως θέλει δηλαδή να ασκήσει την πολιτική του κατευνασμού, της αδράνειας και των παραχωρήσεων προς έναν (δυνητικό) «εχθρό», με σκοπό την αποφυγή μιας επαπειλούμενης «σύγκρουσης»; Όμως η ανοχή των «επιθετικών» ενεργειών, το γεγονός ότι αυτές παραμένουν ατιμώρητες και η αδράνεια έναντι της συνεχούς επιθετικότητας, προκαλεί στο επιτιθέμενο υπερβολική αυτοπεποίθηση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση αυτής

23/06/2017
Τόσκας: Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον
Κόντρα Τόσκα-ΝΔ για την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

22/06/2017
Η ΠΟΑΣΥ καλεί ξανά αστυνομικούς για τη συγκέντρωση στην Πλατεία Εξαρχείων | Editors.gr
ΠΟΑΣΥ: Νέο κάλεσμα για την εκδήλωση αστυνομικών στα Εξάρχεια! | Ελλάδα - Ειδήσεις NewsIt.gr

19.06.17
Το μοντέλο αστυνόμευσης: Community Policing | ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ

16/06/2017
Καμπανάκι του προέδρου της ΠΟΑΣΥ: H ασφάλεια για τους πολίτες θα μειώνεται συνεχώς

14/06/2017
Δεν υπάρχει! Αστυνομικοί καλούν τους πολίτες σε ΑΝΟΙΧΤΗ Ε - Star.gr
Συνδικαλιστές αστυνομικοί καλούν τους πολίτες σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην πλατεία Εξαρχείων ... Η ΠΟΑΣΥ επιθυμεί να σπάσει το άβατο της περιοχής

12/04/2017
Μπαλάσκας-αντιπρ. ΠΟΑΣΥ: Λαμόγια αλληλέγγυοι έρχονται από το εξωτερικό και κάνουν το χαβαλέ τους
"Υπάρχουν πάγιες εντολές, οι οποίες είναι χρήση περιορισμένης βίας. Τα όρια των αστυνομικών σταματούν στις εντολές που παίρνουν, οι οποίες έρχονται από την φυσική ηγεσία σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία."
"Αυτοί οι απίθανοι τύποι των ΜΚΟ ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες, είπε ο κ. Μπαλάσκας τονίζοντας πως έχουμε δει σοβαρές ΜΚΟ που κάνουν δουλειά, όπως οι Γιατροί του κόσμου, αλλά έχουμε δει και λαμόγια γιατί περί τέτοιων πρόκειται, που είτε έρχονται από το εξωτερικό και κάνουν το χαβαλέ τους, είτε είναι ντόπιοι."

14/03/2017
ΠΟΑΣΥ: δεν αφήνουν την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της | Συνδικαλιστικά | ANT1 News
Δυστυχώς όμως στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν υπό κατάληψη από τους γνωστούς σε όλους μας, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κατά περιουσίες πολιτών, χωρίς χρόνια τώρα κανείς να κάνει το παραμικρό»

ANT1 WEB TV / ΠΟΑΣΥ: δεν αφήνουν την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της
ΠΟΑΣΥ για καταλήψεις: Δεν μας επιτρέπουν να επέμβουμε |thetoc.gr
Η αστυνομία εκτελεί πάντοτε εντολές, αν δεν δοθούν δεν μπορεί να επέμβει» δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Γερακαράκος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ...
Τέλος, ας μην προστρέξουν ορισμένοι να αναρωτηθούν γιατί η Αστυνομία δεν επεμβαίνει. Το είπαμε: ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ...


Λέξεις εντοπισμού: Εξάρχεια::

Δημοφιλή

Περί της ροζ σημαίας

Αποστρατικοποίηση νήσων Αγαίου, 8 σημάδια

Λωρίδα της Γάζας

Ράμφος: Βάση της κοινωνίας είναι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα

Άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία